Eurovisie Songfestival 2022: mijn favorieten van dit jaar!

eurovisie songfestival 2022

Yesss, het is weer bijna tijd voor het leukste festival van het jaar. En dan heb ik het niet over Concert At Sea, Sziget of Pinkpop. Nee, ik heb het natuurlijk over het Eurovisie Songfestival! Al jaren ben ik een fanatieke en trouwe kijker van het Europese feestje. Uiteraard heb ik vorig jaar de finale live bijgewoond in Rotterdam. Het is dan ook mijn grootste guilty pleasure. Ik moet natuurlijk even de inzendingen van het Eurovisie Songfestival van 2022 met jullie doornemen. Wat zijn de kansen voor Nederland? Welk nummer moet je toevoegen aan je playlist? En wie is de underdog? Maak kennis met de, wat mij betreft, leukste en opvallendste Eurovisie Songfestival inzendingen van 2022!

1. De Nederlandse inzending

We moeten het natuurlijk eerst even hebben over onze eigen inzending. S10 vertegenwoordigt dit jaar Nederland op het Eurovisie Songfestival in Turijn met het nummer ‘De Diepte’. Persoonlijk vind ik het een heel mooi nummer, wat ik ook had geluisterd als het niet het Eurovisie nummer was. Ik ben alleen wel benieuwd hoe Europa hierop gaat reageren, aangezien het een Nederlands nummer is. Ik verwacht echter wel dat S10 de finale van zaterdag haalt. Bij de bookmakers staat ze momenteel op een mooie 9e plek.

2. De meest opvallende inzending

We gaan door naar de meest opvallende inzending. Deze gaat wat mij betreft naar Moldavië. Het land heeft dit jaar een volkszanger gestuurd met typische Moldavische volksmuziek. Dit is zo’n heerlijk over-de-top Songfestival nummer. De mensen die vinden dat het Eurovisie Songfestival alleen moet bestaan uit écht mooie nummers zullen dit dan ook verschrikkelijk vinden. Ik vind het daarentegen echt helemaal top. Het Songfestival is wat mij betreft juist bedoelt voor dit soort acts. Het is niet voor niets mijn guilty pleasure. We moeten het zeker niet té serieus gaan nemen.

3. Het mooiste nummer

Ieder jaar zit er wel een pareltje tussen alle windmachines, glitters, veren en ander Songfestival geweld. Zo vond ik vorig jaar het nummer ‘Voila’ heel mooi. En dit jaar heb ik dat met de Italiaanse inzending. Zanger Mahmood en Blanco doen mee met het nummer ‘Brividi’. De naam Mahmood komt je wellicht bekend voor. In 2019 werd hij namelijk tweede met het nummer ‘Soldi’. Dit jaar doet hij dus voor de tweede keer mee. En ook weer niet zonder succes. Momenteel staan ze op de tweede plek bij de bookmakers. Blijven we in Italië? We gaan er zaterdag achterkomen!

4. De underdog

Ieder jaar is er altijd een underdog. Een nummer waar van te voren niet over wordt gesproken. Dit jaar gaat de underdog-award wat mij betreft naar onze Zuiderburen. België heeft een best goed nummer, maar ik heb het eigenlijk nog nergens voorbij zien komen. Ook wordt er weinig over gepraat en staan ze niet hoog in de bookmakers. Toch voldoet het nummer (én de zanger) aan alle punten van een goede Songfestival act. Ik ben benieuwd of Europa hier uiteindelijk hetzelfde over denkt als ik.

5. De grote favoriet

Dan is er natuurlijk ook altijd nog één grote favoriet. En die is niet jaar niet heel verrassend. Ze zeggen altijd dat het Songfestival geen plek is voor het maken van politieke statements. Maar we weten allemaal dat het juíst een groot politiek spelletje is. Oekraïne staat dan ook stipt op nummer één bij de bookmakers. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ze voor de inval van Rusland ook al wel op nummer 6 stonden. Maar door de huidige omstandigheden zal de winst hoogstwaarschijnlijk naar het land gaan.

6. Mijn persoonlijke favoriet

En we zijn alweer bij het einde aangekomen en dat is mijn persoonlijke favoriet. Ik kan je vertellen, deze komt uit een vrij onverwachtse hoek. Het nummer van Armenië is namelijk mijn persoonlijke favoriet. Ze hebben een singer-songwriter gestuurd met een eigenlijk heel simpel en catchy popnummer. Het nummer heet ‘Snap’ en dit is een nummer wat ik zo tegen had kunnen komen op Spotify. Ik heb het nummer dan ook vaak geluisterd de afgelopen week. En dat komt niet vaak voor met Songfestival nummers hahaha ;).

Ik kijk nu alweer uit naar de glitter outfits, valse uithalen, windmachines, typische dansjes en vermakende acts. Ja, het is wat mij betreft drie avonden puur entertainment. Ga jij kijken naar het Eurovisie Songfestival 2022?

Yaika Tak
Volg:
Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.