Mooie nummers: deze 5 sad songs maken mij emotioneel

mooie nummers

I don’t know if it just me, maar als ik down ben, ga ik op een of andere manier altijd op zoek naar mooie nummers. Deze sad songs versterken mijn mood vaak, waardoor ik nog ‘sadder’ word. En weet je wat het gekke is, ik vind dit heer-lijk. Het klinkt diep, maar ze voeden op dat moment echt mijn verdrietige mood. Vaak als ik deze muziek heb geluisterd, voel ik me daarna weer opgelucht en happy. Het zijn als het ware opgekropte emoties die losgelaten kunnen worden bij het horen van zielige muziek. Aangezien ik vaak lijstjes maak met mijn favoriete nummers, moest ik hier natuurlijk ook een lijstje van maken. Pak een doos tissues en luister naar deze 5 mooie nummers.

Dermot Kennedy – Shelter

Dermot Kennedy, my man. Ik ben oprecht verliefd op de stem van deze Ierse singer-songwriter. Het nummer ‘Shelter’ is een echte sad song. Dit nummer voldoet aan alle aspecten van een lekker huilnummer: emotioneel beladen stem (check), pianomuziek (check), veel stiltes (check), uithaal (check), akoestisch uitgevoerd (check). Daarnaast vind ik Kennedy een echte verhaalverteller. Ik geloof zijn pijn en dit maakt dat er ook emoties bij mij loskomen.

Grace Carter – Wicked Game

Een bekend nummer in een ander jasje. Ik denk dat we het nummer Wicked Game allemaal wel kennen. Het origineel, wat gezongen wordt door Chris Isaak, was namelijk een echte monster hit. Afgelopen jaar heb ik de zangeres van deze cover, Grace Carter, live zien performen op Pinkpop. Ik was toen al bekend met haar muziek en ik houd van haar stem. De combinatie van het prachtige nummer en haar prachtige stem maakten dat het nummer op dit lijstje moest komen.

The Cinematic Orchestra – To Build A Home

Ik vind dit een van de emotioneelste nummers of all time. Dit komt door het mooie pianospel en de fragiele stem. Voor mijn fellow Orange Is The New Black kijkers is dit wellicht een bekend nummer. Dit nummer stond namelijk onder de slotscène van seizoen 5. Dit was zo’n emotionele, mooie scene dat ik dit nummer automatisch koppel aan dat moment uit de serie. Daarnaast is de videoclip ook een echte tranentrekkker.

Jorja Smith – Don’t Watch Me Cry

De titel ‘Don’t Watch Me Cry’ verklaart al waarom hij in het lijstje met sad songs staat. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de fantastische stem van de Britse zangeres Jorja Smith. Als zij iets zingt, geloof ik haar. Het komt echt binnen. De live versies van het nummers zijn dan ook mijn favoriet. Mocht je tijd hebben, check deze dan zeker.

Labrinth – Jealous

Als ik één nummer moest kiezen van alle sad songs, dan kies ik 100% Jealous. Labrinth is naar mijn mening een zeer ondergewaarde artiest. Ik vind zijn stem zo puur, helemaal in dit nummer. Daarnaast vind ik het nummer tekstueel heel mooi. Je kunt het ook op verschillende manieren interpreteren. Het kan gaan over een relatie die uitgaat of een vriendschap die beëindigd is, maar het kan ook gaan over een dierbare die overleden is. Je bent ‘jealous’ dat je niet meer met iemand kunt zijn, wat die reden ook is. Ik denk dat iedereen dit gevoel kent en wel eens in zo’n positie gezeten heeft. Dat maakt dit nummer heel sterk.

Voor het geval je nog niet genoeg hebt aan deze 5 sad songs, heb ik ook nog een Spotify playlist genaamd ‘Sad af’ gemaakt. Deze hele lijst staat vol met zielige muziek. Ik ga hier persoonlijk heel goed op, dus ik hoop dat jij er ook van kan genieten.

Heb jij nog meer mooie nummers?

Yaika Tak
Volg:
Share:

3 Reacties

  • yaikatak
   Auteur
   1 juli 2020 / 00:40

   Ah bedankt, wat lief! Fijn dat je jezelf hierin herkent :)!

 1. 8 juli 2020 / 20:17

  Hey, bedankt om deze liedjes mee te delen ! De laatste kende ik al , mega mooi. En die voorlaatste kende ik niet , maar woow wat een mooi liedje en prachtige stem ! Dank je !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.