Herfstkleding 2021: deze items mogen niet ontbreken in jouw kast

herfstkleding 2021

Yes, september is aangebroken en dat betekent dat het bijna herfst is. En dat is mijn favoriete seizoen! Ik ben dol op de hele herfst-vibe: pumpkin latte’s – het vallen van het blad – kaarsjes – cozy dekentjes en nachtelijke regenbuien. Ik vind het héérlijk. Ook vind ik herfstkleding heel erg chill. Naja, als ik een trui kan dragen, ben ik snel tevreden. Voor de herfst heb je eigenlijk maar een paar basic items nodig om je iedere dag (leuk) te kleden. En weet je wat het mooie ervan is? Ik heb al deze items al jaren in mijn kast hangen: ze gaan véél langer dan 1 jaar mee (duurzaam yay). Lees hieronder welke herfst items echt niet mogen ontbreken in jouw kledingkast!

1. Oversized sweater

Velen waren deze zomer zeer teleurgesteld in het Nederlandse weer. Echter moet ik toegeven dat ik er semi van genoten heb. Ik heb deze zomer gewoon géén kleding struggles gehad, omdat ik gewoon iedere dag een trui aankon. Ik vind een trui oprecht het beste, lekkerste, meest comfortabele kledingstuk ooit. Bovendien ben je snel in één keer aangekleed. En je ziet er nog leuk uit ook. Best. Thing. Ever.

2. Zwarte skinny jeans

Ik weet het, ik weet het. Skinny jeans zijn niet meer in, maar ik heb ze nog steeds in mijn kast liggen. Ik vind het veel te zonde om ze weg te gooien, alleen omdat ze nu niet meer ‘in de mode’ zijn. Zwarte skinny jeans zijn ideaal voor de herfst. Je kunt er namelijk van alles op vragen en je kunt ze aandoen voor meerdere gelegenheden. Heb je een belangrijke afspraak op het werk? Draag hem dan met een witte blouse. Wil je een casual outfit? Draag hem dan met een leuke sweater. Er zijn zoveel mogelijkheden. Bovendien passen bijna iedere jas en ieder paar schoenen bij zwarte skinny jeans.

3. Coltrui

Ik ben zelf al jaren fan van de coltrui. Ik heb momenteel twee zwarte coltruien en ik heb ze al honderden keren aangehad. Een coltrui is classy, maar ook casual. Bovendien is het lekker warm voor de aankomende koude dagen. Tegenwoordig draag ik steeds vaker een coltrui onder andere blousejes. Ik ben een gigantische koukleum, dus ik vind dit echt een heerlijke outfit.

4. Legging

Nummero quatro is een kledingstuk waar ik persoonlijk héél gelukkig van wordt. De legging is naar mijn mening een van de meest ondergewaardeerde kledingstukken van deze aardbol. Ik vind de legging namelijk enorm chill zitten. Ik bedoel: waarom zou ik de hele dag een strakke spijkerbroer dragen als ik ook gewoon een legging aan kan hebben? Jammer dat het maatschappelijk nog niet helemaal erkent wordt als broek :). Een zwarte legging met een grote oversizede sweater of hoodie is momenteel namelijk mijn favoriete dagelijkse outfit. Ik combineer deze outfit vaak met witte sneakers en een lange trenchcoat.

5. Hoodie

Voor de duidelijkheid: een hoodie is niet hetzelfde als een sweater. Een hoodie heeft namelijk een capuchon en een sweater heeft dat niet. Dat is ook meteen het grote voordeel van een hoodie. In Nederland valt er soms een heerlijk herfstbuitje en dan is een capuchon zeker geen overbodige luxe. Ik heb zelf een zwarte hoodie, maar een grijze hoodie is vaak ook een aanrader. Ik vind het persoonlijk heel leuk om een hoodie te combineren met een oversizede blazer (ook écht een herfst-musthave).

6. Mom jeans

Het laatste item is de mom jeans. Deze broeken zie je momenteel overal en ik vind ze ook gewoon heel erg leuk. Bovendien kun je ze makkelijk combineren met allerlei tops. Je kunt de mom jeans combineren met alle bovengenoemde items: de coltrui – de sweater en de hoodie. Maar ook met een witte blouse vind ik een mom jeans heel nice. De mom jeans vind ik persoonlijk erg leuk met laarsjes, zoals Dr. Martens. Maar ook met sneakers kun je een mom jeans prima dragen!

Welke herfstkleding en -items moeten er anno 2021 in jouw kast hangen?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram?

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 10 september 2021 / 13:24

    Helemaal eens dat het zonde is om iets weg te doen omdat het niet meer in de mode is. Zolang je het zelf nog mooi vindt en de kwaliteit nog goed is, gewoon blijven dragen 🙂

  2. 15 september 2021 / 09:34

    Inderdaad, dat iets ‘uit de mode’ is betekent niet dat je het direct weg moet doen! Gewoon lekker dragen waar je je fijn bij voelt 🙂 Een coltrui is toch echt wel mijn favoriete kledingstuk voor de herfst, of truien in het algemeen. Ik hou ook echt van oversized truien en sweaters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.