Deze 5 kerstnummers mogen niet ontbreken in je afspeellijst

kerstnummers

Wellicht dacht je dat het over zou zijn met de kerstartikelen, maar da was nie. Aangezien ik normaal lijstjes maak met mijn favoriete nummers, konden de kerstnummers natuurlijk niet achterwegen blijven. Ik moet toegeven dat ik geen fan ben van de enorme commerciële kerstnummers. Mariah Carey en Bianca Ryan sla ik dan ook liever over. Hieronder heb ik mijn vijf favoriete kerstnummers geselecteerd. Zet een lekkere kop thee, pak je oortjes of je koptelefoon én kom helemaal in de kerstsferen met deze heerlijke nummers.

1. The Pogues – Fairytale Of New York

We beginnen meteen het met beste kerstnummer aller tijden: ‘Fairytale Of New York’. Dit is zo’n heerlijk kerstnummer wat totaal tegen de kerstgedachtes indruist. De tekst samen met de Ierse melodie maakt dat het mijn favoriete kerstnummer is. Toen ik drie jaar geleden in de decembermaand een stedentrip maakte naar Dublin, werd dit nummer 1000 keer gespeeld in iedere pub. Je kunt dit nummer trouwens ook kennen van de tranentrekker P.S. I Love You. Het nummer werd toen afgespeeld tijdens de begrafenis van Gerry (gespeeld door Gerard Butler).

2. Micheal Bublé – Holly Jolly Christmas

We moeten het natuurlijk even hebben over Mister Christmas. Je kunt geen kerstlijst maken zonder Micheal Bublé. Deze Canadese jazzzanger is niet van de radio weg te denken in de decembermaand. Elf maanden lang horen we niks van hem én in december is hij ineens overal. Ik ben dan ook dol op Bublé. Hij brak door in 2009 met het nummer ‘Haven’t Met You Yet’. Destijds was hij nog niet gebombardeerd tot dé Kerstmis zanger, maar gewoon een pop/jazzzanger.

3. Paige Gold – What Christmas Means

De kans is groot dat dit nummer je helemaal niet bekend voorkomt. Ik kwam het tegen op TikTok. De zangers, Paige Gold, promootte haar nieuwe kerstnummer via dit platform. Ze is nog niet bekend, aangezien het nummer pas 15000 keer bekeken was op YouTube. Daarnaast is dit zo’n nummer wat onder alle kerstfilms gezet had kunnen worden. Normaal gesproken ben ik geen fan van de commerciële kerstnummers. Echter kon ik dit nummer wel waarderen.

4. Coldplay – Christmas Lights

Coldplay én kerstnummers, bestaat er een betere combinatie? Don’t think so. Ik vind dit oprecht een heel mooi kerstnummer. Toen ik een jaar of vijftien was bezocht ik in de kerstperiode één van mijn favoriete steden van Europa, namelijk Londen. Toen ik kerstinkopen aan het doen was in Oxford Street (dé winkelstraat van Londen) hoorde ik dit nummer door de straten. Ze zingen daar ook over Oxford Street én sindsdien vond ik dit nummer helemaal fantastisch. Het gevoel wat ik toen had op dat moment, ben ik nooit meer echt vergeten. Iedere keer als ik dit nummer hoor, waan ik mezelf even terug in Londen.

5. The Beach Boys – God Only Knows

In het artikel met mijn guilty pleasures kwam deze boyband al een keer aan bod. Ik heb het natuurlijk over The Beach Boys. Voor mij is het in 1966 opgenomen nummer ‘God Only Knows’ dan ook een echte Kerstmis knaller. Zo wordt het nummer altijd gezongen aan het einde van de kerstspecial van All You Need Is Love én wordt hij gebruikt in één van mijn favoriete films Love Actually, wat natuurlijk ook een kerstfilm is. Als je alleen de intro van dit nummer al hoort, begint het kerstgevoel toch al helemaal te komen. I love it!

Oh ja, extra tip! Als je tijd over hebt, check het kerstalbum van Boney M. Deze is zo top haha. Ik hoorde deze onlangs in een tuincentra en ik heb de gehele tijd met een grote glimlach op mijn gezicht rondgelopen. Je wordt er óf verschrikkelijk blij óf verschrikkelijk chagrijnig van :).

Wat zijn jouw favoriete kerstnummers van dit jaar?

Yaika Tak
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.