6 redenen waarom Malaga de perfecte stad is voor een vakantie

Málaga

Ik ben gek op het maken van stedentripjes. Ik vind dit nog leuker dan een zonvakantie. Een tijdje geleden schreef ik dan ook een artikel over mijn vijf favoriete steden van Europa. Een van deze steden was Malaga. De Andalusische stad heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ik bezocht deze prachtige stad vorig jaar én ik heb nog nooit zo intens genoten van een vakantie. Malaga is dé perfecte stad voor een vakantie én ik zal je vertellen waarom.

1. Malaga heeft een strand

Wie zegt dat je een stedentrip en een zonvakantie niet gewoon in één kan doen? Als je op vakantie gaat naar Malaga, kun je het tegelijkertijd doen. De stad ligt namelijk aan de Middellandse Zee. Dit maakt de temperatuur in de stad ook een stuk aangenamer. Helemaal als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Sevilla, een andere Andalusische stad. Je kunt van de stad naar het strand lopen, maar dit is wel een stukje. Ik gok zo’n 20 minuutjes. Vind je dit te ver? Geen probleem, er zijn heel veel fietsverhuurders in de stad te vinden. Al moet ik wel bekennen dat het een leuke, mooie wandeling is. Maar hier lees je straks meer over.

malaga strand

2. Gezellig, Spaans centrum

Malaga is de op een na grootste stad van Andalusië en de op vijf na grootste stad van Spanje. Als je dit zo leest, zul je vast denken dat het een giga stad is. Dit is totaal niet wat ik ervaren heb. Ik vond het juist een middelgrote en een compacte stad. Je zult niet snel verdwalen in Malaga. Daarnaast heeft de stad een heel duidelijk centrum, waar je goed kunt shoppen. Er zijn overal leuke eetgelegenheden waar je kunt genieten van allerlei lekkere tappas. Ook zijn er veel straatmuzikanten die sfeer brengen aan de stad. Wat mij opviel, was dat het buiten overal extreem schoon was. Er was echt geen papiertje op de vloer te bekennen. Het leek soms zelfs of je binnen was, zo schoon.

3. Moderne boulevard

Ondanks het feit dat Malaga een historische, oude stad is, heeft het een super moderne boulevard. Aan de boulevard zitten allerlei hippe strandtentjes gevestigd. Het was hier dan ook altijd erg druk. ’s Avonds is er echter weinig leven op de boulevard. Misschien is dit in de zomer anders, maar in het voorjaar was er ’s avonds in ieder geval weinig te beleven. De boulevard zit gevestigd tussen de stad en het strand in. Het is dan ook leuk om een wandeling te maken van de stad langs de boulevard naar het strand.

4. Rustgevende omgeving

Een dag die me altijd bij zal blijven, was de dag dat we fietsen gehuurd hadden. We zijn toen naar de visserswijk, Pedregalejo, gefietst. De wijk ligt ten oosten van het centrum van Malaga. Je kunt hier echt even ontsnappen aan de drukte van de stad. We hebben hier vervolgens de gehele dag doorgebracht aan het strand. Je had hier ook heel veel leuke strandtentjes, waar veel locals zaten te eten en drinken. Het was hier dan ook een minder toeristisch. Ik raad iedereen aan om dit te doen. De fietstocht was overigens ook super ontspannend. Je kon namelijk langs het strand en de zee fietsen. Echt heerlijk.

Malaga

5. Goedkope stad

Ik heb mezelf enorm verbaasd over de lage prijzen in Malaga. Ik wist niet dat je in Europa ergens nog een lekker wijntje kon krijgen voor €1,20. Ook voor het avondeten waren we gemiddeld €15,00 per persoon kwijt. Fun fact: ik heb in Malaga de lekkerste Paella ooit gegeten. De reis en het verblijf waren ook zeer goedkoop. Nu moet ik hier wel bijzeggen dat ik in het laag seizoen gegaan ben. Dit scheelt natuurlijk ook een hoop. We hadden een appartement in het midden van stad geboekt. Ik zou dit appartement aan iedereen aanraden. De exacte prijzen weet ik niet meer precies en ik kon ze helaas ook niet terugvinden.

6. Leuke bezienswaardigheden in Malaga

Er zijn aardig wat bezienswaardigheden die je kunt bezichtigen in Malaga. Naast het feit dat het een historische stad is, is het ook nog is de geboorteplaats van de kunstenaar Pablo Picasso. Je kunt Malaga dan ook niet verlaten zonder het Picasso museum bezocht te hebben. Daarnaast is er een stukje buiten de stad een gigantische botanische tuin. Hier zou je jezelf al een gehele dag kunnen vermaken. Ook heeft de stad in het centrum een grote foodhall zitten waar het hart van menig food goeroes sneller van gaat kloppen. De stierenarena was bij ons helaas dicht. Wij hebben deze alleen van de buitenkant mogen bewonderen.

botanische tuin Málaga

Ben jij er al een keer geweest of zou je een vakantie naar Malaga boeken?

Yaika Tak
Volg:
Share:

3 Reacties

 1. 23 juni 2020 / 14:07

  Ohhh ik zou hier zo graag een keer naar toe willen! In Spanje ben ik alleen nog maar naar Barcelona geweest en dat was zo leuk!

 2. Gert
  26 februari 2022 / 19:54

  Wat fijn om te lezen dat Ik met mijn vriendengroep een goede keuze heb gemaakt om een trip naar Malaga te hebben geboekt. Wij gaan september aanstaande. Heb er nu al enorme zin in.

 3. 23 mei 2023 / 14:49

  Super handig Yaika! Nog even teruggelezen want ik ga binnenkort naar Malaga 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.