10 x waarom de herfst een fantastisch seizoen is

herfst

Yes, het is weer tijd voor de herfst én ik heb hier ontzettend veel zin in. Ik moet bekennen dat ik eigenlijk geen favoriet seizoen heb. Als het einde van het ene seizoen nadert, heb ik onwijs veel zin in het nieuwe, aankomende seizoen. Ik moet dan ook blij zijn dat ik het altijd zo optimistisch bekijk, aangezien er veel mensen zijn die geen zin hebben in de herfst. Het wordt vroeger donker – het wordt kouder – het gaat meer regenen – de dagen worden druiliger. Ik heb altijd geleerd om overal positief naar te kijken. Misschien romantiseer ik veel situaties, maar het houdt me wel positief. Ik wil graag mijn enthousiasme over de herfst met jullie delen. Are you ready for the autumn leaves?

1. Truien

Ik ben he-le-maal klaar met alle croptops, jurkjes en broekjes die veel te kort zijn voor mijn lange benen. Ik heb altijd zoveel struggles als het gaat om leuke zomer outfits. Het liefst draag ik het gehele jaar alleen maar truien. Het liefst zó groot dat ik er helemaal in verdrink. De herfst is een heerlijk truien seizoen, dus laat het maar beginnen.

2. Beter slaapritme

In de herfst heb ik altijd een veel beter slaapritme, dan in de zomer of in de lente. Dit komt mede doordat mijn lichaam vroeger op de avond melatonine aanmaakt. Melatonine wordt ook wel het slaaphormoon genoemd. Het hormoon zorgt ervoor dat we moe worden en dat we kunnen slapen. Licht heeft invloed op de aanmaak van melatonine. Doordat het vroeger donker wordt in de herfst, kan er een verandering plaatsvinden in het aanmaakproces van melatonine. Dit pakt voor mij persoonlijk altijd goed uit, want ik merk dat ik in deze periode altijd eerder moe wordt en dat ik dus vroeger kan slapen.

3. Hot drinks

Geen overbodig dure cocktailes meer, maar gewoon een lekkere cappuccino of een theetje. De herfst is altijd heel goed voor mijn portemonnee. Voor een speciaal biertje of een cocktail betaal je namelijk al snel 5 tot 10 euro. Ik drink, denk ik net zoals mening Nederlander, altijd zoveel meer alcohol in de lente en zomer dan in de herfst en winter. Naast het financiële voordeel, heeft het dus ook nog voordelen betreft mijn gezondheid.

Herfst

4. Niet koud, niet warm

Voor velen is deze periode van het jaar een moeilijk seizoen qua kleding. Als je ’s morgens je huis verlaat, kan het soms nog koud zijn. Hierdoor trek je een trui en een jas aan. Vervolgens is het ’s middags weer zo warm, dat je je helemaal kapot zweet. Ik heb echter niet zoveel last van deze struggle. Ik vind het weer perfect. Het is nog niet zo ijskoud als in de winter, maar ook niet zo super heet als in de zomer. Een ‘tussendoor‘ jas, kan overigens als perfecte oplossing dienen. Op deze manier heb je het ’s morgens niet koud en kun je hem ’s middags uitdoen, zodat je het niet veel te warm hebt.

5. Netflix

Niks is zo lekker als op een regenachtige dag lekkere Netflix series te bingwatchen. Ik weet dat een gehele dag Netflixen niet voor iedereen weggelegd is, maar ik heb hier toevallig een talent voor. Ik kan hier dan ook echt van genieten. Weet je niet welke Netflix serie je moet kijken? Ik heb onlangs een lijstje gemaakt met 5 diverse Netflix series!

6. Natuur

Natuurlijk is het niet goed om heel veel binnen te zitten. De herfst is hét perfecte seizoen voor vele boswandelingen. De Nederlandse natuur is namelijk prachtig in de herfst. Alle bladeren verkleuren en vallen van de bomen. Fun fact: vroeger maakte mijn moeder ons wijs dat zij ’s nachts naar buiten ging om alle bladeren te verven. Ik heb dit zo lang geloofd, dat ik hier nog altijd aan terugdenk als ik door de afvallende bladeren loop.

herfst
Photo by Herr Bohn on Unsplash

7. Woonaccessoires

Kaarsen, extra dekentjes, schattige lampjes: ik ben er dol op. Ik vind herfst gerelateerde woonaccessoires echt top. Ook vind ik de herfstachtige kleuren, geel – donkerbruin – groen – donker rood, fantastisch. Het liefst heb ik deze woonaccessoires het gehele jaar in huis. Mijn favoriete herfst kaars is de Yankee Candle Warm And Cozy. Deze kaars heeft een echte herfst geur en is dé perfecte kaars voor dit seizoen.

8. Herfst-achtige Spotify lijsten

Als je Autumn intoetst op Spotify krijg je allerlei herfstachtige afspeellijsten. Heb ik even geluk, want dit is precies de muziek die ik helemaal top vind. De lijsten bestaan veelal uit singer-songwriters én hier ben ik dol op. Zo zijn artiesten als Tom Walker, Rhys Lewis, James TW en Grace Carter rijkelijk vertegenwoordigd in de lijsten. Misschien dat ik daarom ook zoveel goede, fijne associaties heb met dit seizoen. Als ik een playlist mag aanraden is dat Autumn Leaves (zoals het gelijknamige nummer van Ed Sheeran).

9. Halloween

Mijn favoriete geadopteerde feestdag valt toevallig in de herfstperiode, namelijk Halloween. Al een aantal jaar ging ik naar een Halloween feest in de 013 in Tilburg. Dit jaar zal het feest hoogstwaarschijnlijk niet doorgaan wegens het coronavirus. Echter ben ik niet van plan Halloween zomaar aan ons voorbij te laten gaan. Wellicht dat ik een Halloween avond organiseer. Gewoon lekker horrorfilms kijken – in onesies – met lekkere hapjes en drankjes. Ja, klinkt als een prima vervanger.

halloween
Photo by Bekir Dönmez on Unsplash

10. Bijna december

It’s the most wonderfull time of the year. Als de herfst aanbreekt, betekent het ook dat we het einde van het jaar naderen. Het einde van het jaar staat gelijk aan de decembermaand én dit is echt mijn favoriete maand van het jaar. Ik kijk hier dan ook het gehele jaar naar uit. Ik vind de twee kerstdagen niet eens zo leuk, maar ik vind de december sfeer gewoon top. Alle steden zijn versierd met lampjes en kerstbomen. Daarnaast worden er de gehele maand topfilms uitgezonden op tv. En vergeet niet het feit dat we weer worden doodgegooid met alle kerstnummers op de radio. Ja, krijg er nu al helemaal zin in.

Vind jij de herfst ook zo fantastisch?

Yaika Tak
herfst

Foto credits: Photo by Alex Geerts on Unsplash

Volg:
Share:

14 Reacties

 1. 26 september 2020 / 11:36

  Ik vind het ook heerlijk om in truien te lopen. Vind de hersft een fijn seizoen!

 2. 26 september 2020 / 11:47

  In de herfst door het bos struinen is heerlijk, en korte vakanties zijn ook nog heel goed mogelijk, tenzij natuurlijk corona om de hoek komt kijken…

 3. 26 september 2020 / 12:00

  Hot drink en natuur ben ik zeker met je eens 🙂

 4. Felice Veenman
  26 september 2020 / 17:38

  ik ben het helemaal met je eens, wandelen in de herfst is heerlijk! Nu drink ik persoonlijk nooit thee, maar een lekker kop warme chocolademelk, nou dat is wel een favo herfst-drankje hier

  • yaikatak
   Auteur
   27 september 2020 / 14:23

   Oh ja tuurlijk, hoe kon ik de warme chocolademelk vergeten haha. Die kan eigenlijk niet ontbreken op dit lijstje.

 5. 26 september 2020 / 21:57

  Herfst is beter dan winter… Maar ik heb het nu al wel koud hoor. Ik ben een echte koukleum, dus kijk nu al op tegen die dalende temperaturen.

 6. 27 september 2020 / 11:45

  Zag ik in dit lijstje nou Netflix staan? Oh, dat wordt echt een heerlijke marathon voor de tv! Of lange herfstwandelingen door het bos, want dat is achter mijn huis. Zo prachtig!

 7. 27 september 2020 / 12:38

  Ik houd ook echt van de herfst. Dit hele seizoen (en natuurlijk ook in de winter) draag ik graag truien. En hoe lekker is het als je thuis op de bank onder een dekentje met een kop thee kunt zitten, heerlijk. Het enige wat ik vervelend vind aan de herfst is alle regen. Als je dan op je werk/uni aankomt net nadat je door een regenbui hebt gefietst en nog de hele dag met zeiknatte sokken in je schoenen rondloopt… Bah, haha.

  • yaikatak
   Auteur
   27 september 2020 / 14:21

   Ik deel je mening helemaal. Ik heb afgelopen week al twee keer in zo’n ‘geweldige’ bui mogen fietsen. Echt verschrikkelijk. Echter kan ik ook helemaal genieten van een avondje lekker op de bank met een dekentje en een kop thee!

 8. Caroline
  27 september 2020 / 12:43

  Ik sluit me voor 100% bij je aan. Ik ben zo blij dat de herfst, mijn favoriete seizoen, nu echt officieel en ook kwa het weer is aangebroken.

 9. 27 september 2020 / 14:41

  Ja, ik sluit me hier volledig bij aan! De herfst is ook echt mijn favoriete seizoen, helemaal nu alle bladeren langzaam verkleuren en de paddestoelen uit de grond schieten. Een lekker temperatuurtje en je kan weer creatiever zijn met laagjes wat betreft kleding, yay.

  • yaikatak
   Auteur
   27 september 2020 / 23:31

   Ja, ik vind het ook echt een heerlijk seizoen. Ik heb afgelopen week mijn lange, warme winterjas weer lekker uit de kast gehaald. Echt heerlijk.

 10. 28 september 2020 / 14:30

  Yes! Heerlijk artikel. De herfst kan zo fijn zijn hé. Lekker de kaarsjes weer aansteken in de avond. Warme truien en fijne douchegels. Love it. <3

  Liefs
  X

 11. 29 september 2020 / 11:29

  De laatste jaren ben ik helemaal fan van de herfst. Het is zo’n cozy seizoen met warme drankjes, dikke truien en de prachtige natuur! En wat je zegt, het is bijna dan december haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.