Lente accessoires: dit zijn de leukste zonnebrillen van Polette

Zonnebrillen Polette

Het wordt steeds later licht, het zonnetje begint vaker te schijnen en het humeur van menig Nederlander wordt beter. Yes, de lente is begonnen. De winterjassen en handschoenen kunnen terug in de kast. Het is tijd voor crop tops, short skirts én natuurlijk zonnebrillen. Van Polette mocht ik een zonnebril uitzoeken. Hoe tof! Het was echter heel moeilijk om één model uit alle zonnebrillen te kiezen, aangezien de keuze enorm is bij Polette. Ik kreeg meteen inspiratie om een artikel te schrijven over alle leuke, toffe monturen voor de zomer van dit jaar. Let’s celebrate the sun!

Polette

Al jaren ben ik op zoek naar een goede, fatsoenlijke zonnebril. In plaats van één goede zonnebril te kopen, kocht ik altijd meerdere goedkope zonnebrillen. Sinds ik mijn kledingkast flink aan het verduurzamen ben, moest ik dit patroon doorbreken. Ik vond het redelijk lastig om één goed montuur te vinden. Er zijn namelijk zo-veel toffe zonnebrillen te vinden op de site van Polette. Uiteindelijk ben ik gegaan voor een ‘hoekig’ montuur. Het chillste is dat deze zonnebril dus ook op sterkte gemaakt is. Voor slechtzienden zoals ik is dat écht een must.

Zonnebrillen Polette

Polette zonnebrillen voor de planeet

Waar ik ook heel gelukkig van werd, zijn de duurzaamheidsdoelen van Polette. Ze besteden namelijk veel aandacht aan het verduurzamen van hun collecties. Ze streven naar een brillencollectie die voor 100% uit duurzame materialen bestaat. Het doel is om dit aan het einde van dit jaar te bereiken. Én ze zijn al enorm goed bezig. Polette introduceert namelijk een nieuwe duurzame collectie. De monturen zijn gemaakt van gerecycled en eco-acetaat. Zo worden er bijvoorbeeld plantenzaden gebruikt. Hierdoor is het niet alleen duurzaam, maar zijn de brillen ook na 150 dagen voor 60% biologisch afbreekbaar. Top!

De leukste zonnebrillen van Polette op een rijtje

Dus de hoogste tijd om de tofste monturen van Polette voor de lente & de zomer van dit jaar op een rijtje te zetten. Kijk je mee?

Zonnebrillen Polette

1. Cateye zonnebril

Wat ik zelf een heel tof model vind, is het vlinder/cateye montuur. Het montuur staat bekend om zijn driehoekige vorm. Bovendien zijn de randen van het montuur vaak wat dikker, aangezien hij gemaakt is van kunststof. Het is wel een montuur waar je van moet houden. Sommigen vinden het super tof en anderen écht verschrikkelijk.

2. Ronde zonnebril

Het bekende, ronde, klassieke Rayban model. Wie kent óf heeft hem niet? Volgens mij is dit de enige zonnebril die oprecht iedereen staat. Deze bril is daarom een veilige keuze. Daarentegen kan het eigenlijk nooit een miskoop zijn. Ook is deze bril al jaren een populair montuur, dus het is een echte evergreen.

3. Kleurrijke zonnebril

Een veel minder veilige keuze zijn zonnebrillen met kleurrijke glazen. Je zag ze de afgelopen jaren steeds vaker. Voornamelijk monturen met rode of roze glazen vind ik persoonlijk erg nice. Want wie wil het leven nou niet door een roze bril bekijken? Iedereen, toch?

4. Ovale zonnebril

Naast ronde zonnebrillen, heb je tegenwoordig ook ovale zonnebrillen. Deze zonnebrillen hebben wel een ronde vorm, maar zijn wat langwerpiger. Vaak hebben deze zonnebillen een wat hippie-achtig imago. Ook deze zonnebril vind ik heel tof.

5. Rechthoekige zonnebril

Het laatste montuur zie je de laatste paar maanden steeds vaker. Ik vind dit ook echt een heel leuk model. Kenmerkend is dat de zonnebril rechthoekige glazen heeft. De randen rondom de glazen zijn vaak wat dikker en zijn gemaakt van kunststof. Ik vind dit model leuk in het zwart of in nude-achtige kleuren.

Wat vind jij van de zonnebrillen van Polette?

Yaika Tak

Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een samenwerking.

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 27 maart 2021 / 15:01

  Hele leuke zitten er tussen. Ik zou voor nummer 5 kiezen uit het rijtje. Toevallig morgen een afspraak staan bij de Hans anders voor een oogmeting, dus wie weet ook een nieuwe zonnebril ^^

 2. 27 maart 2021 / 20:54

  Er zitten hele toffe modellen tussen ik zou voor nummer vier gaan!

 3. 19 april 2021 / 10:07

  Wat leuke zonnebrillen zijn het. Ik vind vooral, 2 en 4 leuk.

 4. 29 juli 2021 / 14:43

  Goed om te lezen dat brillenmerken zich ook focussen op duurzame materialen. Ik vind de monturen tevens erg mooi! Ik ben benieuwd of de gekleurde glazen ook met sterkte te verkrijgen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.