Q&A #2: 10 persoonlijke vragen om mij beter te leren kennen

15 persoonlijke vragen

Het is weer even geleden dat er een persoonlijk artikeltje online is gekomen. De persoonlijke artikelen vind ik het leukste om te schrijven. Bovendien is het heel leuk om deze artikelen later terug te lezen. Daarom is het vandaag tijd voor Q&A nummer twee. In Q&A nummer 1 beantwoorde ik allerlei persoonlijke, random vragen. Dit ga ik nu weer doen. Het zijn wederom uiteenlopende vragen. De vragen zijn dit keer soms wel wat diepzinniger. Maar daar houd ik wel van. Dus hier 10 persoonlijke vragen om mij beter te leren kennen!

1. Wat is je favoriete dag in de week?

Mijn favoriete dag van de week is dan toch wel zaterdag. Op deze dag voel ik mezelf het meest ‘vrij’. Ook ervaar ik op deze dag de minste stress. En natuurlijk doe je op zaterdag vaak leuke dingen. Tegenwoordig werk ik gewoon van maandag tot vrijdag. Hierdoor geniet ik extra van mijn vrije tijd in het weekend.

2. Wat vind je allemaal stom?

Heb je even? Ik vind fietsen in de regen stom. En fietsen als het niet regent. Of eigenlijk gewoon bewegen in het algemeen. Het Nederlandse immigratiebeleid slaat nergens op. En het feit dat je geen twee hbo-studies mag doen. Althans het mag wel, maar je moet wel miljonair zijn. Ook bedrijven die doen alsof ze duurzaam zijn, maar nog steeds deelnemen aan Black Friday vind ik stom. Mark Rutte die na 8395 fouten nog steeds niet is opgestapt. Zoals ik zei, heb je even?

3. Wat is het belangrijkste in je make-up tasje?

Ik denk dat mijn dagcrème het belangrijkste is in mijn make-up tasje. Ik gebruik namelijk bijna geen make-up meer. Sinds het thuiswerken, kom ik veel minder buiten. Als ik een hele dag binnen achter mijn laptop zit te werken, vind ik het niet nodig om een laag foundation op m’n gezicht te smeren.

10 persoonlijke vragen om iemand beter te leren kennen

4. Op welke leeftijd vond jij jezelf volwassen?

Ja, volwassen worden hahaha. Dat is me een dingetje. Wie bepaalt of je volwassen bent? En wat is precies de criteria van volwassen zijn? Ik beschouw mezelf nog niet helemaal als volwassen. Maar wel als jong-volwassen. Als iemand die op weg is naar het volwassen leven. Ik zie deze tien jaar (tussen de 20-30 jaar) als een soort speeltuin. Dit is de tijd waarin ik kan experimenteren en dingen kan uitproberen.

5. Waar is de meest ontspannen plek waar je ooit bent geweest?

Toen ik jaren geleden met mijn ouders en zus op vakantie was in Lissabon, kwamen we een héél tof plekje tegen. Het was een verstopt pleintje in de grote Portugese hoofdstad. Er was chille muziek, een barretje en er zaten heerlijke hippie-achtige mensen. Deze plek staat op een of andere manier in mijn geheugen gegrift. Altijd als ik weer even word opgeslokt door het leven, denk ik aan deze plek. En dat geeft me rust.

6. Welke eigenaardigheden heb je?

Nou, ik vind tenen dus heel rare dingen. Vroeger vertelde mijn moeder altijd dat ik mijn tanden goed moest poetsen. Deed ik dit niet? Dan kwamen er ’s nachts mannetjes die gaatjes in mijn tanden maakte. Aangezien ik tenen al raar vond, had ik dus bedacht dat die mannetjes ’s nachts ook aan mijn tenen konden zitten. Sindsdien telde ik iedere ochtend of ik nog tien tenen had. Spoiler: ik heb ze alle tien haha.

7. Welk boek heeft je het meest beïnvloed?

Sowieso Master Your Mindset. Dit boek heeft me echt laten beseffen dat er zoveel mogelijk is. In ieder geval veel meer mogelijk dan dat ik voorheen voor ogen had. Ik wil graag meer van dit soort mindset boeken lezen. Ik maak er alleen veel te weinig tijd voor vrij. Dat komt voornamelijk door het feit dat ik een hekel heb aan lezen. Ik kijk liever een documentaire.

10 persoonlijke vragen

8. Wat houdt je ’s nachts wakker?

De vraag is eigenlijk: wat houd mij ’s nachts niet wakker? Ik ben echt een overthinker en piekeraar. Zo kan ik nadenken over de aankomende week en werkgerelateerde zaken. Maar ik kan ook nadenken over iets wat ik vijf jaar geleden heb gedaan of gezegd. Daarentegen kan ik ook echt wakker liggen van maatschappelijke problemen als de vluchtelingen- of de klimaatcrisis. Trust me, het is nooit saai in mijn bovenkamer.

9. Ziet je leven er nu uit zoals je dat voorgesteld had?

Ja en nee. Ik had wel verwacht dat ik eerst binnen 5 jaar mijn havo-diploma zou halen en vervolgens binnen 4 jaar mijn hbo-diploma. Ik ben namelijk best wel een nerd. En ik vind het belangrijk om goed te presteren op school. Ik had alleen niet verwacht dat ik op mijn 21e zou gaan werken. Maar dit komt natuurlijk ook door de coronacrisis. Er is nog zoveel mogelijk.

10. Geloof je in tweede kansen?

Wederom ja en nee. Ik ben vergevingsgezind, dus ik geef graag een tweede kans. Maar als het echt om bepaalde gedragingen gaat, heb ik er een hard hoofd in dat iemand anders écht intrinsiek kan veranderen. Dat kost zoveel tijd en moeite. En ik vraag me dan altijd af of het voor die ander echt de moeite waard is om zich helemaal te veranderen voor mij. Misschien was het dan juist wel de bedoeling van het leven dat onze wegen zouden scheiden, toch?

Kleine shoutout naar de volgende websites waar ik wat vragen vandaan heb geplukt; handige vragen & gratis dating website. Ken jij nog leuke persoonlijke vragen om iemand beter te leren kennen?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook? 

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 13 maart 2021 / 09:13

  Mijn favoriete dag is maandag. Dat zullen niet veel mensen hebben. Maar op maandag heb ik de meeste motivatie op het meeste uit mijn dag te halen en deze week alles goed te doen. Op donderdag ben ik vaak uitgeput en op zaterdag en zondag minder productief met werk.

 2. 14 maart 2021 / 15:33

  Wat leuk, zo’n Q&A! Mijn favoriete dag is ook absoluut de zaterdag. Vrijdag lig ik altijd vroeg op bed, omdat ik moe ben na een week werken. En dan sta je de zaterdag weer lekker fris en fruitig op. Heerlijk! En wat betreft het volwassen zijn herken ik mij ook in. Ik doe nu wel al ‘volwassen’ dingen, werken, samenwonen, huis kopen etc… maar ik zie mezelf nog niet zo. Dit is inderdaad de perfecte leeftijd om fouten te maken, te experimenteren, ontdekken wie je bent en de wereld te ontdekken! 🙂

 3. 15 maart 2021 / 11:32

  Wat leuk om je beter te leren kennen! 🙂 Ik ben nu wel benieuwd welk pleintje in Lissabon je bedoelt, haha! Ik ben er nu vier keer geweest dus ik heb wel een vermoeden… Kan niet wachten tot ik weer naar Lissabon kan, haha. En wat je zegt over dat deze jaren een soort speeltuin zijn, daar ben ik het helemaal mee eens!

 4. 16 maart 2021 / 21:25

  Heel leuk zo’n vragenrondje :-). Ik denk dan stiekem ook wel zelf even na wat mijn antwoorden zouden zijn.
  Ook een leuke misschien voor een volgende keer: Wat heb je altijd in de koelkast liggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.