Dankbaarheidslijstje #1: voor deze dingen was ik de afgelopen maand dankbaar

dankbaarheidslijstje

Dit jaar (2021) staat voor mij in het teken van zelfontwikkeling. Het is een heel proces van soul searching waar ik momenteel nog middenin zit en waar ik voorlopig nog niet klaar mee ben (niet dat ik denk dat je hier ooit mee klaar kunt zijn). Maar dit jaar ben ik er wel heel intensief mee bezig. Dat komt waarschijnlijk ook omdat ik niet zo goed wist wat ik precies wilde met mijn leven. Beetje bij beetje vind ik mijn antwoorden en dat geeft enorm veel rust. Maar het proces van zelfontwikkeling en soul searching is enorm vermoeiend. Bovendien leidt het soms tot tegenovergestelde emoties, gevoelens en gedachtes. Mijn anxiety was bijvoorbeeld dit jaar veel erger dan normaal. Ook ben ik veel meer gaan piekeren en zat ik veel in mijn hoofd. Iets wat ik juist niet meer moet doen.

Hier wilde ik graag een stokje voor steken. Ik wil juist groeien en meer van mezelf gaan houden, in plaats van mezelf het leven steeds moeilijker maken. Want to be honest: ik ben vaak zelf mijn allergrootste tegenstander. Onlangs kocht ik daarom het boek ‘Het 6 minuten dagboek. Dit is een ‘dagboek’ waarin 6 vragen staan die je dagelijks in moet vullen. Drie vragen in de ochtend en drie vragen in de avond. De vragen zijn altijd hetzelfde. Het dagboek is gericht op positieve psychologie. Een van de ochtendvragen staat in het teken van dankbaarheid. Ik vond dit persoonlijk zo’n mooie oefening dat ik maandelijks een dankbaarheidslijstje op te stellen. Dus voíla: zo gedacht, zo gedaan.

Dankbaarheidslijstje #1

☾ Ik heb de afgelopen maand enorm veel tijd voor mezelf gehad. Iets wat ik persoonlijk heel fijn vind. Ik heb daardoor bijvoorbeeld lekkere foute series als The Real Housewives of Beverly Hills kunnen bingen. Als je van reality shows houdt, moet je deze serie echt gaan kijken. Tegenwoordig staan er al heel wat seizoenen op Netflix!


☾ De afgelopen maand heb ik ook een paar weekenden drankjes gedaan met vriendinnen. Sinds het échte werkleven weer is begonnen, vind ik het heerlijk om in het weekend echt iets leuks te doen. En bijvoorbeeld niet continu bezig te zijn met mijn kaarsenwinkeltje of met mijn blog.


☾ Want ja, mijn kaarsenbedrijfje ‘LUZZ’ neemt inmiddels ook heel wat tijd in beslag. Maar ik vind het super leuk om te doen. Het is dus echt iets waar ik mijn tijd zeker in wil steken. Afgelopen maand had ik voor eerst echt een aantal sales van mensen die ik niet ken. Deze mensen hebben mij gevonden op Instagram, echt heel leuk. Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van een website, zodat ik ze straks nog makkelijker kan verkopen. Ik heb hier enorm veel zin in!


Ook ben ik deze maand langs geweest bij Vluchtelingenwerk Nederland. Vanaf oktober ga ik een of twee keer per week helpen bij het spreekuur als vrijwilliger. Bij het spreekuur help je vluchtelingen met allerlei vragen over het leven in Nederland. Ik heb hier héél veel zin in. Afgelopen maand heb ik al twee keer meegelopen bij het spreekuur en ik vond het meteen helemaal leuk. Toen ik thuiskwam had ik meteen zoiets van: ja dit wil ik doen. Het is super leerzaam voor mezelf én ik kan meteen alvast wat ervaring opdoen in de maatschappelijke sector. Ik ben er namelijk uit dat communicatie het toch niet voor mij gaat worden. Ik ben dus ook heel blij dat ik hier nu al achter ben gekomen en dat ik nu ein-de-lijk weet wat ik wel wil!


☾ Ik heb de afgelopen week enorm genoten van het zomerse weer. Ik heb de zon deze zomer toch wel een beetje gemist. Of althans, het hoeft mij geen 30 graden te zijn, maar ik vind de regen zo ellendig. Ik heb daarom mijn kantoor naar buiten verhuist en heerlijk buiten gewerkt.


☾ Daarnaast heb ik alle kasten in mijn kamer eens goed uitgezocht. Ik heb veel kleren weggegeven – spullen weggegooid en alles netjes opgeruimd. Het was ook echt de hoogste tijd. Het heeft mij in laten zien hoeveel spullen ik heb en hoeveel spullen ik helemaal niet nodig heb. Ik schrok voornamelijk van de kleding die ik mijn kast hing. Voorlopig koop ik dus zeker geen kleding meer. Het benadrukt nogmaals hoe goed ik heb en daar ben ik enorm dankbaar voor.


☾ Tot slot ben ik sinds twee weken veel gezonder aan het leven. Ik wil namelijk beter voor mijn lichaam zorgen. Ik hou van ongezond eten en at het dan ook vrij vaak. Daarom probeer ik nu sinds twee weken iedere dag sowieso 1,5 liter water te drinken – niet meer zoveel te snoepen en op tijd te gaan slapen. Dit laatste is voor mij best lastig, aangezien ik echt een nachtmens ben. Hoe later het wordt, hoe productiever ik ben. Toch is het ook wel heel fijn om ’s morgens gewoon een keer helemaal uitgerust te zijn. Hopelijk houd ik het vol!

Maak jij wel eens een dankbaarheidslijstje? En waar was jij dankbaar voor de afgelopen maand?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram?

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 14 september 2021 / 12:20

  Mooie lijst met dingen om dankbaar voor te zijn! Wat goed dat je gaat beginnen als vrijwilliger – zo kun je mensen helpen en je haalt er zelf ook voldoening uit 🙂

 2. 15 september 2021 / 08:54

  Wat een mooi lijstje! Ik hou een dankbaarheidsboekje bij waar ik iedere keer wat inschrijf. Het helpt ook echt om positiever te zijn en dankbaar te zijn voor die kleine dingen die zo belangrijk zijn! Wat mooi dat je vrijwilligerswerk gaat doen ook, en wat fijn dat je het druk hebt met je kaarsenwinkeltje! Ik ben benieuwd naar je website/shop die je gaat maken 🙂

 3. 24 september 2021 / 10:34

  Wat een leuk lijstje! En zo leuk je kaarsenwinkel, ik ben benieuwd naar je website :-). Ik ben ook echt een avondmens, soms wel lastig hè?

 4. 4 oktober 2021 / 15:21

  Wat fijne momentjes heb je gehad.
  Aftrekken en toe is dat eens super, gewoon naar Netflix zien.

 5. 16 oktober 2021 / 20:49

  Dat zijn fijne dingen om dankbaar voor te zijn! En wat leuk dat je een eigen bedrijf met kaarsen hebt. Ik ben benieuwd naar je website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.