Zo zagen mijn eigen wimpers eruit na drie jaar wimperextensions

Zo zagen mijn eigen wimpers eruit na drie jaar wimperextensions

Wáááh. Vier weken geleden viel de laatste wimperextension dan echt van mijn ogen. Voor het eerst in drie jaar heb ik geen wimperextensions meer. Sommigen zullen denken: waar maak je je druk om, maar voor mij is dit best wel een big deal. Mijn wimpers stonden ergens symbool voor het perfecte plaatje willen uitstralen. Aangezien ik mijn mindset aan het resetten ben, wil ik teruggaan naar de basis. Het leek me ineens zo heerlijk om geheel make-uploos door het leven te gaan. Of ieder geval de mogelijkheid hebben om zonder make-up de dag door te brengen. Nu zat ik altijd met mijn wimperextensions. Drie jaar lang heb ik mijn wimpers aan één stuk door laten doen. Maar nu werd het toch echt tijd om au naturel te gaan.

Nu moet ik zeggen dat de quarantainetijd me hierbij wel een beetje gaat helpen, aangezien er geen feestjes, concerten en festivals zijn. Maar ik moet alsnog de deur uit om te gaan werken. Ik heb namelijk een bijbaantje in de vitale sector. Daarnaast vond ik dit een prachtige mogelijkheid om wimperserums en castorolie te testen. Ik ben heel benieuwd of het de haargroei echt bevorderd. De afgelopen vier weken heb ik mijn wimpers nauwlettend in de gaten gehouden Graag neem ik jullie mee in mijn journey zonder wimpers(extensions).

Kleine side note: dit artikel is later online gekomen dan gepland. Ik schreef dit artikel tussen 23 maart en 20 april.

1 dag zonder wimperextensions

Maandag 23 maart

Vanmorgen heb ik de laatste wimpers eraf laten halen door mijn schoonheidsspecialiste. Gelukkig net op tijd, want vanaf morgen moeten alle schoonheidsspecialistes dicht. Ik lag in de stoel en ik durfde niet in de spiegel te kijken. Voordat ik in de spiegel keek, wreef ik alvast een paar keer door mijn ogen. Wow, wat was dit een heerlijk gevoel (besef, ik had dit al drie jaar niet meer gedaan). Ik keek in de spiegel. In eerste instantie schrok ik. Ik had namelijk een blote billen gezicht en ik leek echt 15. Je moet nagaan dat mijn wimpers beschadigd zijn en ik nu bijna geen een wimper meer boven mijn oog heb zitten.

Vervolgens bekeek ik mezelf nog een keer in de spiegel. Ik vond het ineens meevallen. Toen ik thuis kwam heb ik mijn wenkbrauwen ingekleurd, zoals ik dat normaal ook deed. Nu viel het helemaal niet zo heel erg op (dacht ik haha). Toen ik op werk aankwam, vroeg iemand wat ik met mijn hoofd gedaan had. Ik schoot meteen in de lach. Het viel dus toch meer op dan dat ik dacht, maar ik vond de opmerking niet erg. Met een beetje zelfspot kom ik deze eerste maand zonder wimpers wel door, denk ik.

wimperextensions

1 week zonder wimperextensions

Maandag 30 maart

Ik ben er al een stuk meer aan gewend en ik ben steeds blijer met de keuze die ik gemaakt heb. De afgelopen week heb ik in de ochtend én in de avond castorolie in en op mijn wimpers geborsteld. Het is dus net alsof ik mascara opdoe, alleen in plaats van mascara gebruik ik castorolie. Zelf gebruik ik de castorolie van Holland & Barret. In eerste instantie had ik ook een wimperserum van de Kruidvat gekocht, maar deze vond ik persoonlijk niet heel fijn. Toen ik wakker werd, had ik last van een prikkend gevoel rondom mijn ogen. Hierna heb ik hem niet meer durven te gebruiken en ik houd het voorlopig bij castorolie. Ik heb hem dus ook maar één keer gebruikt.

Wat ik persoonlijk grappig vind, is dat ik nu het liefst helemaal geen make-up meer draag. Waar ik normaal al-tijd mijn wenkbrauwen inkleurde, ga ik nu geheel make-uploos naar buiten én ik vind het heerlijk! Wel gebruik ik steeds meer verzorgingsproducten voor mijn gezicht, zoals miselearwater, oogcrème, mosturizer en een voedende dagcrème.

1 maand zonder wimperextensions

Maandag 20 april

Ik had verwacht dat deze maand in quarantaine heel traag zou gaan, maar het tegendeel is waar. Deze maand is voorbij gevlogen. Het was dat ik een reminder in mijn agenda had gezet, anders had ik niet eens door dat ik al een maand zonder wimpers door het leven ging. Ik ben er alweer helemaal aan gewend geraakt. Mijn wimpers zijn voor een deel terug gegroeid de afgelopen maand. Nu heb ik gelezen dat het eigenlijk drie maanden duurt om je wimpers volledig terug te laten groeien, dus ik zal nog even geduld moeten hebben. Ik kan nog niet zeggen of castorolie de haargroei bevorderd, aangezien mijn wimpers momenteel toch wel groeien. Toch denk ik niet er niet heel veel gaat veranderen. Tot mijn verdriet moet ik, denk ik, de conclusie trekken dat ik gewoon niet heel veel wimpers heb. En de wimpers die ik heb, staan recht naar voren.

Ondanks deze conclusie, ben ik toch ontzettend blij met mijn keuze. Ik heb hier eigenlijk een grotere les uit kunnen trekken. Uiteindelijk gaat het namelijk niet om die paar wimpers die je boven je oog hebt zitten. Het gaat erom hoe jij naar jezelf in de spiegel kijkt. En als ik nu in de spiegel kijk, ben ik blij met wat ik zie. Ik zie namelijk een gelukkig persoon. Met of zonder wimpers.

Heb jij ooit wimperextensions gehad of zou je ze ooit willen hebben?

Liefs, Yaika

Volg:
Share:

9 Reacties

 1. 7 mei 2020 / 13:23

  Dit moet wel eventjes gek zijn geweest inderdaad. Dit is iets waar je zo aan gewend bent, hetzelfde bij mij met mijn nagels.

 2. 7 mei 2020 / 22:21

  Lijkt me ook gek ja! Heb zelf nog nooit wimperextensions gehad.Ik ben bang dat het me niet staat!

 3. 8 mei 2020 / 10:35

  Oh dat lijkt mij ook zo’n gek gevoel! Je ziet al duidelijk verschil na 1 maand. Kan je nagaan na 3 maanden. 😀

 4. 8 mei 2020 / 21:39

  Ik heb ze twee keer gehad, maar beiden keren zonder succes.. kon er niet aan wennen en ik wrijf te graag in mijn ogen als ik wakker wordt of als ik juist ga slapen, dat werkt dus niet echt haha.. ik plak dus liever een nepwimper op!

 5. 11 mei 2020 / 15:58

  Ik kan me voorstellen dat het even flink wennen was! Zelf heb ik nooit wimperextensions gehad.

 6. 11 mei 2020 / 20:31

  Ik heb ook echt super lang wimpers gehad! Was ook zo wennen ahah

 7. 12 mei 2020 / 19:18

  Jeetje! Wat knap dat je dit doet en deelt op je blog. 🙂 Na een maand zie je inderdaad al een mooi verschil! Zelf heb ik in het verleden wimperextension gehad. Helaas vond ik het toen elke keer best wel prijzig, dus ben er mee gestopt. Gelukkig niet een ramp want mijn wimpers zijn best lang en vol. 🙂

  Leuk artikel.

  Liefs
  X

 8. Cindy
  1 september 2022 / 22:04

  Mijn wimperextensions zijn er vandaag ook afgehaald na drie jaar non stop. En help! Wat er over is van mijn wimpers lijkt niet eens op hoe ze waren voor de extensions. Zij zijn kort en stomp en wijzen gewoon naar beneden. Afgebroken en dun. Zo waren ze zeker niet voordat ik aan de extensions begon, en ik heb nu ook best spijt.

  Ik heb wel goede hoop dat ze er over een half jaartje al veel beter uit zien.
  Hoe is dat bij jou verder gegaan?

  • yaikatak
   Auteur
   13 september 2022 / 20:57

   Hi! Ah ik snap je helemaal! Ik had echt 0 wimpers meer over, maar ik heb goed nieuws. Mijn wimpers zijn na 6-7 maanden helemaal terug gegroeid. En nog beter: ze zijn nog nooit zo gezond, lang en sterk geweest. Het heeft mijn wimpers uiteindelijk dus heel erg goed gedaan. Maar je moet even geduld hebben :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.