De beste huidverzorging in vijf stappen

gezichtsverzorging routine

Een goede huidverzorging is essentieel voor een goede, gezonde huid. Tegenwoordig bestaan er zoveel verschillende producten: van dag-en nachtcrèmes tot serums en van tonics en toners tot oogcrèmes. Alle producten hebben hun eigen werking binnen de routine voor huidverzorging. Maar hoe breng je deze producten aan? En in welke volgorde? En wat doen de verschillende producten voor je huid? Het antwoord op al deze vragen kun je hieronder vinden. In een 5-delig stappenplan wordt eenvoudig uitgelegd wat je moet doen, welke producten je nodig hebt én wat de werking hiervan is. Alles voor de beste huidverzorging!

Stap 1: Verwijderen van make-up & reinigen

Alles begint met het reinigen van de huid. Je huid moet eerst grondig schoongemaakt worden, zodat de verzorgingsproducten hun werk goed kunnen doen. Daarnaast bevordert het de groei van je wimpers. Het reinigen van de huid bestaat uit twee delen: demaquilleren en dieptereiniging. Demgaquilleren is een chique woord voor het verwijderen van je make-up. Dit kun je doen met micellair water. Na het demaquilleren is het tijd voor de dieptereiniging. Dit kun je doen met een hydraterende cleanser. Vergeet niet je kaaklijn én nek ook mee te nemen tijdens het reinigen.

Product aanrader voor een droge huid: Nivea micellair water voor het demaquilleren & de CeraVe Hydrating Cleanser

Stap 2: Toner

De volgende stap is het aanbrengen van een toner. Een toner is iets anders dan een tonic. Vaak wordt dit gezien als één product, maar er zit wel degelijk verschil in. Een tonic hydrateert en reinigt de huid. Dit gebruik je dan ook tijdens het reinigen van de huid . Een toner is daarentegen een voorbereidend product op het serum en de moisturizer. Het zorgt ervoor dat de volgende producten van de routine beter opgenomen kunnen worden in de huid. De toner zorgt er dus voor dat de moisturizer en het serum hun werk beter kunnen doen.

Product aanrader voor een droge huid: Kiehls Ultra Facial Toner

huidverzorging

Stap 3: Serum

Een serum is geen must, maar het is zeker een fijne toevoeging. Een serum is geen crème, maar een dun laagje plakkerige vloeistof. Je dept dit op je gezicht na het aanbrengen van de toner. Je gebruikt een serum als je één bepaald huidprobleem aan wilt pakken. Als je bijvoorbeeld pigmentvlekken hebt, kun je hiervoor een serum gebruiken. Daarnaast kun je een serum ook gebruiken als stimulans. Bijvoorbeeld als je graag een natuurlijke ‘glow’ op je gezicht wilt. Kortom: serums worden altijd gebruikt voor één specifiek doel.

Product aanrader voor een droge huid: One, Two, Free Super Glow Serum

Stap 4: Oogcréme

De huid rondom je ogen is een stuk dunner dan de rest van je huid. Hierdoor is het automatisch ook gevoeliger. Een aparte oogcrème is echter niet altijd per se nodig. In principe is de moisturizer die je later in je routine aanbrengt ook goed voor de huid rondom je ogen. Het kan wel zijn dat dit gedeelte van de huid net iets anders is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de huid rondom je ogen iets droger is dan de rest van je gezicht. In dit geval is het wel raadzaam om een aparte oogcrème aan te schaffen.

Product aanrader voor een droge huid: Kiehls Cremey Eye Treatment With Avocado

huidverzorging

Stap 5: Moisturizer

Dit is misschien wel de belangrijkste stap. Een moisturizer hydrateert de huid namelijk. Het word niet voor niets de ‘dorstlesser’ van de verzorgingsproducten genoemd. Een moisturizer heeft spons werking. Dit houdt in dat het product stofjes in je huid aanmaakt die vocht vasthouden. Hierdoor creëert het een soort barrière voor viezigheid. Een moisturizer is niet per definitie hetzelfde als een dag- of nachtcrème. Veel moisturizers bevatten SPF (Sun Protection Factor). Als jouw moisturizer geen SPF bevat, wordt het zeker aangeraden om je ochtendroutine af te sluiten met een zonnebrand.

Product aanrader voor een droge huid: CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 25

Wat is jouw routine betreft huidverzorging?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook? | In dit artikel staan affiliate links. Wil je hier meer over weten? Check mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.