Kerstfilms Netflix: deze films helpen je de lockdown door

netflix kerstfilms 2020

Eerder deze week hebben we wederom het bericht gekregen dat Nederland op slot gaat. Niet naar school of naar kantoor, geen museums bezoeken en geen dagjes winkelen. We moeten onszelf weer binnenshuis gaan vermaken. Ik kon daarom geen betere tijd bedenken om de tweede lading met kerstfilms met jullie te delen. Naast het feit dat het een heerlijke tijdsbesteding is, geeft het je ook een goed gevoel. Je kunt gewoon even anderhalf uur je gedachtes verzetten en genieten van een inhoudloze film met een happy end. Dit hebben we nodig. Bovendien hoeven we ons niet te vervelen tijdens de aankomende feestdagen. Met deze vijf kerstfilms op Netflix kom je deze lockdown wel door. Stay safe and watch some Christmas movies!

1. Operation Christmas Drop

De film ‘Operation Christmas Drop’ is net iets anders dan de meeste kerstfilms. Erica werkt voor een congreslid en zij wordt door haar naar het eiland Guam gestuurd. Er wordt aan haar gevraagd om de militaire basis op het eiland te onderzoeken, aangezien haar bazin er een paar moet sluiten. Er gaan mysterieuze berichten de ronde dat er rare dingen gebeuren rondom de feestdagen op de militaire basis. Het is aan Erica om dit tot op de bodem uit te zoeken. Tijdens haar bezoek wordt ze rondgeleid door de kapitein Andrew. Tijdens haar bezoek vindt ze steeds meer antwoorden én leert ze Andrew steeds beter kennen (wink, wink). Ik vond dit een leuke, verfrissende kerstfilm.

2. A Wish for Christmas

Ook dit vond ik een heerlijke kerstfilm. Het is geen film die eeuwig blijft hangen, maar ja welke Kerstmis doet dat wel haha. Sarah is webdesigner bij een marketingbureau en wordt telkens door iedereen ondergesneeuwd. Iedereen loopt over haar heen. Op het kerstfeest van het bedrijf komt zij de kerstman tegen (I know, this sounds bad) en mag zij iets wensen. Deze wens zal de komende 48 uur uitkomen. Sarah wenst dat zij moedig durft te zijn en voor zichzelf op durft te komen. Vervolgens komt deze wens natuurlijk uit en mag zij samen met haar knappe baas mee op businesstrip. Dit is in grote lijnen waar de film over gaat. Heel bijzonder? Zeker niet, maar ik vond het een fijne kerstfilm om te kijken.

3. Christmas Wonderland

Dit was misschien wel de grootste verassing van het gehele rijtje. De film ‘Christmas Wonderland‘ oogde op het eerste gezicht als een verschrikkelijk slechte film, maar ik vond hem heel leuk. De film gaat over Heidi, wie een succesvolle kunstverkoopster is in New York. Ze keert, net voor de kerstdagen, voor een paar dagen terug naar haar geboortedorp om op haar neefje en nichtje te passen. Hier komt ze Chris, haar oude grote liefde tegen die ze heeft verlaten voor haar grote kunstdroom. Natuurlijk borrelen er allemaal oude gevoelens op én komt ze voor een grote keuze te staan: haar grote liefde óf haar droom…

4. The Princess Switch 2: Switched Again

In het eerste artikel over kerstfilms op Netflix in 2020 benoemde ik ‘The Princess Switch‘ al. Het is één van mijn favoriete kerstfilms, dus mijn verwachtingen voor de tweede film waren hoog. Ik moet zeggen dat ik hem niet zo leuk vond als het eerste deel, maar ik heb hem zeker met veel plezier bekeken. De prinsessen gaan weer wisselen én dit keer brengt het veel meer problemen met zich mee. Ook speelt Vanessa Hudgens dit jaar geen twee, maar drie (!) rollen. Voor de liefhebbers van deze films heb ik goed nieuws: Netflix heeft aangekondigd een derde film te gaan maken. Dat betekent dat er volgend jaar wederom een film op het menu staat.

5. Christmas Made To Order

Deze film kan gelabeld worden onder de categorie typische-Amerikaanse-Kerstmis-knaller. Ik vond deze vergelijkbaar met nummer twee en drie uit dit lijstje. Gretchen haar allergrootste droom is om van het versieren van huizen haar werk te maken. Steven, een succesvolle architect, geeft haar een grote klus. Ze moet Kerstmis organiseren voor zijn familie. Hij zit hier totaal niet op te wachten, aangezien hij het super druk heeft met zijn werk. Toch wil Steven zijn familie ook niet teleurstellen en daarom organiseert Gretchen een fantastische Kerstmis voor zijn familie. Ook groeien de twee steeds dichter naar elkaar toe én je kunt al raden hoe dit afloopt :).

Ken jij nog leuke kerstfilms die op Netflix staan?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Volg:
Share:

2 Reacties

 1. 17 december 2020 / 21:33

  Leuk artikel!
  Wat fijn dat ik ze allemaal nog niet heb gezien.
  Ik ben nog bezig met alle kerfstfilms van rtl8 terug te kijken
  Dat betekent binge watchen nu het nog kan!! 🙂

  liefs,

  Angela

 2. 21 december 2020 / 12:04

  Ze klinken stuk voor stuk goed ik wil wel de aller eerste graag zien. In The Vampire Diaries had ze ook echt een sterk karakter, hier ben ik ook wel benieuwd naar of je dat in deze film ook terugziet. Ik heb nog niet veel kerstfilms gekeken, maar het is er nu wel tijd voor haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.