Deze 10 quotes helpen mij aan een positieve mindset

positieve mindset quotes

Vorig jaar schreef ik een artikel over quotes die mij een positieve mindset geven. Ik vond dit persoonlijk een heel leuk artikel om te schrijven. En ook om later terug te lezen. Daarnaast is dit artikel ook erg goed ontvangen. Dus vandaar dat we er dit jaar gewoon nog een gaan schrijven. Er zijn immers altijd genoeg quotes. Daarom komen er vandaag nog eens 10 quotes die bijdragen aan een positieve mindset. Let’s fill our minds with some positive words!

1. Your mind is a powerful thing. When you fill it with positive thoughts your life will start to change.

Deze quote hing in mijn studio in Breda. Toen ik terug naar mijn ouders huis verhuisde, kreeg ik nieuwe posters van Dear Sam. Zonder dat ik het wist, bestelde ik nog een keer een poster met deze tekst. Deze tekst en ik zijn dus echt meant to be haha. Wat ik het afgelopen jaar heb geleerd is dat alles wat je voedt, groeit. Dus als je positief denkt, trek je ook positieve dingen aan. Ik geloof zelf dan ook écht in de wet van aantrekkingskracht. Ik moet mezelf hier alleen wel aan blijven herinneren.

2. Your life isn’t yours if you always care what others think.

Yes, yes, yes. Dit is iets wat ik het laatste jaar steeds minder ben gaan doen. Ik weet nu eenmaal dat ik niet gelukkig ga worden van een ‘9-tot-5’ kantoorbaan. Ik zou soms zo graag willen dat ik wel in dat plaatje paste, maar het voelt voor mij helemaal verkeerd. Als ik van mijn hobby mijn beroep wil maken, moet ik in het licht stappen. En dat is voor mij als hsp’er best lastig. Het liefst blijf ik mijn veilige cocon, maar dan kan ik niet doen wat ik het allerleukste vind. Het volledig loslaten van de meningen van anderen is voor mij daarom van essentieel belang.

3. Succes begint altijd waar je nu bent en met wat je nu hebt.

Deze quote heb ik van het account van OmDenken. Dit account is trouwens echt een aanrader om te volgen, ze posten vaak inspirerende verhalen, quotes en gedachtes. De quote hierboven vind ik dan ook heel sterk. Het begin van iets nieuws is vaak wat ongemakkelijk en onwennig. We hebben soms het idee dat als we met iets nieuws starten dat het dan meteen past boem raak moet zijn. Maar zo werkt het niet. De route naar succes is al een succes op zichzelf.

positieve mindset quotes

4. Most of the conversations you have are with yourself. Speak kindly.

Heb je er ooit over nagedacht hoeveel gesprekken je hebt met jezelf? Je praat eigenlijk de hele dag door met en tegen jezelf. En weet je het erge ervan is? Je kunt er niet van weglopen. Je kunt jezelf niet uit je leven verwijderen. Zorg er daarom altijd voor dat je lief voor jezelf bent.

5. Do more of what makes you happy.

Ik kan dit niet vaak en hard genoeg zeggen. Het is zo belangrijk dat je gewoon doet wat jij wil doen en waar jij gelukkig van wordt. Ongeacht wat de rest van de wereld daarvan vindt. Het is zo zonde als je dingen niet doet uit angst wat anderen er wellicht van vinden. Deze quote sluit dan ook perfect aan op quote nummer 2. Read that one again.

6. If it’s out of your hands, it deserves freedom in your mind too.

Vroeger dacht ik altijd dat ik naar mijn gedachtes moest luisteren. Als ze in mijn hoofd speelde, moest ik eraan blijven denken. Want die gedachtes zitten er niet voor niets, toch? Een paar maanden geleden kwam ik erachter dat ik een hsp’er ben. Hsp’ers zitten over het algemeen veel in hun hoofd. Persoonlijk ben ik dan ook écht een piekeraar. Ik kan kleine situaties volledig overdenken. Vaak zijn dit situaties waar ik totaal geen invloed op heb. Dus het heeft ook geen zin om al deze scenario’s tot in detail uit te denken. En per scenario een oplossing te bedenken. Als je het niet in je eigen handen heb, laat het dan ook los in je hoofd.

positieve mindset quotes

7. Your life is as good as your mindset

Mindset is everything. Je hoort het de laatste tijd overal voorbij komen. Ik heb dan ook het gevoel dat het belangrijker is dan ooit te voren. In deze snel draaiende wereld is het belangrijk om zowel aan je fysieke als mentale gesteldheid te werken. In het begin voelde het voor mij heel onwennig on professionele hulp te zoeken op het gebied van mentale gezondheid. Het was echt even een drempel die ik over moest gaan. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik het gedaan heb. En ik raad het iedereen aan. Train je mindset, blijf eraan werken en indien nodig: schakel hulp in!

8. Forever is composed from nows

Wat ik steeds vaker moet en wil doen is leven in het moment. In mijn hoofd ben ik altijd bezig met het verleden of met de toekomst. Hierdoor vergeet ik soms totaal te leven in het hier en nu. Gewoon te genieten van een leuke dag of een leuke gebeurtenis. Onlangs las ik het boek ‘The Anxiety Journal‘ en hierin wordt ‘mindfulness’ uitgebreid behandeld. Sindsdien ben ik erdoor gefascineerd geraakt en wil ik mezelf het aankomende half jaar gaan verdiepen in mindfulness.

9. Gratitude helps you see what’s there, instead of what isn’t

Het is zo belangrijk om dankbaarheid te hebben en te tonen voor alles wat je wél hebt in dit leven. We zijn zo gewend om altijd te kijken naar dingen die we nog niet hebben. Of dingen die we nog niet zijn. En we kijken dan voornamelijk ook naar wat anderen hebben. Focus je op jezelf en op al het moois wat jij te bieden hebt. Tip: begin je dag met het opschrijven van 3 dingen waarvoor je dankbaar bent. Doe dit om te beginnen een maand lang. Je zult je dagen met meer positieve energie beginnen!

quotes positieve mindset

10. In the end everybody is gonna die and nobody will remember you. So, fuck it.

De mensen die veel op TikTok zitten, hebben deze zin al wel eens voorbij zien komen. Ik kijk zelf graag van deze TikToks. In de korte filmpjes hoor je een stem bovenstaande quote uitspreken. Hierna volgen beelden van mensen die lekker hun leven leiden zoals zij dat willen. Ik word hier persoonlijk heel blij van. En ergens zit er zeker een kern van waarheid in. Aan het einde van de dag moet je lekker doen wat jij wil doen. So, fuck it!

Welke quotes helpen jou aan een positieve mindset?

Yaika Tak
Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 5 juli 2021 / 16:07

    Nummer 5 (die van de eerste foto) hangt achter me op de muur! Al kan ik hem beter voor me hangen, want ik moe er eigenlijk wel wat meer naar leven 😉

  2. 12 juli 2021 / 17:16

    Oh zalig die quotes. Zou graag een eigen werkplek inrichten in huis en dan enkele van deze aan de muur :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.