Stralend de zomer door: 5 x mijn favoriete zomer beauty producten

beauty producten zomer

Voor de pandemie was ik gek op make-up, beauty en alles wat hiermee te maken had. In mijn vrije tijd keek ik vaak naar tutorials op YouTube en struinde ik webshops als Douglas af voor nieuwe beautyproducten. Tijdens de pandemie raakte ik deze passie kwijt, maar ik heb hem inmiddels weer helemaal teruggevonden. YouTube is ingeruild voor TikTok en de dikke countour-strepen hebben plek gemaakt voor minimalistische looks. Yes, ik ben weer helemaal up-to-date van de laatste trends, de ‘must-have’ producten en de absolute no-go’s. Het leek mij daarom leuk om mijn 5 favoriete beauty producten van deze zomer een rijtje te zetten!

1.Zonnebrand

First things first, zonnebrand is natuurlijk een echte must-have in de zomer. En eigenlijk niet alleen in de zomer, maar gewoon altijd. Om je huid zo lang mogelijk mooi, glad en voornamelijk gezond te houden is goede huidverzorging en dus zonnebrand van essentieel belang. Waar ik deze zomer enorm fan van ben, zijn de zonnebrandsticks. Je kunt deze zonnebrand namelijk gemakkelijk meerdere keren per dag over je make-up aanbrengen. En dat zónder dat je make-up eraan gaat. Bovendien past de stick makkelijk in je tas. Echt een uitvinding wat mij betreft.

2. Blush

Een paar jaar geleden had ik helemaal niks met blush. Sterker nog, ik verafschuwde het. Dat komt denk ik doordat ik zelf snel rode wangetjes krijg (en deze ook opvallen). Echter ben ik het afgelopen jaar echt van blush gaan houden. Er zijn zelfs weinig dagen dat ik de deur verlaat zonder blush op mijn gezicht. Ik begon ooit met een poeder variant, maar inmiddels heb ik deze ingeruild voor vloeibare blush-wands en blush-sticks. Dit is echt ideaal voor de zomer en iedereen aan te raden. In de zomer draag ik namelijk geen foundation, maar alleen een moisturizer. En dan is poeder natuurlijk niet fijn. Tip: de ‘Halo Glow Blush Beauty Wand‘ van e.l.f. is absoluut een van mijn favorieten (dit is dé Charlotte Tilbury dupe 😉).

3. Highlighter

Naast blush gebruik ik ook dagelijks highlighter. Ik vind de combinatie van blush en highlighter heel mooi. Het is namelijk subtiel, maar je ziet er toch net iets bijzonderder uit. En ik merk dat ik daardoor toch met een lekkerder gevoel de deur uit stap. Bovendien is het heel makkelijk en snel aan te brengen. Net zoals bij de blush, vind ik de liquid versie van de highlighter fijner dan de poeder versie. Een van mijn favorieten is de ‘stick highlighter’ van Anastasia Beverly Hills. Gebruik je liever van poeder? Dan kan ik Kylie Cosmetics’ ‘Kylighter‘ ook aanraden!

4. Parfum

Een ander beauty product wat in de zomer natuurlijk niet mag ontbreken is een heerlijke parfum. Zelf heb ik altijd een aantal vaste geuren. Een van mijn zomer favorieten is Gucci’s ‘Bloom‘. De bloemige geur past helemaal bij het seizoen. Bovendien is deze geur ook tijdloos, aangezien ik hem al een aantal jaar gebruik. Deze andere lekkere geur is misschien een beetje voor de hand liggend, maar het blijft toch een van mijn persoonlijke favorieten. Ik heb het over Paco Rabanne’s ‘Olympea‘. Dit is echt een van mijn all time favorites & ik heb hem al talloze keren opnieuw aangeschaft. Ook echt een aanrader voor de zomer!

5. Lipgloss

Zoals ik hierboven al liet doorschemeren, ga ik deze zomer niet voor een full glam look. Ik houd het juist simpel en probeer met kleine accenten het ‘verschil’ te maken. Less is more is dan ook echt mijn motto als het aankomt op make-up deze zomer. Lipgloss is wat mij betreft zo’n product waarmee je subtiel het verschil kunt maken. In de afgelopen maanden heb ik er dan ook een aantal gekocht waar ik heel blij mee ben. Een van deze lipglosses is Dior’s ‘Lip Glow Oil‘. De prijs is wat aan de hoge kant, maar ik vind het product wel heel erg fijn. Een meer budget-proof lipgloss waar ik ook heel tevreden over ben, is Maybelline’s ‘Lifter Gloss‘.

tekstje
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.