Zo liet ik mijn wimpers op een natuurlijke manier groeien

wimpers groeien

Begin dit jaar nam ik na drie jaar afscheid van mijn wimperextensions. Destijds had ik helemaal geen wimpers meer. Vanaf maart heb ik van alles geprobeerd om mijn wimpers weer te laten groeien. Olie mengsels, één maand geen mascara dragen, slapen met een satijnen oogmaskers en ga zo maar door. Na negen maanden kan ik ein-de-lijk mededelen dat mijn wimpers weer terug gegroeid zijn. Aangezien ik zoveel geprobeerd heb, wil ik graag de werkende tips met jullie delen. Hieronder staan dan ook de 7 magische tips om je wimpers op een natuurlijke manier te laten groeien. Let’s make those lashes grow!

1. De wimpercyclus

Graag wil ik eerst wat meer informatie geven over je wimpers. We beginnen daarom met de wimpercyclus. Net zoals hoofdharen hebben wimpers ook een groeicyclus. Deze cyclus duurt ongeveer 6 tot 8 weken. De wimpercyclus kent 4 stadiums/fases. Deze ziet er als volgt uit:

 1. Het eerst stadium is de groeifase (de wimper groeit)
 2. Het tweede stadium is de rustfase (de wimper groeit niet meer)
 3. Het derde stadium is de overgangsfase (de wimper valt uit)
 4. Het laatste stadium is de startfase (er begint een nieuwe wimper te groeien)

Het is dus meer dan normaal dat wimpers uitvallen. Het is onderdeel van de cyclus. Een product kan er dus nooit voor zorgen dat wimpers niet meer uitvallen. Wat ze wel kunnen doen, is je wimpers steviger en gezonder maken. Hieronder vind je allerlei tips die je hierbij kunnen helpen.

2. Juiste mascara

De perfecte mascara bestaat niet, aangezien ieder persoon andere mascara nodig heeft. Sommige wimpers hebben meer volume nodig, terwijl anderen juist gesepareerd moeten worden. Ik gebruik momenteel mascara van Lancôme. Deze separeert mijn wimpers heel mooi, maar geeft helaas niet heel veel volume. Ik ben nog op zoek naar een mascara die ik er overheen kan doen om mijn wimpers extra volume te geven. Alle tips zijn welkom :). Oh ja nog een extra tip, gebruik nooit waterproof mascara. Waterproof mascara beschadigt de wimpers namelijk heel erg en hierdoor worden ze juist zwakker.

mascara lange wimpers

3. Mascara voorzichtig verwijderen

De volgende tip is om je mascara voorzichtig te verwijderen. Dit houdt in dat je niet de mascara van je gezicht afwrijft, maar het eraf dept. Je kunt het beste micellair water op een watje doen en het watje vervolgens een 15 tot 30 seconden op je oog houden. Op deze manier weekt de mascara vanzelf los van je wimpers. Vervolgens kun je het watje zachtjes naar beneden wrijven en je zult zien dat bijna alle mascara in één keer verwijdert is. Als je de mascara op deze manier verwijdert, beschadig je jouw wimpers het minst.

4. Make-up vrije dagen

Mijn wimpers worden altijd heel erg blij van mascara-vrije-dagen. Nu moet ik toegeven dat ik het liefste make-uploos door het leven ga en dat ik dit ook vaak doe. Als ik een paar dagen achter elkaar mascara opgedaan heb, merk ik dat mijn wimpers er niet meer zo mooi uitzien. Als ik ze dan een paar dagen rust geef en daarna weer mascara op doe, zitten ze veel beter.

5. Reinigen van het gezicht

Wat mij betreft is dit de beste en meest effectieve tips van dit rijtje. Sinds ik namelijk mijn gezicht twee keer per dag reinig, zijn mijn wimpers enorm gegroeid. Mijn skinroutine duurt ongeveer vijf tot tien minuten. Om te beginnen reinig ik mijn gezicht met micellair water. Hierna reinig ik mijn gezicht nogmaals met de hydraterende cleanser van CeraVe. Ik ben zelf enorm fan van het verzorgingsmerk CeraVe (#nospon). Hierna gebruik ik deze facial moisturizer met zonnebrand crème. In de ochtend gebruik ook nog het Super Glow serum van One, Two, Free. Sinds ik deze skinroutine heb, zijn mijn wimpers echt gegroeid.

producten wimpers groeien

6. Castorolie

Het gerucht gaat al tijden rond dat castorolie de haargroei zou bevorderen. Echter is het wetenschappelijk nooit bevestigd dat je wimpers daadwerkelijk zouden groeien van castorolie. Toen ik in maart helemaal geen wimpers had, ben ik als een malle castorolie op mijn wimpers gaan smeren. Ik deed het zelfs twee á drie keer per dag. Helaas ben ik niet zo consequent en stopte ik hier na drie weken weer mee. Ik wil het nog steeds een keer uitproberen, aangezien ik het de vorige keer niet echt een kans heb gegeven.

7. Tijd

De laatste tip die ik mee wil geven is: heb geduld. Het heeft bij mij uiteindelijk ruim negen maanden geduurd, voordat mijn wimpers überhaupt weer zichtbaar waren. Veel mensen zullen lachen om mijn wimpers, omdat eigenlijk nog steeds stompjes zijn. Aangezien ik in maart helemaal geen wimpers had, ben ik al helemaal blij wat met ik nu heb. En in the end zijn het natuurlijk maar wimpers :).

Wat doe jij om je wimpers te laten groeien?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 14 december 2020 / 22:30

  Oeps daarnet mijn mascara afgewreven…

  Ik heb niet echt opvallende wimpers maar ook geen onopvallende dus momenteel gebruik ik niet echt iets specifieks. Heb hier wel wimperserum enzo liggen maar meestal kan ik dat niet voldoende volhouden om resultaat te zien :-).

 2. Chantal van Baarlen
  2 oktober 2021 / 23:39

  De beste mascara is van essence de licht blauwe met zwart(verpakking) voor nog geen 4 euro. Ik zweer er al jaren bij

  Thank mr later:)
  Gr Chantal

 3. Bianca
  15 april 2024 / 14:50

  Wimperserum van Aphro Celina ‘s morgens en ‘s avonds langs wimperrand aanbrengen en wimpers zelf behandelen met kleurloze wimperversterkende gel van Ecrinal ook ‘s morgens en s’ avonds. Overdag doe ik de zwarte verzorgende lash primer van Blinc er over nadat de Ecrinalgel is ingetrokken. Geeft natuurlijk effect. Alles heel makkelijk te reinigen met pure camomille
  micelairre water van YvesRocher..
  Dus alleen maar verzorging voor de wimpers. Gebruik nooit meer mascara.
  Resultaat lange wimpers die amper uitvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.