About Me

Hi lieve lezer aan de andere kant van het scherm,

Om te beginnen vind ik het enorm leuk dat je op mijn stukje van het internet terecht bent gekomen. Mijn naam is Yaika en ik ben een afgestudeerde junior communicatieadviseur. Tijdens mijn studie Communicatie ontwikkelde ik een liefde voor schrijven, wat zich uitte in deze blog.

Mijn blog heeft één missie: een mooier leven in een betere wereld. Dit klinkt wellicht een beetje sprookjesachtig, dus ik vertel je graag wat je allemaal kunt verwachten. Ik schrijf over letterlijk alles wat mijn – en natuurlijk ook jouw – leven mooier maakt. Zo geef ik vele lifestyle tips om jouw leven wat gemakkelijker en mooier te maken. Daarnaast haal ik mijn geluk uit culturele activiteiten en entertainment. Ik luister veel muziek en ik ben dan ook vaak te vinden op festivals en concerten. Daarnaast kijk ik veel series, films en documentaires in mijn vrije tijd. Het liefst breng ik mijn tijd op aarde reizend door, zodat ik continu nieuwe culturen kan en mag ontdekken.

De naam van mijn blog is vernoemd naar mijn eigen naam. Het is dan ook een persoonlijke blog. Een mooier leven krijg je namelijk niet zomaar, daar moet je hard voor werken. Ook zul je terug moeten kijken op je verleden – reflecteren – leren van je fouten – én weer doorgaan. Ik wil taboes doorbreken en daarom zal ik jullie letterlijk meenemen in mijn leven. Dit betekent dat ik mezelf kwetsbaar opstel en dat ik jullie ook de minder mooie dingen laat zien van mijn leven. Ik wil jullie meenemen in de zoektocht naar mijn mooiste leven.

Zoals ik hierboven al vertel, bestaat mijn missie uit twee delen: (1) een mooier leven (2) in een betere wereld. Mijn blog focust zich dus ook heel erg op het creëren van een betere wereld. Zo ben ik mezelf bijvoorbeeld momenteel aan het verdiepen in het verduurzamen van mijn leven.

De wereld draait continu door, zonder dat we doorhebben wat er allemaal gebeurt. Ik wil het licht schijnen op de mooie én minder mooie aspecten van de wereld. Ook is er momenteel sprake van een grote verdeeldheid in de maatschappij. Ik wil proberen een brug te slaan en mensen met elkaar te laten verbinden. Diversiteit is een onderwerp waar ik persoonlijk heel veel waarde aan hecht. Op deze manier wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de huidige maatschappij en alle bestaande vooroordelen (keihard) omverwerpen.

Bij deze wil ik je veel leesplezier wensen.

Yaika Tak