Nieuwe fase: Ik ga op mezelf wonen

op mezelf wonen

I’ve got some good news: ik ga namelijk op mezelf wonen! Na 21 jaar ga ik het huis van mijn ouders huis verruilen voor een studio in de stad. Oke, niet helemaal waar, want ik heb anderhalf jaar geleden zes maanden in een studentenhuis in Tilburg gewoond. Toch is dit wel anders, aangezien ik echt een plekje voor mezelf gevonden heb, zonder huisgenoten. Aan het eind van de maand krijg ik de sleutel. Als ik dit zo typ, wordt het toch ineens wel heel echt. Ik ben super excited, maar vind het ook wel spannend.

Coronacrisis

De coronacrisis heeft mijn toekomstplannen een beetje in het water gegooid. Zoals ik al eerder schreef, weet ik niet precies wat ik na het afronden van mijn studie wil gaan doen. Het plan was eigenlijk om voor een paar maanden naar Spanje te gaan en daarna op mezelf te gaan wonen. Door de coronacrisis weet ik niet of het nog mogelijk is om naar Spanje te gaan. Ik ga er in ieder geval niet vanuit. Tijd om de plannen door elkaar te schudden. Want waarom zou ik niet gewoon nu op zoek gaan naar een kamer? Deze gedachte kwam ongeveer een maand geleden opzetten, dus ik ging op zoek naar een kamer/studio. Ik was eigenlijk nog niet eens fanatiek aan het zoeken, maar na twee weken vond ik een heel mooie, moderne studio op een mooie plek in de stad.

Plekje voor mezelf

Zoals ik al eerder vertelde, heb ik anderhalf jaar geleden zes maanden in een studentenhuis in Tilburg gewoond. Ik ben hier destijds gaan wonen, omdat mijn stage in Tilburg was. Na mijn stage ben ik terug verhuisd naar het huis van mijn ouders. Op zich had ik hier niet enorm veel moeite mee. Ik was toch niet zo heel veel thuis en ik heb een zeer goede, hechte band met mijn familie. Toch is het gevoel wel blijven knagen om een plekje voor mezelf te gaan zoeken. De coronacrisis heeft me wel een duwtje in de rug gegeven. Momenteel werkt iedereen thuis en is ook iedereen bijna de gehele dag thuis. Ik snakte nu echt naar een plekje voor mezelf én gelukkig heb ik die gevonden.

Alleen is maar alleen

Toen ik de studio aangeboden kreeg, begon ik toch te twijfelen. Nu is dit niet heel gek, aangezien ik een echte overthinker ben. Ik creëer graag problemen in mijn hoofd die er niet zijn. Nu ben ik wel bewust van mijn eigen gedrag en mijn eigen gedachtes, dus kan ik het wel relativeren. Toch heeft het me wel aan het denken gezet. In een studio ben je namelijk wel écht alleen. Nu kan ik heel goed alleen zijn en heb ik zelfs veel me-time nodig, maar thuis heb ik wel altijd de optie om mensen op te zoeken. Die optie heb ik dan niet meer. Dit heeft me toch een klein beetje aan het denken gezet. Aangezien ik de studio ieder moment op kan zeggen, heb ik ervoor gekozen om het toch te doen. Ik kan alleen antwoord krijgen op bovenstaande vraag, als ik het ervaar.

Uitzet verzamelen

Nu even de praktische kant. Van jongs af aan heb ik echt een enorme afkeer gehad tegen het verzamelen van een uitzet. Ik krijg al bijna kots neigingen bij het woord ‘uitzet’. Ik vind het zo enorm burgerlijk klinken. De afgelopen jaren heb ik dan ook echt helemaal niks verzameld. Misschien was dit achteraf wel handig geweest haha. Omdat ik nu in een studio ga wonen, heb ik natuurlijk écht alles nodig. Van bestek tot aan handdoeken en van een kruimeldief tot aan een kaasschaaf. Ik heb me hier best wel op verkeken. Nu vind ik het gelukkig wel heel leuk om op zoek te gaan naar alle benodigde spulletjes.

Ik heb heel veel zin om mijn eigen plekje in te richten. Hier zullen nog wel meer artikelen over volgen in de loop van de maand. I’ll keep you posted!

Liefs, Yaika

Photo by Sylvie Tittel on Unsplash

Volg:

10 Reacties

 1. 13 mei 2020 / 14:42

  Gefeliciteerd met je eigen plekje! Zo fijn dat je nu iets voor jezelf hebt. Heel spannend allemaal en succes met het kopen van al je spulletjes! 😀

 2. 14 mei 2020 / 14:06

  Ten eerste gefeliciteerd met je eigen plekje.. ik ben ook echt een overthinker hoor en soms erg perfectionistisch haha.. maar dat gecombineerd dat ik wel van de kleine dingen kan genieten. Dus dat compenseert dan wel weer. Verder ben ik wel enorm burgerlijk want ik had enorm veel uitzet spullen ”gespaard”. De pannen had ik al, bestek had ik gespaard bij onze supermarkt, onze keuken kon ik dus ook al helemaal vullen van apparaten tot potjes en keuken accessoires, dat was wel ideaal. Succes in ieder geval 🙂

  • yaikatak
   Auteur
   14 mei 2020 / 20:25

   Dankjewel Rachel! Ik had gewild dat ik iets minder koppig was geweest en ook spulletjes had verzameld de afgelopen jaren. Doordat ik nu alles moet kopen, begint het wel een heel grote uitgaven te worden (oops). Ik had het beter kunnen verspreiden, naja een les voor de volgende keer :). Het lijkt me dan ook echt heerlijk om zoals jij zegt in een keer je gehele keuken te kunnen vullen.

 3. 15 mei 2020 / 15:06

  Oh wat spannend! En heel leuk! Succes met alles 🙂

 4. 15 mei 2020 / 22:31

  Gefeliciteerd met je eigen plek! Het zal vast even wennen zijn om te wisselen van een studentenhuis naar een studio, maar in de stad Tilburg moet dat wel goedkomen!

  • yaikatak
   Auteur
   17 mei 2020 / 15:14

   Bedankt voor je berichtje. Het zal inderdaad even wennen zijn, maar ik heb er enorm veel zin in!

 5. 20 mei 2020 / 17:24

  Super spannend en wat leuk, gefeliciteerd!
  Tip: koop niet alles in 1 keer, behalve wat je natuurlijk echt nodig hebt.

  3 jaar geleden toen ik samen ging wonen kochten wij van alles, maar achteraf de helft weg gedaan, omdat we het niet bij elkaar vonden passen. 🙂

  Liefs
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.