Get to know me better: mijn vijftien guilty pleasures

guilty pleasures

Het is weer tijd voor een ‘get to know me better‘ artikeltje. Dit keer wilde ik geen heftige onderwerpen aansnijden. Het leven is momenteel al deprimerend genoeg. Natuurlijk is het belangrijk om in deze tijd veel aandacht te besteden aan de mentale gezondheid. Echter is het soms ook belangrijk om even te lachen om de simpele dingen in het leven. Gewoon even met een luchtige blik tegen de wereld aankijken. Daarom heb ik lijstje samengesteld met mijn vijftien guilty pleasures. Ik kan je vertellen, het was moeilijk om een selectie te maken. Ik heb er namelijk veel, heel veel. Van verschrikkelijke muziek tot aan tenenkrommende televisieseries: ik deel het vandaag allemaal. It’s time to get to know my 15 guilty pleasures.

1. Het Eurovisiesongfestival

Stipt op nummer 1 staat mijn allergrootste quilty pleasure. Ik ben dus een fan van het Eurovisiesongfestival. Yes, I know, this is bad. Windmachines – slechte songs – nog slechtere zangers – outfits die geheel over de top zijn én dan heb ik het nog niet gehad over de enorm gefakete presentatie. Als muziekliefhebber zou dit eigenlijk hetgeen moeten zijn wat ik zou moeten verafschuwen. Het tegendeel is waar. Ik kijk alweer uit naar mei 2021, joejoe.

2. ABBA

Naast Stormzy, Santan Dave en Headie One, is ABBA verdomd vaak terug te vinden in mijn playlists op Spotify. Wellicht komt het door mijn eerste quilty pleasure, maar ik vind ABBA echt top. Naast deze Zweedse popgroep zijn Boney M, The Beach Boys en Dolly Parton ook rijkelijk vertegenwoordigd in mijn Spotify lijsten.

3. TikTok

Iedere keer als premier Rutte ook maar een deel van het woord ‘lockdown’ laat vallen, borrelt spontaan mijn TikTok verslaving op. Wel val ik onder de categorie ‘kijken, kijken, niet posten’. Ik kan makkelijk uren besteden op het platform, maar ik heb zelf nog nooit een TikTok gemaakt. Ik denk dat ik er simpelweg het geduld niet voor heb om urenlang te werken aan een filmpje van 30 seconden. De ‘I’m making lunch for my kids’ mevrouw is veruit mijn favoriete TikTok account.

4. Britse Romantische komedies

Mijn rijtje met favoriete films staat vol met Britse romantische komedies. Mijn all time favourites zijn Nothing Hill en Love Actually (yes, Hugh Grant fan alert). Deze films kan ik zelfs deels meepraten. Daarnaast vind ik alle Bridget Jones films ook fantastisch.

5. One Direction

Het allereerste concert wat ik ooit bezocht, was het concert van One Direction. Met een zelfgemaakt t-shirt, waarop in koeienletters MRS. HORAN stond, ging ik als 13/14-jarig meisje naar het concert in het Sportpaleis in Antwerpen. Mijn kamer hing destijds dan ook helemaal vol met posters van de Britse boyband.

6. Sensa in Facebookgroepen

Ik kan zo genieten van mega dramatische topics in besloten Facebook-groepen. Nou oké, de échte drama begint pas in mijn favoriete onderdeel, de comment section. Ik kan dus echt urenlang topics en reacties lezen. Fadim’s Beautyspace is veruit mijn favoriete Facebook-groep. Als je een vrouw bent, join de groep, je zult geen spijt krijgen. Ik weet dat Facebook steeds minder populairder wordt, maar ik begin steeds een grotere fan te worden van dit platform.

7. Kardashians

De meest kapitalistische bishes van dit universum: de Kardashians. Ik heb alle seizoen van Keeping Up With The Kardashians met enorm veel plezier bekeken. Eigenlijk vind ik stiekem alle series leuk met een soortgelijk thema. Zo heb ik The Real Houswives of Beverly Hills ook gebinged binnen een week.

8. Mayonaise

Ik ben dus echt obsessed met mayonaise. Ik weet niet wat het is, maar het liefst eet ik het bij alle maaltijden. De meest gezonde maaltijd weet ik nog te verpesten door er mayonaise bij te gooien.

9. Kijken, kijken, niet kopen

Ja, aan deze eigenschap kun je zien dat ik een échte Nederlander ben. Kijken, kijken niet kopen, is een heel toepasselijke zin voor mij. Ik kan uren online shoppen én van alles in mijn mandje gooien om vervolgens mijn laptop dicht te doen én niks te bestellen. Hoezo tijdsverspilling?

10. Carnaval

Je kunt het meisje uit Brabant halen, maar je haalt Brabant nooit meer uit het meisje. Of je het wilt of niet, als je in Brabant woont, word je nou eenmaal vaak blootgesteld aan Nederlandstalige muziek. Luister ik het als ik thuis ben? Nee, ik ga nog liever dood. Kan ik alle teksten meezingen? Ja, dat 100%.

11. It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas

In juli luisteren naar Fairytale Of Newyork? Dit is voor mij niks geks. Ik ben echt een kerstlover en ik kan dan ook niet vroeg genoeg beginnen met het afspelen van mijn playlist. Ja, ik heb een eigen kerstmis playlist gemaakt op Spotify. In case je mijn liefde voor kerst(muziek) deelt, kun je hier deze fantastische afspeellijst vinden.

12. Zeep videos

Je liegt als je zegt dat je nooit ’s nachts tijdens het lurken – in de krochten van Instagram – een video voorgeschoteld hebt gekregen – waarin een stuk zeep in stukjes werd gesneden. Ik vind dit zo enorm satisfying. Hier kan ik dan ook echt uren naar kijken. Ik vraag me wel altijd af wie nou precies de personen zijn die dit soort video’s maken. For whoever that may be: alsjeblieft, blijf deze video’s maken.

13. Hollywood

Op de een of andere manier vind ik het heel interessant om de levens van celebrities te volgen. Je zou denken ‘lekker boeien, bemoei je lekker met je eigen leven’. Ja, dat zou je inderdaad denken, maar ik vind het heerlijk om al deze nieuwtjes en roddels te volgen. Sorry not sorry.

14. Stay-in-bed day

Ik ben dus echt een persoon die een gehele dag in m’n bed kan blijven liggen én series kijken. En weetje wat misschien het ergste is, ik voel me er totaal niet slecht of schuldig over. En nee, ik vond het ook geen verspilde dag. Ik breng mijn vrije tijd, denk ik, nou eenmaal graag horizontaal door.

15. sportkleding kopen zonder te sporten

Ik heb ontzettend veel sportkleding voor iemand die een grafhekel heeft aan sporten. Ik zou heel graag willen dat ik sporten leuk vond, echt waar. Maar dit is me gewoon niet gegeven in het leven. Ik vind het gewoon echt ver-schrik-ke-lijk. Daarentegen vind ik sportkleding echt helemaal top. Het zit super comfortabel én het is de perfecte outfit voor een gehele dag Netflix.

Wat zijn jouw guilty pleasures?

Yaika Tak
Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 31 oktober 2020 / 14:06

  Zo herkenbaar, ik ben ook helemaal gek op mayonaise. Iemand zei laatst dat met een pot mayo maanden kan doen, nou bij mij is hij echt in twee weken op.

 2. 31 oktober 2020 / 17:11

  Notting Hulp blijft gewoon een erg leuke film, die tune hebben we zelfs bij ons trouwen gebruikt

 3. 1 november 2020 / 10:29

  Wat een leuke blog!!
  De guilty pleasure voor Engelse komedies delen we. Ik kan er mijn dag mee vullen. Regen, vrije zondag, chocola, thee en Hugh Grant is gewoon de perfecte invulling van een dag.

 4. 2 november 2020 / 08:23

  Er zijn mij 15 guilty pleasures beloofd, met de beste wil van de wereld kan ik er maximaal 3 ontdekken. 😉

 5. 2 november 2020 / 10:23

  Leuk om te lezen! Oh, de comments in Fadim’s haha, daar geniet ik ook van :-). Voor ik het weet is er weer een uur voorbij, hahaha! Aan sporten heb ik ook een hekel, ik ga nooit begrijpen wat daar leuk aan is en dat vind ik helemaal prima. Ieder z’n ding toch?!

 6. 8 november 2020 / 15:04

  Die tiktok verslaving zit er bij mij ook in! Zelf geen echte tik tok maker maar wel een kijker 😉

 7. 8 november 2020 / 16:21

  Wat een leuk artikel. Kerst mag het voor mij ook al wel vroeg zijn. Het is een fijn de leukste feesten die er is vind ik

 8. Caroline
  10 november 2020 / 07:58

  Leuk topic! Er herken er ook een aantal, maar dat Viva Hollandia is echt fout en vind ik oprecht vreselijk. Abba en het songfestival daarentegen vind ik dan weer wel geweldig!

 9. 10 november 2020 / 08:25

  Hahaha heerlijke lijst. Mayo en tiktok kijken zijn ook wel in mijn lijstje te vinden

 10. Busra
  26 november 2020 / 11:37

  Ik heb mn ticketmaster alert al aanstaan voor het eerste beste 1D concert. HET MOET GEBEUREN!!

 11. Ymke
  26 november 2020 / 13:01

  Hahaha geweldig!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.