Pasta met spinazie & zalm: zo maak je deze lekkere pasta

pasta met spinazie en zalm

Sinds ik op mezelf woon, vind ik het best een uitdaging om divers te blijven eten. Bovendien eet ik sinds het begin van dit jaar bijna helemaal vegetarisch. Heel soms eet ik nog vis, maar dit probeer ik ook zo min mogelijk te doen. Door deze veranderingen ben ik al wekenlang op zoek naar nieuwe, simpele gerechten die ik kan maken. Pasta met spinazie en zalm is één van mijn favoriete gerechten geworden. Je kunt het eventueel ook bereiden zonder zalm en met extra groente zoals broccoli. Wil jij weten hoe je deze makkelijke pasta met spinazie en zalm maakt? Lees het hieronder!

Benodigdheden pasta spinazie & zalm

 • 200-300 gram verse spinazie (het kan ook met spinazie á la crème)
 • 100 gram roomkaas
 • 1 of twee knoflooktenen
 • Olijfolie
 • Pennen, spaghetti of tagliatelle
 • 100 gram gerookte zalm (optioneel)
 • 1 bakje champignons (optioneel)
 • 1 stronk broccoli (optioneel)
pasta spinazie en zalm

Hoe te bereiden?

 1. Begin eerst met het snijden van de champignons en laat de broccoli alvast koken. Ook kun je alvast water opzetten voor de spaghetti. Zodra het water kookt, kun je de spaghetti, pennen of tagliatelle in de pan laten koken.
 2. Doe een scheutje olijfolie en de fijngesneden knooflookteen in de pan. Vervolgens kun je de spinazie in de pan laten slinken. Persoonlijk pak ik iedere keer een handje spinazie en wacht ik tot het geslonken is. Als alle spinazie in de pan zit en geslonken is, kun je de champignons erbij doen. Ten slotte voeg je de broccoli toe aan de spinazie en champignons.
 3. De volgende stap is het toevoegen van de roomkaas. Je kunt er net zoveel indoen, als je zelf lekker vindt. Vervolgens gooi je de fijngesneden gerookte zalm erbij. Je kunt nu de gekookte pasta erbij doen ét voila; je heerlijke pasta spinazie & zalm is klaar!
pasta spinazie zalm

Wat is jouw favoriete pasta?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook? 

Volg:
Share:

7 Reacties

 1. Ymke
  16 maart 2021 / 17:40

  Deze pasta is echt top! Maak ‘m zelf ook met regelmaat!

 2. 16 maart 2021 / 21:21

  Mijn allergrootste topper is de klassieker macaroni met kaas :-D.
  Ik varieer ook graag met boursin of ricotta.
  Zo een dankbaar ingrediënt :-). Jouw receptje klinkt ook super lekker!

 3. 17 maart 2021 / 09:59

  Dit ziet er heerlijk uit, ik ga het zeker eens proberen!

 4. 17 maart 2021 / 20:17

  Ziet er super lekker uit, heerlijk.. ben ook echt een pasta vrouw!

 5. 19 maart 2021 / 08:07

  Dat ziet er inderdaad heerlijk uit! Ik maak hem graag met pesto en broccoli (en kip, maar das niet handig als je vegetarisch bent 😉 ).

 6. 21 maart 2021 / 19:55

  oke, nu krijg ik wel echt honger als ik jouw foto’s zie! Wat een heerlijk recept zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.