Tv time: deze 6 tv programma’s moet je gezien hebben

Tv programma's | Yaika Tak

Heb jij Netflix en Videoland al uitgespeeld? Of weet je niks leuks meer om te kijken? Geen paniek, ik help je graag met deze struggle. Wellicht kwam de gedachte om de tv-gids erbij te pakken niet meteen in je op, maar dat is wel waar het op neerkomt. Op tv is er een breed aanbod aan allerlei verschillende programma’s, films en series. Van Ex On The Beach tot aan het zes uur journaal en van Fist Dates tot aan Eigen Huis en Tuin: een breder assortiment kun je nergens anders vinden. De laatste tijd kijk ik zelf steeds meer tv. Dit komt mede doordat ik nu simpelweg meer tijd heb door de Coronacrisis. Graag deel ik hieronder mijn 6 favoriete tv programma’s van dit moment.

1. Dream School

Een paar weken geleden startte het vierde seizoen van Dream School. Ik ben een trouwe kijker en heb de vorige seizoenen met veel plezier bekeken. In Dream School proberen jongeren, die om allerlei verschillende redenen gestopt zijn met school, hun leven weer op te pakken. Dit doen zij met behulp van rector Eric van ’t Zelfde en oud (kick)bokser Lucia Rijker. De leerlingen krijgen les van bekende Nederlanders. Op deze manier kunnen ze uitzoeken wat ze later willen doen en kunnen ze tegelijkertijd aan zichzelf werken. Het is een heel puur programma, waarin je ziet hoe de verschillende leerlingen zichzelf tegenkomen. Ik vind het super knap dat zij mee durven te doen aan dit programma, aangezien iedereen tegenwoordig een mening heeft en deze zonder pardon plaatst op het internet.

Wanneer en waar is het te zien: Iedere dinsdagavond om 20:25 op NPO3

2. Danny Op Straat

Zoals je in een eerdere post hebt kunnen lezen, ben ik erg geïnteresseerd in maatschappelijke issues. Journalist en presentator Danny Ghosen gaat de confrontatie aan met deze maatschappelijke vraagstukken. In afleveringen van hoogstens vijftien minuten neemt hij de maatschappelijke problemen onder de loep. Van pedofilie tot aan de gevolgen van drillrap en van GHB-gebruikers in opvangcentra tot aan het sluiten van de Nederlandse tippelzones. Daarnaast is het super actueel. Zo gingen de afgelopen paar afleveringen over de Coronacrisis. Mocht je dit ook interessant vinden, dan raad ik je zeker aan om meer series van Danny Ghosen te kijken. Danny zoekt problemen en Danny in de buitenwijken vond ik persoonlijk heel erg interessant.

Wanneer en waar is het te zien: Iedere donderdagavond om 21:25 op NPO3

3. Chateau Meiland

Oké, eigenlijk is hier geen verdere uitleg voor nodig. De uitspraken ‘wijnen, wijnen, wijnen‘ en ‘wat een gezeik‘ behoren sinds vorig jaar officieel tot het Nederlands erfgoed. Zelf ben ik gek op reality-tv. Vroeger keek ik graag naar de Pfaffs en tegenwoordig kijk ik alle seizoenen van Keeping Up With The Kardashians terug. Een paar weken geleden is het nieuwe seizoen van Chateau Meiland gestart. We krijgen weer een kijkje in het leven van de familie Meiland in Frankrijk. De serie valt wel in de categorie ‘je-moet-ervan-houden’. Er zit weinig diepgang in, maar het kijkt lekker weg. En het is natuurlijk best hilarisch, dat moet ik ook toegeven.

Wanneer en waar is het te zien: Iedere maandagavond om 20:30 op SBS6

4. Hiphop Stars

Dit programma is misschien wel het meeste inspirerende programma wat momenteel te zien is op de televisie. In het programma Hiphop Stars wordt er een hiphop artiest gekoppeld aan een bekende Nederlander. Zo werd cabaretière Karin Bloemen gekoppeld aan Jayh Jawson en werd hordeloper Gregory Sedoc gekoppeld aan woordkunstenaar Akwasi. Samen schrijven en produceren zij een persoonlijke track. Aan het einde performen de BN’er en de hiphop artiest de nummer in de Melkweg. Ik vind het zo’n mooi programma, omdat twee werelden samenkomen. Er worden bruggen gebouwd en daar krijg ik zelf altijd een enorm warm gevoel van. Dit is precies wat we nu nodig hebben.

Wanneer en waar is het te zien: Iedere zaterdagavond om 20:30 op NPO1

5. Au Pairs

Afgelopen dinsdag was de laatste aflevering te zien van dit nieuwe programma van BNNVARA. In Au Pairs gaan vier Nederlandse meiden, in de leeftijd van 17 t/m 23 jaar, het avontuur aan om een gehele zomer als au pair te werken bij een gezin. Dit doen zij natuurlijk niet in Nederland, maar in de grote Amerikaanse stad Los Angeles. De zomer als au pair gaat gepaard met allerlei ups en downs. Ook leren de meiden zichzelf enorm kennen en komen ze zichzelf meerdere keren tegen. Het programma is al op zijn einde gekomen, maar wees niet getreurd. Je kunt de gehele serie namelijk terugkijken op de website van de NPO.

Wanneer en waar is het te zien: De serie is helaas al afgelopen, maar je kunt hem terugkijken op de site van de NPO.

6. Zondag met Lubach

Wat een top programma is Zondag met Lubach. In plus minus 30 minuten analyseert Arjen Lubach de actuele onderwerpen van de afgelopen week. Het is dus eigenlijk een soort van wekelijkse news update. Nu denk je misschien ‘wat saai, weer zo’n nieuwsshow’, maar dat is het juist niet. Lubach doet het namelijk met veel satire, sarcasme en humor. Daarnaast belicht hij ook nieuws wat mij misschien eerder niet opviel of wat anders misschien niet mijn aandacht getrokken had. Geen zin om alle afleveringen terug te kijken? Geen probleem, alle fragmenten zijn terug te vinden op het Youtube kanaal van het programma (net zoals het fragment hieronder).

Wanneer en waar is het te zien: Iedere zondagavond rond de klok van 21:25 op NPO3

Algemene kijktip

Heb je geen tijd om de programma’s live te kijken? Geen probleem! Veel van deze programma’s kun je gewoon gratis terugkijken op deze website.

Welke tv programma’s kijk jij wekelijks?

Liefs, Yaika

Photo by Francisco Andreotti on Unsplash

Volg:
Share:

16 Reacties

 1. 10 april 2020 / 14:32

  Heel erg maar ik kan amper meer tv, ik zet vaker netflix op. Kijk ik tv dan is het 24 kitchen of evil lives here dat vind ik een spannende serie.

  • yaikatak
   Auteur
   12 april 2020 / 13:59

   Ik moet toegeven dat het bij mij in vlagen gaat. Soms heb ik periodes waarin ik bijna geen tv kijk en soms heb ik periodes waarin ik heel veel tv kijk (net zoals nu haha). Evil lives here ken ik niet, ik ga het zeker even checken :).

   • 14 april 2020 / 12:01

    Ja daar heb je ook gelijk in! Dit heb ik vooral met de bioscoop.. zo kom ik er maanden/jaar niet en dan als we eenmaal weer zijn gegaan dan gaan we weer iedere maand haha..

 2. 13 april 2020 / 10:56

  Dream School en Zondag met Lubach vind ik top! Verder zijn we hier thuis helemaal verslaafd aan de Belgische versie van De Mol. Echt een wereld van verschil met de Nederlandse versie. Elke aflevering is spot on. Je kunt het gratis kijken via vier.be.

  • yaikatak
   Auteur
   15 april 2020 / 10:22

   Oh, wat leuk! Ik wist niet eens dat er een Belgische variant van het programma bestond. En fijn dat het gratis te bekijken is. Ik weet wat ik aankomend weekend ga doen :)!

 3. 14 april 2020 / 10:55

  De laatste keer dat ik echt televisie heb gekeken kan ik mij niet meer herinneren haha! Ik lees liever een goed boek of ik check Netflix of Videoland. Al lijkt Au Pairs mij wel een leuk programma! 🙂

  • yaikatak
   Auteur
   15 april 2020 / 10:28

   Persoonlijk ben ik niet zo’n lezer. Of naja, ik ben de typische vakantielezer. Als ik op zon-zee-strand vakantie ga, gaan er altijd een paar boeken mee in mijn koffer, maar anders begin ik niet zo snel in een boek. Au Pairs is overigens echt een aanrader, mocht je op zoek zijn naar een nieuwe, luchtige serie!

 4. 14 april 2020 / 14:26

  Jaaaaaa Zondag met Lubach is echt mijn favoriet! Zelf kijk ik ook echt vaak first dates!

  • yaikatak
   Auteur
   15 april 2020 / 10:23

   Haha, ik heb er nog over na zitten denken om First Dates bij dit rijtje te zetten, aangezien ik het zo’n leuk programma vind. Daarnaast zag ik gisteren dat het programma Dateables weer terug is. Dat vind ik ook altijd zo’n leuk dating programma!

 5. 15 april 2020 / 09:49

  Wij streamen echt alles! Zo gemakkelijk en helemaal zonder reclames. Zondag met Lubach is onze favoriet!

  • yaikatak
   Auteur
   15 april 2020 / 12:08

   Streamen is inderdaad heel fijn! Helaas kan dat niet op onze tv en moet ik het voorlopig doen met sites waarop ik programma’s terug kan kijken. Zondag met Lubach is ook mijn favoriet van dit lijstje :).

 6. 17 april 2020 / 10:13

  Wat een fijne kijktips! Ik kijk ook graag naar Zondag met Lubach, word ook heel blij van zijn nummer met Merol haha. Verder heb ik ook weleens Dream School en Au Pairs gekeken en vond dat ook wel heel leuk om te zien. Dapper dat die jongeren dat durven 😉

  • yaikatak
   Auteur
   22 april 2020 / 13:01

   Het nummer met Merol blijft ook echt in mijn hoofd hangen. Helaas is het seizoen nu afgelopen en moeten we wachten tot september :(. Ik vind het ook heel dapper van de jongeren die meedoen aan het programma. Je laat toch de kwetsbaarste kant van jezelf zien aan heel Nederland. Dit maakt het wel extra mooi!

 7. 19 april 2020 / 21:17

  Chateau meiland kijk ik heel graag! Ik lig dubbel tijdens het kijken! Voor de rest kijk ik niet heel veel televisie, soms boer zoekt vrouw op zondag als mijn ouders dat kijken.

  • yaikatak
   Auteur
   22 april 2020 / 12:59

   Ik vind Chateau Meiland ook echt hilarisch. Van boer zoekt vrouw heb ik alleen de eerste afleveringen gezien. Ik ben het daarna een beetje vergeten bij te houden. Misschien toch weer even terugkijken :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.