Mijn 10 favorieten van de maand mei

favorieten mei 2022

Vorige maand maakte ik voor het eerst een lijstje met mijn favorieten. En ik moet zeggen dat ik dit erg leuk vond om te doen. Dus ik dacht: laten we deze er even inhouden. De maand mei zit er alweer bijna op én dat betekent tijd voor een nieuw lijstje. Vandaag deel ik mijn 10 favorieten van de maand mei (2022)!

1. Mijn favoriete aankoop:

We beginnen, net zoals de vorige keer, met mijn favoriete aankoop. Hier hoef ik gelukkig niet lang over na te denken. Ik heb mezelf namelijk een groot cadeau gegeven deze maand. Ik heb een iPad gekocht voor mezelf. Hier ben ik uiteraard enorm blij mee, aangezien deze al maanden op mijn verlanglijstje stond.

2. Mijn favoriete beauty product:

We gaan door naar mijn favoriete beauty product. Ook hier hoefde ik niet lang over na te denken. Ik heb deze maand namelijk twee fantastische producten van Charlotte Tilbury aangeschaft. Ik kwam op TikTok honderden video’s tegen over de Flawless Filter en de blush van Charlotte Tilbury. En ik kan je vertellen, er is niets over gelogen. Beide producten maken de hype helemaal waar. De producten zijn heel naturel, maar je ziet er wel een beetje ‘glam’ uit. Het is een rib uit je lijf (de producten zijn achterlijk duur), maar ik ben er héél blij mee.

3. Mijn favoriete nummer:

Hmm, mijn favoriete nummer is altijd een heel moeilijke. Ik luister namelijk zoveel muziek. Maar aangezien de mei maand ook de Eurovisie maand is, kies ik uiteraard één van de Eurovisie nummers. Dit is namelijk mijn ultieme guilty pleasure. Ik moet zeggen dat er weer wat pareltjes tussen zaten dit jaar. Maar als ik er een moet kiezen, wordt het ‘Brividi’ van Mahmood en Blanco. Dit was de inzending van Italië. Ik heb dit nummer zo vaak geluisterd.

4. Mijn favoriete maaltijd:

En yes, wederom is een pasta mijn favoriete maaltijd van de maand. Dit keer alleen geen truffelpasta, maar de pasta pesto. Het is zo’n enorm makkelijk en lekker receptje. Ik houd er namelijk ook niet van om uren in de keuken te staan op warme lentedagen. Dus deze pasta is dan een heel goede optie. Helemaal lekker met rucola, pijnboompitten, tomaatjes en champignons.

5. Mijn favoriete foto:

Mijn favoriete foto van de maand mei heeft wederom te maken mijn bedrijfje Luzz Candle. Ik stond deze maand namelijk voor het eerst op een marktje! Ondanks het slechte weer, hebben we een heel leuke dag gehad. Zeker voor herhaling vatbaar. Wil je weten op welke marktjes we staan? En wat we dagelijks doen? Volg dan zeker ons Instagram account even!

6. Mijn favoriete serie:

Ik heb een nieuwe favoriete serie gevonden. Ik weet niet waarom ik dit nog niet eerder ben gaan kijken én ik raad het oprecht iedereen aan. Sinds een kleine week ben ik verknocht aan De Verhulstjes. Sterker nog, ik heb alle drie de seizoenen binnen een week gebinged. De realityserie haalt je even uit de sleur van het leven en je hoeft er niet over na te denken. Bovendien is de Vlaamse familie enorm aandoenlijk. Echt een aanrader.

7. Mijn favoriete fashion item:

De afgelopen weken is het over het algemeen lekker weer geweest. Dit betekent dat ik de croptops weer uit de kast kon toveren. De croptop is oprecht mijn favoriete fashion item van de maand geweest. Heel leuk op een casual spijkerbroek met een oversizede blazer. Love it!

Lees ook: zomer mode 2022 – dit zijn mijn favoriete items

8. Mijn favoriete film:

Ik heb eerlijk gezegd niet zoveel films gekeken in de maand mei. ‘The Age Of Adeline’ stond al heel lang op mijn lijstje, maar op de een of andere manier kwam ik er nooit echt aan toe. Afgelopen week kwam de film ineens op tv (ja, ik kijk nog steeds ‘live’ tv) én toen heb ik hem eindelijk gezien. Oprecht een heel mooie, bijzondere film. Als je hem nog niet gezien hebt, raad ik je zeker aan om hem alsnog te kijken. Hij staat ook op Videoland!

9. Mijn favoriete app :

De app die ik deze maand heb ontdekt (en meteen super veel gebruikt heb) is Duolingo. Dit is een app waar je talen op een speelse wijze kunt leren. In eerste instantie wil ik mijn Spaans weer een beetje opkrikken, aangezien dit helemaal is weggezakt. Maar nadat ik het Italiaanse nummer ‘Brividi’ dood luisterde, ben ik ook begonnen aan het Italiaanse taalprogramma. Ik kom helaas nog niet verder dan donna, ragazzo en mela. Maar oefening baart kunst, zullen we maar zeggen.

10. Mijn favoriete quote:

Mijn favoriete quote van deze maand is ‘Little things make big things happen‘. Ik ben er deze maand echt achter gekomen dat veel kleine stapjes je ook ineens een heel stuk verder brengen. De kracht zit hem puur in het doorzetten. Je moet erin geloven dat al die kleine stapjes die je nu maakt je uiteindelijk brengen naar wat jij wil in het leven. En oh ja, vergeet ook niet te genieten van alle stapjes die je nu maakt. Want daar gaat het uiteindelijk om.

Wat waren jouw favorieten van de maand mei (2022)?

Yaika Tak
Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 4 juni 2022 / 18:27

    Ja, Duolingo is ook een van mijn favoriete apps! Het vervangt geen taallessen, maar kan je toch op weg helpen om woordjes te leren en om extra te oefenen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.