Van minimalistisch tot maximaal: 5 ideeën voor opvallende muur decoratie

muur decoratie

Of je nu net bent verhuisd naar een nieuw huis of je huidige woning wilt opfrissen, muur decoratie speelt een belangrijke rol in het creëren van een sfeervolle en persoonlijke leefruimte. Met eindeloze mogelijkheden om uit te kiezen, kan het vinden van de juiste muur decoratie echter een uitdaging zijn. In dit artikel vind je vijf leuke en opvallende muur decoratie-ideeën die een onderscheidende twist aan jouw woning kunnen geven!

1. Muur vol herinneringen

Muur decoratie is perfect om je huis een persoonlijke touch te geven. Foto’s zijn natuurlijk vastgelegde herinneringen én kun je ook super goed gebruiken ter decoratie. Je kunt als het ware een muur vol herinneringen creëeren. Echter hoef je niet meteen altijd te denken aan foto’s op een Canvas of uitgeprinte polaroids. Zo heb je bijvoorbeeld ook 6 hoekige foto tegels Van Modulari. Dit zijn leuke, speelse tegeltjes in een hexagon vorm waar je afbeeldingen op kunt laten drukken. Super leuk & toch net een keer wat anders!

2. Aesthetic posters & inspirerende quotes

Persoonlijk ben ik fan van posters met inspirerende quotes aan de muur. Ik weet dat veel mensen ze toch wat afgezaagd en cringe vinden. Echter vind ik het een goede reminder om bijvoorbeeld op een bepaalde manier te denken. En als iets aan de muur hangt, word je er extra vaak aan herinnerd. Daarnaast vind ik het leuk om ze te combineren met andere ‘abstracte’ posters. Dit zijn posters met bijvoorbeeld abstracte figuren of gewoon enkel wat lijnen. Tegenwoordig kun je er veel vinden. Inspiratie nodig? Neem dan een kijkje op Pinterest, hier vind je gemakkelijk mooie combinaties.

3. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand..

Spiegels zijn niet alleen handig om jezelf in te bekijken, maar ook fantastische decoratieve stukken. Kies een grote, opvallende spiegel om een gevoel van ruimte en licht in een kamer te creëren. Dit is functioneel, maar ook meteen een écht statement-stuk. Wat ook leuk is om een cluster van kleinere spiegels in verschillende vormen en stijlen samen te brengen. Zo kun je er zelf een boeiende visuele compositie van maken.

4. Functionele muur decoratie

Heb jij een kleine woning? Of ontbreekt er nog wat opbergruimte in je woning? Kies dan voor functionele muur decoratie. Organiseren, ordenen en opruimen is momenteel helemaal in – dus dat komt goed uit. Door een aantal zwevende planken aan je muur te bevestigen, creëer je voor jezelf extra opbergruimte. Tegenwoordig kun je overal toffe bakjes, doosjes en potjes vinden om spullen in op te bergen. Deze kun je vervolgens op de planken zetten, zodat het er esthetisch ook nog goed uitziet.

5. Groene muur vol planten

Houd jij van veel groen in je woning? Denk dan aan een ‘groene’ muur vol met planten. Je kunt een aantal zwevende planken ophangen én deze volzetten met allerlei kleine en grote potplanten. Wat ook heel leuk is, zijn plantenhangers van macramé. Deze plantenhangers zien er super leuk uit en zijn heel functioneel. Het is een heel makkelijke manier om je planten aan de muur te vestigen. Naast het feit dat planten er leuk uitzien, verbeteren ze ook meteen de luchtvochtigheid in je woning: win-win situatie!

tekstje
Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 14 oktober 2023 / 10:48

    Heb deze al paar keer zien voorbij komen en ga ik ook eens doen.
    Vooral omdat de mooie herinnering op een foto sta vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.