Dankbaarheidslijstje #6: paasbrunch, Koningsdag en shoppen

dankbare momenten april 2022

Jawel hoor, er is alweer een maandje voorbij. Mijn vorige dankbaarheidslijstje voelt als een week geleden. Maar inmiddels is het alweer begin Mei. Ik ben volop aan het genieten van het goede weer en ik werk hard aan mijn blog en mijn kaarsenwebshop. Naar naast werkgerelateerde zaken, zijn er natuurlijk nog veel meer leuke dingen gebeurd de afgelopen maand. Laten we daarom snel naar mijn dankbare momenten gaan van de maand april (2022)!

Dankbaarheidslijstje #6: (dankbare momenten van april 2022)

☾ April is altijd een maand met veel feestdagen. We beginnen dan ook met Pasen. Ik heb echt een heerlijk paasweekend gehad, waar ik oprecht van genoten heb. Het weer zat het paasweekend dan ook echt mee. Eerste paasdag heb ik een heerlijke paasbrunch gemaakt voor de rest van de familie. Daarna hebben we de rest van de middag spelletjes gespeeld in de tuin. Tweede paasdag heb ik in de ochtend gewerkt en in de middag nog lekker genoten van het zonnetje. Top weekend!

☾ Naast het paasfeest, hadden we nog een heel leuke feestdag in april: Koningsdag. Ik heb het gevoel dat dit de afgelopen paar jaar steeds populairder is geworden. Natuurlijk was het twee jaar geleden dat het feest plaatsgevonden heeft. Maar het werd in alle grote steden in ieder geval uitbundig gevierd. Ik heb mezelf op Koningsdag in ieder geval vrij gegeven. En uiteindelijk een heerlijke dag in het zonnetje gehad. Wel met een kleine kater van Koningsnacht, maar ach, dat hoort er ook een beetje bij ;).

☾ En uiteraard wil ik het wederom even hebben over het weer. Ik zei altijd dat ik alle seizoenen eigenlijk wel leuk vond. Maar hier wil ik toch wel even op terugkomen. Ik word namelijk zo gelukkig van de zon. Mijn hele humeur wordt er oprecht beter door. Dus ja: ik ben toch echt meer een lente-mens, dan een herfst/winter-mens.

☾ Sinds een maandje staan mijn kaarsen in de Swan Market Store. Als je een product wil verkopen in de winkel, moet je zelf ook twee dagen per maand in de winkel staan. Afgelopen maand heb ik dan ook voor het eerst in de winkel (of eigenlijk überhaupt een winkel) gewerkt. Het is super leuk om te zien wat mensen van je product, in mijn geval kaarsen, vinden. Een erg leuke ervaring als je het mij vraagt!

☾ Inmiddels ben ik alweer langer dan twee jaar vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland. Ik heb hier meerdere functies gehad. Zo was ik eerst taalcoach en ben ik nu spreekuur medewerker. Deze maand ben ik nog iets extra’s gaan doen. Ik geef sinds kort ook taalles aan Oekraïeners die verblijven op de noodopvang in onze gemeente. We mogen er soms echt wat meer bij stilstaan wat voor een groot goed vrijheid eigenlijk wel niet is. Hier ben ik dan ook bewust heel dankbaar voor. Wil jij ook iets doen voor vluchtelingen? Kijk hier wat je allemaal kunt doen bij jou in de buurt!

☾ Dan nog even iets totaal anders. Ik ben, sinds maanden, weer eens een dagje de stad in gedoken om wat nieuwe items te scoren voor mezelf. Sinds ik duurzamer leef, shop ik veel minder. Ik koop zo af en toe nog wel bij grote ketens, maar sowieso 80% minder dan eerst. Toch moet ik wel eerlijk toegeven dat ik het écht heerlijk vind om te shoppen. Gewoon lekker neuzen tussen de rekken. Yes, het was een geslaagde middag!

Wat waren jouw dankbare momenten van de maand april (2022)?

Yaika Tak
dankbare momenten april 2022
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.