Je kleding verkopen op Vinted? Deze 7 tips zijn onmisbaar

kleding verkopen Vinted

Sinds ik mijn kledingkast aan het verduurzamen ben, is Vinted een van mijn favoriete apps geworden. Voor diegenen die nog niet bekend zijn met de app zal ik het kort uitleggen. Vinted is een platform waarop je kleding kunt kopen en verkopen. Het is heel makkelijk én veilig. En het is een heel makkelijke manier om kleding een tweede leven te geven. Sinds ik (bijna) geen kleding meer koop bij fast fashion winkels, is dit zo’n fijn alternatief! Wil jij beginnen met Vinted? Of wil je gewoon wat tips om je kleding snel te verkopen? Lees hieronder dan 7 handige tips die jou helpen bij de verkoop van je ‘oude’ kleding. Let’s sell some clothes!

1. Maak realistische foto’s

Het is belangrijk dat de foto’s van je kledingstukken identiek zijn aan de kledingstukken zelf. Anders krijgt de koper natuurlijk geen goed beeld. Voornamelijk de kleur en de textuur van het item moeten duidelijk zijn. Als je dit niet doet, kan de koper natuurlijk niet eerlijk oordelen. Met als gevolg wellicht een ontevreden koper. Dit wil je ten aller tijden voorkomen. Dus zorg voor een ‘echte’ foto.

2. Maak een foto voor een witte achtergrond

Witte achtergronden doen het altijd erg goed op Vinted. Daar ben ik inmiddels achter gekomen. Ik merk wanneer de foto’s ‘professioneler’ overkomen, de producten sneller verkocht worden. Als je moeite doet voor het nemen van goede foto’s, is de kans groter dat je oude kledingstukken verkocht worden.

kleding verkopen vinted

3. Maak een aan-foto of een spiegelfoto

Je kunt mooie productfoto’s maken. Maar uiteindelijk zijn mensen alleen maar benieuwd naar hoe het kledingstuk staat. Maak daarom altijd een aan-foto. Ook dit kun je bijvoorbeeld doen voor een witte muur. Heb je geen witte muur? Geen probleem! Je kunt namelijk ook gewoon een foto maken voor de spiegel. Persoonlijk knip ik mijn hoofd er wel altijd vanaf.

4. Laat zien hoe je het kledingstuk kan combineren

Soms maak ik verschillende outfits met het kledingstuk wat ik graag wil verkopen. Hier maak ik dan ook foto’s van. Op deze manier laat ik zien dat het kledingstuk op meerdere manieren te combineren is. Zo weet de koper ook meteen waarmee hij of zij het kledingstuk kan combineren. Hoe handig!

5. Zorg voor complete, kloppende informatie

Hoe meer informatie je vermeldt bij een kledingstuk, hoe betrouwbaarder het overkomt. Is het bijvoorbeeld een S, maar valt hij wat groter? Zet het erbij. Zit er een gaatje onderin het blousje? Zet het erbij. Heb je het kledingstuk bijna nooit aangehad? Zet het erbij. Natuurlijk moet je sowieso al heel wat gegevens invoeren, maar ik merk persoonlijk dat het informatievakje altijd goed gelezen wordt. Zelf kijk ik hier ook vaak als eerste naar.

kleding verkopen vinted

6. Deel je Vinted profiel op social media

Als je eenmaal alles online hebt gezet, is het natuurlijk wel de bedoeling dat de kledingstukken ook gezien gaan worden. Daarom is het verstandig om je nieuwe sale-items op social media te posten. Zo kun je bijvoorbeeld in je Instagram story een screen of schermopname plaatsen van de items die je verkoopt. Vervolgens kun je een link naar je Vinted profiel in je biografie zetten. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een berichtje plaatsen op Facebook. Niet geschoten, is altijd mis.

7. Vraag of de koper een review schrijft

Een account met goede reviews is natuurlijk een stuk betrouwbaarder dan een account zonder reviews óf met slechte reviews. Daarom is het belangrijk om altijd aan de koper te vragen een review achter te laten. Nu moet ik zeggen dat de meeste kopers het automatisch doen. Maar het zou toch zonde zijn als ze geen review achterlaten…

Maak jij gebruik van Vinted? Heb je al eens iets gekocht of verkocht? En heb jij nog tips voor het verkopen van kleding op Vinted?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook? 

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 9 maart 2021 / 11:15

  Ik heb laatst mijn kledingkast uitgeruimd en gedigitaliseerd, zo ga ik bij houden wat ik draag en haal ik die items eruit waar je van denkt “dat komt nog wel een keer van pas” terwijl je ze dus echt nooit draagt haha! Ik vind Vinted wel interessant, maar het is een aantal keer negatief in het nieuws gekomen m.b.t. oplichting waardoor ik nu zo mijn twijfels heb… Enige ervaring hiermee?

 2. 9 maart 2021 / 19:23

  Bedankt voor dit artikel, ik haal er toch wel enkele handige tips uit. Ik heb 2 artikelen op Vinted staan momenteel, maar moet er dringend eens tijd voor maken om meerdere artikelen online te plaatsen 😉 Misschien dat het dan wel sneller gaat, haha.

 3. 9 maart 2021 / 21:24

  Hier ook grote fan van Vinted! Zo leuk om kledingstukken een tweede leven te geven. Ook mijn zoontjes kunnen zo regelmatig een nieuwe outfit scoren tegen een klein prijsje.

 4. 10 maart 2021 / 10:58

  Wat een fijne tips! Eind deze week of volgende week wil ik ook echt weer tijd maken voor Vinted. Aan het begin van corona ben ik begonnen met verkopen via Vinted en dat ging ontzettend goed!

 5. 19 maart 2021 / 08:05

  Dit artikel komt op het goede moment! Ik wilde binnenkort eens gaan opruimen en wat kleding en make-up erop gaan plaatsen. Dus bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.