Question tag #1: 25 persoonlijke vragen

persoonlijke vragen tag

Tijd voor iets anders! Mijn blog bestaat nu bijna acht maanden en er zijn ondertussen 36 berichten gepubliceerd. Iets waar ik persoonlijk best trots op ben. Ik heb bewust voor de domeinnaam Yaika Tak gekozen, aangezien het een persoonlijke blog is. Mijn kleine stukje op het internet, waar ik kan posten wat ik wil. Daarnaast lijkt me ook heel leuk om alle artikelen die ik nu schrijf, later terug te lezen. Dit geldt voornamelijk voor de artikelen onder het kopje ‘mijn leven‘, aangezien dat een soort online dagboek is geworden. Om mij wat beter te leren kennen wil ik soms question tags gaan doen. Vandaag komen er 25 random vragen aan bod over mijn leven. Deze zal ik natuurlijk eerlijk beantwoorden. Zo kunnen jullie de echte ik beter leren kennen en heb ik iets wat ik later terug kan lezen. Are you ready to get to know me?

Let’s start this tag

1. Wat was je eerste e-mailadres?
Haha, we beginnen meteen goed. Dit antwoord is niet charmant, maar mijn eerste email was yaikapaardenfun@hotmail.nl. Shame on me.

2. Wat is je guilty pleasure op het gebied van televisie?
Ik ben dus gek op reality tv. Keeping Up With The Kardashians, Ex On The Beach, Chateau Meiland, De Bachelorette, ik kijk het allemaal.

3. Engeland of Amerika?
Ik kies 100% voor Engeland. Ik heb Manchester, Canterbury, en Londen bezocht en ik zou graag nog meer willen zien van het land. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik nog nooit in Amerika ben geweest, dus vandaar dat mijn keuze nu valt op Engeland.

4. Vlees of vis?
Ik kies sowieso voor vis, ik houd namelijk helemaal niet van vlees. Ik ben tegenwoordig ook bewuster bezig met het milieu en ik eet daarom ook bijna helemaal geen vlees meer. De kip burgers van Valess smaken gewoon bijna hetzelfde, dus waarom zou ik dan nog vlees kopen?

5. Wat wilde je vroeger worden?
Ik had niet altijd één ding waarvan ik dacht ‘ja, dit wil ik later worden’. De ene dag wilde ik zangeres worden, de andere dag actrice en de dag erna schrijfster. Ik weet wel wat ik een heel lange tijd heb geroepen dat ik later Pinkpop wilde gaan organiseren.

6. Hoeveel talen spreek je?
Ik durf wel te zeggen dat ik vloeiend Nederland en Engels spreek. Het eerste semester van dit schooljaar heb ik de minor Spaanse taal en cultuur gevolgd. Ik spreek dus een mini mini beetje Spaans en dit zou ik graag nog verder willen oppakken.

7. Het lekkerste ontbijt?
Een lekkere tosti met kaas en chilisaus. Ik kan hier oprecht van genieten.

8. Hoe ging je verkleed tijdens carnaval als klein kind?
Ik kom uit Brabant en carnaval is er bij mij met de paplepel ingegoten. Ik ben dan ook een echte carnavaller. Vroeger heb ik veel carnavalspakjes gehad. Een pakje staat me nog bij en dat was een duivel kostuum, welke mijn moeder zelf voor me had gemaakt. Hij bestond uit een rood tule rokje met een zelfgemaakte staart eraan. Ik vond deze fan-tas-tisch.

9. Wat is het laatste liedje dat je hebt geluisterd?
Dat is de akoestische versie van TAPED van Naaz.

10. Ben je voor Ajax of Feyenoord?
Easy, Feyenoord. Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar ik ben echt een voetbal lover. Ik vind het overigens verschrikkelijk om zelf te doen (ik haat sporten), maar ik vind het wel leuk om ernaar te kijken. Vroeger hadden mijn vader en mijn broer een seizoenskaart voor Feyenoord. Ze hadden nog een extra seizoenskaart, zodat mijn zus en ik om de beurt mee konden. Ik ga nu eigenlijk nooit meer, tegenwoordig ga ik nog wel eens naar NAC.

persoonlijke vragen

11. Heb je hoogtevrees?
Ja, best wel. Ik zou niet zo snel gaan bungee jumpen ofzo.

12. Wat is je favoriete kleur?
Aangezien zwart officieel geen kleur is, ga ik voor mijn favoriete kleur van vroeger: geel.

13. Hoe laat ga je naar bed?
Ja, mijn bedtijd is dus wel een dingetje. Ik heb echt een verknipt slaapritme, wat heel ongezond is. Ik slaap namelijk vaak pas rond 03:00 uur, maar ik slaap wel altijd uit tot 11:30 uur. Als straks een baan gevonden heb, ga ik weer een normaal slaapritme opbouwen.

14. Wat is je favoriete film?
Ik heb eigenlijk meerdere favoriete films. Zo vind ik de Franse film Intouchables prachtig. Ook vind ik American History X een echte klassieker. Maar er is één film die ik bijna helemaal mee kan praten en dat is Love Actually.

15. Welk woord gebruik je echt té vaak?
Ik zeg super vaak ‘ik ga stuk’. Gewoon irritant vaak. Dit is echt een stopwoordje geworden, zelfs als ik niet moet lachen. Really need to stop sayin’ this.

16. Hoe ziet jouw typische zomerse make-uplook eruit?
Nou, dit is eigenlijk heel simpel. Dat is namelijk een make-uploze look. In de zomer haat ik het om make up te dragen. Ik doe dan ook hooguit mascara op en soms maak ik mijn wenkbrauwen iets dikker, maar dat is het dan ook wel.

17.Wat is je favoriete quote?
Ik heb er eigenlijk twee. Een is ‘Kill them with kindness‘. Ik denk dat je ver komt in het leven door simpelweg gewoon aardig te zijn voor je medemens en je medemens te helpen waar nodig. De tweede quote is ‘A woman who knows what she brings to the table is not afraid to eat alone‘. Als jij weet wat je waard bent en weet wat je wilt doen, moet je dat doen. Ongeacht wat anderen ervan vinden.

 18. Snoozen of direct opstaan?
Ik ben een snoozer. Iedere ochtend kom ik structureel 10 minuten te kort. Ik moet iedere ochtend haasten om op tijd te vertrekken.

19. Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?
Dat is naar mijn mening Breda. Ik ben in een dorpje dichtbij Breda geboren en ik kom er van jongs af aan vaak. Ik vind het dan ook super leuk om er nu te wonen.

20. Welk huisdier zou je willen hebben?
Heel simpel, helemaal geen. Ik ben niet echt een dierenvriend en ik hoef later ook geen huisdieren.

persoonlijke vragen tag

21. Wat is je favoriete geurkaars?
Mijn favoriete geurkaars is de Vanilla Bean van Woodwick. Deze kaars knettert ook nog eens. Alleen voor het geluid zou ik de kaars al kopen, love it!

22. Wat doe je als eerste als je opstaat?
Waarschijnlijk val ik meteen terug in slaap. Als ik wakker word, wil ik eigenlijk het liefst nog verder slapen.

23. De laatste film, tv-programma of boek waarbij je moest huilen?
Ik ben van nature een emotioneel persoon en ik huil dan ook vrij snel. Onlangs keek ik, na lang uitstellen, de serie When They See Us. Ik kon er in eerste instantie gewoon niet naar kijken, maar op een geven moment had ik het mezelf verplicht. De laatste aflevering, het stuk van Corey Wise, heb ik aan een stuk door gehuild.

24. Is je studententijd de leukste tijd van je leven?
Ja, 1000%. Ik was helemaal klaar met de middelbare school en ik had dan ook veel zin om te gaan studeren. Helaas zijn de afgelopen vier jaar voorbij gevlogen én zit mijn studententijd erop. Althans, mijn hbo studententijd haha. Het liefst zou ik eeuwig student blijven.

25. Wat wil je nog graag kopen?
Aangezien mijn laptop gecrasht was, moest ik een nieuwe laptop moeten aanschaffen. Een uitgave waar ik niet op gerekend had, maar wat ik wel moest kopen. Ik ga voorlopig even sparen.

Mocht je zelf ook een persoonlijke vragen tag willen doen, dan raad ik je aan om even rond te neuzen op deze site. Hij staat helemaal vol met leuke vragen!

Wat zou jij invullen op deze persoonlijke vragen?

Yaika Tak
Volg:
Share:

4 Reacties

  1. 28 juli 2020 / 12:11

    Ik heb je blog pas net ontdekt, dus leuk om je zo een beetje te leren kennen! We wonen ook niet heel ver bij elkaar uit de buurt, want ik woon in Tilburg. ­čÖé

  2. 28 juli 2020 / 15:53

    Wow, ik was me er niet van bewust dat jouw blog nog zo nieuw was. Wat leuk om jou op deze manier beter te leren kennen. Ik deed vroeger ook nog wel eens tag op mijn blog, maar dat is ondertussen echt lang geleden. Dit artikel heeft me wel geïnspireerd om dat nog eens te doen, dus bij deze bedankt voor de link naar die site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.