Zomer mode 2022: dit zijn mijn favoriete items

zomer mode 2022

Yess, de zomer is weer in aankomst. En dat betekent dat de jurkjes, rokjes en croptops weer uit de kast getrokken worden. Sinds ik duurzamer en bewuster leef, ga ik veel minder op de trends af. Trends zoals colorblocking, printjes en strepen laat ik deze zomer dan ook aan me voorbijgaan. Persoonlijk houd ik veel meer van nude en basic items Bovendien kan ik deze items de aankomende zomers ook nog dragen. Ik bedoel, wit, zwart en beige gaan nooit écht uit de mode. Door items te kopen die niet trend-gebonden zijn, bouw je een veel duurzamere kledingkast op. En hoef je ook veel minder te kopen. Toch heb ik deze zomer (2022) wel écht een paar (basic) mode items waar ik echt niet zonder kan. En deze wil ik graag met jullie delen.

1. Zwarte oversized blazer

Zomer en een blazer? Jazeker! We wonen nu eenmaal in Nederland en een jasje is de zomer helaas vaak ook nodig. Dit kledingstuk kwam al in mijn favorieten van april aan bod. Want het liefst draag ik mijn oversizede zwarte blazer echt iedere dag. De blazer is namelijk bijna geschikt voor iedere outfit. Ook vind ik hem leuk voor werk, maar bijvoorbeeld ook voor uitgaan. Bovendien kun je een zwarte oversized blazer heel makkelijk combineren. Echt een must als je het mij vraagt.

2. Nude croptops

In de zomer draag ik het liefste iedere dag een witte, zwarte, of beige croptop. En dan eigenlijk het liefst een croptop in de vorm van een hemdje. Het is eigenlijk een heel basic kledingstuk, maar daardoor makkelijk te combineren. Zo kun je hem combineren met een leuke flared rok, maar ook met een jeans staat hij heel leuk. Als het wat kouder is, kun je er altijd een oversized blazer overheen doen. Een nadeel is wel dat de croptop niet voor alle gelegenheden geschikt is.

zomer mode 2022

3. Bootcut jeans

Bootcut jeans zijn voor mij in de zomer ook echt een essential. Helemaal omdat ik niet van rokjes of heel korte broekjes houd. Ik draag dan liever een lange spijkerbroek met een korte top (om toch wel in de zomerse sferen te blijven). Een voordeel van deze broeken is dat je ze eigenlijk maar één keer hoeft aan te schaffen én dat je er vervolgens jarenlang plezier van hebt. Wil je de zomerse versie van de bootcut jeans? Koop hem dan in het wit. Een witte broek is ook altijd fijn om te hebben in je garderobe. Pas wel op tijdens het eten, veel eet gerelateerde vlekken gaan er namelijk maar moeilijk uit (ik spreek helaas uit ervaring).

4. Nude body’s

We gaan door naar het volgende mode item van de zomer van 2022. Ik ben zelf een groot fan van body’s. Ze zitten bij mij gewoon net iets mooier dan shirtjes en hemdjes zonder body sluiting. Hemdjes met een body sluiting zijn voor mij dan ook echt een must in de zomer. Ik heb ze dan inmiddels in allerlei kleuren (of naja, mijn favoriete kleuren): wit, zwart en beige. Ik koop ze juist altijd in tijdloze kleuren, zodat ze de zomers erna ook nog meekunnen. Goed voor het milieu en voor je portemonnee. Nadeel: wc-bezoeken op een festival of tijdens het uitgaan duren iets langer… ;).

5. Spijkershort

Oké, toch misschien een klein trendje. De spijkerbroekjes zijn de afgelopen jaren heel wat langer geworden. De pijpen van veel spijkershorts komen tot ongeveer de helft van je bovenbeen. En hier ben ik groot fan van. Ik voel mezelf hierin gewoon veel fijner. Ik heb er onlangs eentje gekocht en ik weet zeker dat ik er deze zomer heel veel plezier van ga hebben. Dan is natuurlijk nu nog de vraag: hoe kun je hem leuk combineren? Persoonlijk vind ik de lange spijkershort heel tof met een croptop en een witte blouse. De witte blouse kun je overdag gebruiken als jasje (dus niet dichtknopen – maar juist openlaten). Is het ’s avonds kouder? Dan kun je hem dicht knopen en in je broek stoppen. Om de outfit compleet te maken, kun je ze dragen met loafers, sandalen (met mini hak) of gewoon sneakers.

zomer dames mode 2022

6. Maxi jurk

Als afsluiter van dit lijstje met de zomer mode van 2022, moet ik de zomerjurkjes toch nog even benoemen. Waar ik de laatste maanden een obsessie mee heb, zijn maxi jurken. En dan bedoel ik echt jurken die tot je enkels komen. Ik vind deze heel gaaf in het wit (een beetje ‘little house on the prairie‘ achtig). Maar ik vind ze ook heel tof met een printje of een gek kleurtje. Ja, ik weet het. Ik zeg dit niet vaak, maar bij maxi jurken vind ik dat dus wel heel leuk. Bij OTTO hebben ze veel leuke maxi jurken in allerlei kleuren, printjes en stoffen. Mocht je nog op zoek zijn, dan is de kans groot dat je hier jouw jurk gaat vinden.

Wat zijn jouw favoriete mode items van de zomer van 2022?

Yaika Tak
mode items 2022
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.