Kerstfilms op Netflix 2020: deze moet je gezien hebben & deze kun je overslaan

Kerstfilms op Netflix 2020

Het is november, dus ik mag weer langzaam losgaan. Zoals je al hebt kunnen lezen, is het obsessief en vroegtijdig vieren van Kerstmis een ware hobby van me (ja it’s my guilty pleasure haha). De kerstdagen zelf vind ik niet eens zo leuk, maar ik kan gewoon intens genieten van de decembermaand. Ik ben dan ook al ik oktober begonnen met het bekijken van aanbod aan kerstfilms op Netflix. Nu staan er gigantisch veel kerstfilms op Netflix. Om ze allemaal te kijken, is misschien net iets te veel van het goede. Daarom heb ik voor jou een selectie van kerstfilms gemaakt, welke wel of niet de moeite waard zijn om te gaan kijken. Ik heb zes kerstfilms die op Netflix te vinden zijn in 2020 ‘gereviewd‘, zodat jij weet welke films je echt niet mag missen. Isn’t it the most wonderfull time of the year?

1. Christmas Inheritance

Voor mijn mede ‘The 100’ kijkers, was het een gehele shock om Clarke in normale kleding te zien lopen in de 21e eeuw. Toch vond ik ‘Christmas Inheritance’ veel aspecten van een goede kerstfilm hebben. Het rijkelui’s meisje Ellen wordt door haar vader naar het dorpje Snow Falls gestuurd om kerstkaarten te brengen naar haar oom. Zij is enkel en alleen luxe gewend. Dit is iets wat het plaatsje niet te bieden heeft. Aan het einde verandert ze helemaal en vindt ze de plek obviously fantastisch. Oh ja, natuurlijk vindt ze hier ook haar prins charming. Voorspelbaar? Ja. Cringy? Lichtelijk. Heerlijke feel-good film? Yes, 100%. En daar gaat het uiteindelijk om.

2. Holidate

De film ‘Holidate’ is Netflix haar nieuwe paradepaartje. Ik ga maar meteen eerlijk zijn: ik vond het drie keer niks. Het is over het algemeen bekend dat kerstfilms geen ingewikkelde verhaallijnen hebben en dat er geen diepgang in zit. Kerstfilms zijn bedoelt om je hoofd leeg te maken en ze laten je anderhalf uur even nergens aan denken. Deze film boeide me zo weinig, dat ik hem in twee delen heb moeten kijken. Daarnaast heeft driekwart van de film niks te maken met Kerstmis. Misschien hebben ze hem onder een verkeerd segment op de markt gebracht, waardoor de verwachtingen te hoog waren. Deze film is wat mij betreft absoluut geen must-see, dus je kunt hem naar mijn mening overslaan.

3. The Prinsess Switch

Yes, dit is echt één van mijn favoriete kerstfilms van Netflix. Dit is zo’n film waarvan je hem nog een keer wilt zien. Een taartenbakster wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een Kerstmis bakwedstrijd in het koninkrijk Montenaro. Hier ontmoet zij de prinses van het koninkrijk. Heel toevallig lijken de vrouwen identiek op elkaar. De vrouwen ruilen dan ook van leven en dat brengt allerlei moeilijkheden met zich mee. Heb je deze film al gezien en vond je hem net zo leuk als ik? Dan heb ik goed nieuws. Netflix komt namelijk met een tweede deel van The Prinsess Switch. De film wordt aan het einde van november verwacht. Zin in!

4. A Bad Mom’s Christmas

Een controversiële kerstfilm, I like it. In Bad Mom’s Christmas komt de cast van de voorafgaande Bad Mom’s film weer bij elkaar én dit keer draait het gehele verhaal om de decembermaand. Deze film vond ik oprecht grappige stukken hebben. Alle ‘moeders’ hebben een hekel aan de old-skool manier van kerst vieren. Dineren, het huis perfect versieren of naar de kerk gaan op kerstavond zit er voor deze Bad Moms niet bij. Deze film heeft geen magische verschijnselen, maar komt dichterbij de realiteit. Ik raad het zeker aan om deze film te kijken.

5. Christmas Wedding Planner

Ik had heel hoge verwachtingen van deze film. Ik ben namelijk dol op ‘wedding planner’ films. Dit concept in combinatie met kerst: het kon niet beter. Ik vond deze film echter tegenvallen. Ik vind het ook geen kerstfilm. Het enige wat ‘christmas‘ is aan deze film, is het feit dat het verhaal zich afspeelt in december. Hierdoor zie je soms een kerstboom in het decor staan, maar daar is ook alles mee gezegd. In de film plant Kelsey de bruiloft voor haar nichtje. Samen met de ex van haar nichtje, Connor, besluit Kelsey de aanstaande man van haar nicht te gaan bespioneren. Ze denken dat hij iets achter houdt. Dit is in grote lijnen waar de film over gaat. Wat mij betreft kun je hem zeker overslaan, je mist helemaal niks.

6. The Holiday Calender

The Holiday Calender is een film die je voor anderhalf uur uit de sleur van het leven haalt en je even laat ontspannen. De verhaallijn is heel simpel waardoor de film super voorspelbaar is. Er zit geen enkele spanningseffect of twist in. De gehele film draait eigenlijk om een magische adventkalender die het leven van de hoofdpersoon voorspelt. Deze film voldoet aan alle aspecten van een kerstfilm: sterke familiebanden, een liefdesverhaal en vele kerstelementen die terugkeren in de film. Ik vond het persoonlijk een lekkere wegkijk film, maar ik denk niet dat ik hem over een jaar nog kan navertellen.

Eind november komen er nog meer nieuwe kerstfilms online. Wellicht maak ik nog een review over deze kerstfilms. Welke kerstfilms heb jij in 2020 al gekeken op Netflix?

Yaika Tak

Photo by Dilyara Garifullina on Unsplash

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 17 november 2020 / 14:00

  Wij hebben geen netflix meer, maar we gaan eens kijken of we toch een aantal van deze films kunnen gaan kijken.

  Ze klinken stuk voor stuk goed!

  • yaikatak
   Auteur
   18 november 2020 / 11:43

   Het zijn (bijna) allemaal heerlijke kerstfilms om te kijken. Zeker een aanrader :)!

 2. 18 november 2020 / 13:52

  Ook ik vind de tijd voor kerst misschien nog wel gezelliger dan kerst zelf 😉 De bovenstaande kerstfilms ken ik nog niet, maar ik heb al wel de miniserie Hjem til Jul gekeken en Operation Christmas Drop. De laatste is echt een feelgood en ik vond het een gezellige film om te kijken!

 3. 25 november 2020 / 23:50

  Oh ik was Christmas Inheritance al even vergeten. Vond die ook heel leuk en uiteraard ook The 100 fan 😀 behalve van het laatste seizoen boehoe :-).

  • yaikatak
   Auteur
   30 november 2020 / 17:59

   Haha, ja vooral de laatste aflevering was een grote teleurstelling. Ik had gehoopt op een grote finale special, maar dat viel inderdaad even tegen :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.