Dit zijn mijn persoonlijke doelen voor 2021

plannen 2021

Het einde van het jaar is eindelijk in zicht én wat voor een jaar was 2020. Voor mij persoonlijk was het een jaar met veel grote veranderingen. Ik begon met mijn blog, ging op mezelf wonen en studeerde af aan de opleiding communicatie. Veel hoogtepunten in één van de treurigste jaren van de geschiedenis van de mensheid. Ik vind het moeilijk om dit jaar samen te vatten en daarom kijk ik vandaag graag vooruit. Als ik aan 2021 denk, krijg ik een hoopvol gevoel. Dit wordt – als het goed is – het jaar dat we corona eindelijk achter ons gaan laten. Voor 2021 heb ik zeven persoonlijke doelen/plannen gesteld voor mezelf. Let’s talk about my plans for 2021.

1. Meer dingen doen waar ik gelukkig van word

Als er iets is wat ik dit jaar heb geleerd, is het dat je echt veel tijd moet stoppen in dingen waar jijzelf gelukkig van wordt. Uiteindelijk moet je de hoofdpersoon worden in je eigen leven en je moet 100% gaan voor je eigen geluk. Dit klinkt allemaal heel logisch en makkelijk, maar om dit in de praktijk ook na te leven is een stuk moeilijker. Ik wil dan ook veel meer dingen gaan doen die mij gelukkig maken. Zo begin ik fotografie steeds leuker te vinden en hier wil ik dan ook meer tijd in gaan steken. Daarnaast wil ik nog meer artikelen gaan schrijven waarvan ik zelf heel enthousiast wordt. Dit jaar kon ik nog wel eens nadenken over hoe het zou vallen bij mensen en op basis hiervan maakte ik keuzes. Ik wil volgend jaar nog meer gaan doen wat ik wil.

2. Focussen op mentale groei

Dit jaar ben ik als persoon best veel gegroeid. Terwijl de wereld stilstond, was ik juist in beweging. Het feit alleen al dat ik mijn blog in de wijde wereld gegooid heb, was voor mij een heel grote stap. Ik was altijd bezig met de mening van anderen. Daarnaast klinkt het allemaal leuk dat ‘groeien’, maar ik vond dit een heftige, intense en confronterende zoektocht. Ik weet dat het nodig is, om te kunnen doen wat ik wil doen en om te zijn wie ik wil zijn. In 2021 wil ik dit sowieso gaan voortzetten. Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar ik merk wel dat ik qua mindset veel beter in het leven sta.

3. Meer bewegen

Eén van mijn andere doelen voor 2021 is meer bewegen. Ik heb de afgelopen maanden héél veel binnen achter mijn laptop gezeten. Het wordt nu tijd dat ik echt meer ga bewegen. Mijn voornemen is om wekelijks meredermaals te gaan wandelen of groepslessen te gaan volgen in de sportschool. Ik weet van mezelf dat zelfstandig fitnessen hem gewoon niet gaat worden. Ik heb gewoon een hekel aan sporten en echt ‘leuk’ ga ik het nooit vinden. Dit neemt niet weg dat ik mijn luie levensstijl wil veranderen in een actieve(re) levensstijl.

4. Gezonder leven

Naast het voornemen om meer te bewegen, wil ik ook gezonder gaan leven. Bewegen is daar natuurlijk één onderdeel van, maar ik wil ook gezonder gaan eten en meer gaan slapen. Ik heb momenteel een heel ongezond slaapritme. Ik slaap zelden voor 02:00 uur en mijn wekker gaat wel altijd rond 09:00 uur. En kijk, ik zal nooit een persoon worden die om 22:00 uur in bed ligt en gaat slapen. Ik ben nou eenmaal een avondmens en ik ben in de late avonduren het productiefst. Maar acht uur slaap per nacht lijkt me wel héél lekker. Daarnaast wil ik ook gezonder gaan eten. Ik eet momenteel namelijk wel erg ongezond en ik merk dat ik mezelf hierdoor minder fit voel. Time for change!

5. Minder nadenken

Ik ben een overthinker in hart en nieren. Natuurlijk zorgt dit ervoor dat ik geen overhaaste beslissingen neem, niet naïef ben en niet zomaar iets roep. Echter denk ik zo ontzettend veel na dat het mij belemmert. Ik zou zo graag zonder angsten willen leven en soms gewoon in diepe durven te springen. Momenteel denk ik over alles wat ik doe eerst 83648 keer na voordat ik iets ga doen. Ik wil gewoon iets minder nadenken in 2021 en iets meer doen en vooral meer genieten. Als ik er nu zo over nadenk is dit misschien wel één van de belangrijkste persoonlijke doelen voor 2021.

6. Duurzamer leven

Het aankomende jaar zul je over dit onderwerp nog veel meer gaan lezen. Ik ben momenteel bezig om mijn eigen leven te verduurzamen. Denk hierbij aan het verminderen van het eten van vlees, het kopen van slow fashion, afval scheiden en het verminderen van consumptie in zijn algemeenheid. Het afgelopen jaar was er veel tijd om na te denken over het leven. Ik heb dit dan ook veelvuldig gedaan. Zo kwam ik tot het besef dat ik milieu bewuster wil gaan leven. Ik ben dankbaar voor een plekje op deze aarde én ik wil hem net iets beter achterlaten voor de volgende generatie. Een duurzaam leven gaat gepaard met een duurzame mindset. Ik neem jullie het aankomende jaar helemaal mee in mijn zoektocht naar een duurzaam leven.

7. Lekker blijven bloggen

Momenteel volg ik een zelfstudie in webdesign. Ik leer hier hoe ik websites kan bouwen én wat daar allemaal bij komt kijken. Bovendien leer ik op deze manier werken met de achterkant van de website. Ook heb ik een nieuwe baan bij een communicatiebureau waar ik heel blij mee ben. Mijn leven is dus een heel stuk drukker geworden. Dit neemt niet weg dat ik graag veel tijd blijf stoppen in deze blog. Het is dit jaar echt mijn kindje geworden. Ik wil content blijven maken waar ik zelf heel enthousiast van wordt. Er liggen al wat leuke projectjes op de plank, dus ik ben super excited voor 2021. Het kan nota bene nooit erger worden dan 2020, toch?

Wat zijn jouw doelen voor 2021?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 19 december 2020 / 22:24

  Herkenbare doelen! Altijd leuk om ook zo met een nieuwe lei een nieuw jaar te starten. Kan je alleen maar toejuichen om dingen te schrijven waar je zelf ten volle achterstaat. Ik vind je artikels trouwens allemaal leuk om lezen ;-). Fijne feestdagen!

  • yaikatak
   Auteur
   21 december 2020 / 23:13

   Ah wat lief, bedankt voor het mooie compliment! Jij ook heel fijne feestdagen toegewenst!

 2. 21 december 2020 / 10:51

  Wat een mooie doelen! En wat fijn dat je een nieuwe baan hebt gevonden, gefeliciteerd! Ik vind het ook altijd heel fijn om doelen voor mezelf op te stellen, daar ga ik ook zeker nog een artikel over schrijven. Hopelijk wordt 2021 een fantastisch jaar!

  • yaikatak
   Auteur
   21 december 2020 / 23:14

   Lief, bedankt! Ik hoop ook echt dat we in 2021 alles weer mogen doen. Dat zou alweer zoveel schelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.