Festival tips: zo geniet je het meeste van je festivaldag!

festival tips en tricks

De lente is officieel begonnen en dat betekent dat het festivalseizoen ook weer van start gaat. Als ik iets leuk vind om te doen in de lente en zomer, dan is het wel het bezoeken van festivals. Ik heb in mijn leven dan ook al heel wat festivals bezocht: van PinkPop tot aan Latin Village en van Concert At Sea tot aan Sziget. Inmiddels ga ik dan ook voorbereid op pad als ik naar een festival ga. Vandaar dat ik graag al mijn festival tips en tricks met jullie wil delen!

5 belangrijke festival tips

1. Zakdoekjes

De eerste tip is er meteen eentje die je écht nooit mag vergeten. Bijna alle festivals hebben dixi’s met maar beperkt wc-papier (want het wordt vaak niet meer aangevuld). Zorg daarom altijd dat je zelf zakdoekjes bij hebt, zodat je je dixi-bezoek ietsje aangenamer maakt. Bovendien is het sowieso fijn om zakdoekjes bij te hebben op een festival. Ze komen eigenlijk altijd goed van pas.

2. Warme kleding

Deze tip geldt vooral voor zomer festivals. Want wat ik namelijk altijd onderschat, is hoe erg het in Nederland ’s avonds afkoelt. Als ik ’s morgens vertrekt en zie dat het die dag 30 graden wordt, vergeet ik vaak een warme trui voor ’s avonds mee te nemen. En ik moet toegeven: dit maakt de terugweg altijd enorm onaangenaam. Helemaal als ik met het openbaar vervoer terug moet reizen. Neem dus altijd een dikke trui mee, zodat je ’s avonds ook nog kunt genieten van het festival en de terugreis. Bovendien heb je vaak kluisjes waar je de trui in kunt opbergen, dus je hoeft hem niet de hele dag te dragen.

3. Oordoppen

Vroeger vond ik dit echt de grootste onzin, maar sinds ik steeds meer lees over tinnitus neem ik mijn gehoor toch iets serieuzer. Als je jong bent, houd je totaal geen rekening met het feit dat een festival blijvende gehoorschade kan veroorzaken. Gelukkig hebben ze hier tegenwoordig een oplossing voor en dat is natuurlijk het dragen van oordopjes. Deze oordoppen worden ook wel party plug’s genoemd. Ik zou deze oprecht aan iedereen aanraden. Op deze manier kun je nog steeds genieten van de muziek & houd je je gehoor in tact.

4. Waterzak

De Nederlandse zomers worden steeds warmer en dat is ook te merken op de festivals. Ik heb daarom geleerd om altijd een waterzak mee te nemen. Dit is een opvouwbare zak die makkelijk in je tasje of fanny pack past. Als het héél warm is, zorgen festivals vaak voor waterpunten waar je gratis water kunt halen. Als je een waterzak meeneemt, kun je deze de hele dag vullen. Water drinken is namelijk enorm belangrijk, helemaal op een festival waar je de hele dag in de felle zon staat. Maar ook als er geen hitte golf is, is er altijd wel een tijdelijke watervoorziening te vinden (WATR is zo’n een organisatie die deze tijdelijke watervoorzieningen plaatst). Bij deze watervoorzieningen kun je je waterzak ook vaak even vullen (check wel altijd even of het echt drinkwater is).

5. Leef in het moment

Mijn laatste tip is geen praktische tip, maar het is misschien wel de allerbelangrijkste festival tip. Als er één ding is wat ik je mee wil geven is dat: geniet en leef lekker in het moment. Je kunt wel ieder optreden filmen en vastleggen, maar ze spelen nu live voor je neus. Je kunt op YouTube nog wel honderden optredens vinden. Dus houd je telefoon lekker in je tas (hoef je ook geen powerbank mee te nemen – scheelt weer plek in je tas 😉) én geniet van je festivaldag!

Heb jij nog meer festival tips?

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.