Series 2021: deze 5 series heb ik de afgelopen maanden gekeken

series 2021

Alweer een artikel met serie aanraders? Ja zeker. We zitten nog steeds in een lockdown. Dit betekent dat we niet veel kunnen ondernemen. Persoonlijk kijk ik héél graag series en documentaires. Dit heb ik dan ook veel gedaan. Begin 2021 schreef ik al een artikeltje vol met nieuwe series om te bingen. Aangezien ik zoveel nieuwe, leuke (en educatieve) tips heb, wil ik deze graag snel met jullie delen. Dit keer heb ik hem wat breder gepakt. Er komen zowel series van Netflix, als van Videoland als van de NPO aan bod. Het zijn alle series die ik in de eerste maanden van 2021 gekeken heb. Zit jij klaar voor een nieuw shotje kijk inspiratie?

1. Lupin (Netflix)

Toen ik zag dat Omar Sy in een Netflix serie zou gaan spelen, wist ik al dat het een knaller zou gaan worden. Iedere film waar hij inspeelt, is gewoon top. Intouchables is niet voor niets één van mijn favoriete films. De verwachtingen waren dus hoog. Maar Omar Sy heeft het weer waargemaakt. Het eerste seizoen van ‘Lupin‘, wat bestond uit drie afleveringen, was enorm spannend en verrassend. Ik moest een beetje denken aan Prison Break en La Casa de Papel. In al deze series staat een crimineel mastermind centraal. Het werkt overigens, want ook deze serie is een groot succes. Ik kan niet wachten op seizoen twee.

2. Mocro Maffia (Videoland)

Yes, ‘Mocro Maffia‘ seizoen drie staat eindelijk online. Persoonlijk vind ik ‘Mocro Maffia‘ één van de beste Nederlandse series ooit. De serie heeft een goede, diverse cast en de verhaallijn is nooit saai. Nu moet ik wel zeggen dat er dit seizoen wel heel veel mensen sneuvelen (spoiler). Dit maakt het overigens wel spannend, want niemand blijft gespaard. Heb jij ‘Mocro Maffia‘ al gebinged en wil je nog zo’n serie kijken? Check dan ‘Topboy‘ op Netflix. Dit is de Britse variant van Mocro Maffia.

3. Bridgerton (Netflix)

Dit is de meest gestreamde Netflix serie ooit. En terecht. Ik vond ‘Bridgerton‘ namelijk echt een fan-tas-tische serie. Alles klopte. De kostuums, de personages, het verhaal en de regie. Bovendien vond ik de muziek echt top. Ze hebben namelijk popmuziek van nu in een klassiek jasje gestoken. Hierdoor kom je helemaal in de sferen van de 18e eeuw. Daarnaast vind ik het top dat de serie echt een multiculturele cast heeft. De serie is geschreven door een zwarte vrouw. En dat zou veel vaker moeten gebeuren.

Nu even in het kort waar ‘Bridgerton‘ over gaat. De serie speelt zich af in de 18e eeuw. Voor de high society is het trouwseizoen aangebroken. Wat betekent dat alle jonge vrouwen zich moeten klaarstomen om een man te vinden. Zo ook hoofdpersoon Daphne ‘Bridgerton‘. Zij raakt verwikkeld in een liefdesdrama met hertog Simon. Ondertussen stookt een klein roddelkrantje ‘Lady Whistledown’ veel onrust in de Britse hoofdstad…

4. Jane The Virgin (Netflix)

Honderd afleveringen kijken in minder dan een maand? ‘Jane The Virgin’ did it to me. Ik heb nog nooit in mijn leven een serie zo hard gebinged als ‘Jane The Virgin‘. Het gaat niet echt ergens over, bevat heerlijk foute humor en is een echte feel-good serie. Jane wordt namelijk per ongeluk geïnsemineerd en wordt daardoor zwanger. Dit gebeurt allemaal terwijl ze nog maagd is. Vanaf hier begint het hele verhaal waarin telenovela’s (Zuid-Amerikaanse soaps) centraal staan. Ook bevat de serie sterke vrouwelijke figuren, me like. Ik heb alle vijf de seizoenen in één ruk uitgekeken. Ik moest het gewoon weten: eindigt Jane met Rafael? Of toch met Micheal?

series 2021

5. Klassen (NPO)

Een belangwekkende documentaire die je aan het hart gaat. Zo zou ik in één zin de documentairereeks ‘Klassen‘ beschrijven. Ik vond het oprecht heel inspirerend en droevig tegelijkertijd. De documentaire gaat over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs. Een jaar lang werden verschillende achtste groepers en hun families gevolgd. Al deze families zijn woonachtig in Amsterdam-Noord. Het privéleven, de Cito scores en de aanstaande middelbare schoolkeuze komen allemaal aan bod. Doordat zowel rijke als arme families worden gevolgd, wordt de kansongelijkheid pijnlijk zichtbaar. Ook de politiek wordt meegenomen in de documentaireserie. Als je denkt dat iedereen gelijke kansen heeft in Nederland, raad ik je zeker aan om ‘Klassen‘ te gaan kijken.

Welke series heb jij al gebinged in 2021?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook? 

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 19 maart 2021 / 21:43

  Lupin is top! Kijk al uit naar het tweede seizoen. Ook Bridgerton gezien. Misschien maar eens beginnen aan Jane the Virgin dan. Ik heb deze week Firefly Lane gekeken, vind ik ook een aanrader!

 2. 22 maart 2021 / 12:43

  Leuk lijstje! Lupin heb ik ook gezien. Momenteel kijk ik naar New Amsterdam. Vind ik een superleuke serie om te kijken. Meestal kijk ik thriller series en dit is eens iets totaal anders.

 3. 27 maart 2021 / 20:14

  oh ik heb Jane ook afgekeken en ik vind het zo’n vermakelijke serie.. lekker wat drama maar vooral de humor vind ik geweldig!

 4. 22 april 2021 / 22:23

  Oh ik heb zoveel Netflix series in te halen! Zit nu vele avonden voor de computer maar mis wel een ontspannend avondje series kijken. Hoor zoveel leuke verhalen over Jane the Virgin dat ik die ook wel eens een kans zal geven :-D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.