Leuke festivals in Nederland: Mijn ervaring met deze 7 festivals

Festivals

Dagenlang bedenken wat je aandoet, de line-up al wekenlang als Spotify-playlist beluisteren en de tent alvast opzetten in je achtertuin (gewoon om het alvast uit te proberen). Ja, festivals zijn een hele ervaring. En ik ben er dol op! In de zomer van 2019 ben ik op verschillende leuke festivals in Nederland geweest. Van Dream Village tot Pinkpop en van Concert At Sea tot 777fest. Mijn muzieksmaak loopt erg uiteen en dat is ook terug te zien in de festivals die ik bezoek. Daarom deel ik vandaag mijn ervaring met deze 7 (leuke) festivals die ik in Nederland bezocht heb. Let’s get started!

Het Amsterdams Verbond

Het Amsterdams Verbond was voor mij het eerste festival van het nieuwe seizoen. Het is een bevrijdingsfestival en wordt dus gehouden op 5 mei. De locatie was de Tuinen van West in Amsterdam. Het was eerst nog maar de vraag of het door zou gaan, aangezien de gemeente de vergunning een week voor het festival toch niet wilde geven. Na een kort geding kon het festival toch doorgaan. Op het festival heb je verschillende soorten muziek. Er wordt met name techno gedraaid, maar er was ook een Vunzige Deuntjes stage. Hier kun je mij de hele dag vinden. Ik vond het een leuk festival, maar niet het beste festival waar ik ooit geweest ben. Ik vind het een beetje overrated. Heel influencend Nederland kun je hier spotten. Het is heel erg zien en gezien worden. Daar houd ik niet zo van.

Daisy

Daisy is normaal gesproken een dj die feestjes organiseert in kleine discotheken en poppodia in Nederland. Vorig jaar organiseerden zij een klein festivalletje bij de Spoorzone in Tilburg. De locatie was echt top. Het was klein, schattig en het paste perfect bij de sfeer. Bij Daisy werd er voornamelijk urban gedraaid, maar er was ook een techno stage. Daarnaast werd er veel popmuziek gedraaid en kon je meezingen met hitjes van vroeger. Ik vond dit festival echt heel leuk en ik hoop dat ze het dit jaar nog een keer gaan organiseren. Het was klein, niet duur en op het hele festival hing een gezellige Brabantse sfeer.

leuke festivals nederland

Pinkpop

Jáááá! Pinkpop is echt mijn favoriete festival. Ik hoef daar geen minuut over na te denken. Het was mijn tweede keer Pinkpop en ik vond het weer fantastisch. Pinkpop heeft iets magisch. Als ik eraan terugdenk dat we met 30.000 – 40.000 man Anouk’s Nobody’s wife mee stonden te schreeuwen, krijg ik direct weer kippenvel. Op Pinkpop ervaar ik altijd echt geluksmomentjes. Bijvoorbeeld toen George Ezra dit jaar op kwam treden. Ik had net een nieuw despo’tje gehaald, het zonnetje kwam door en George Ezra speelde mijn favoriete nummer ‘Barcelona‘. Dat is echt puur genieten. Natuurlijk is Pinkpop heel prijzig, maar de line up stelt je dan ook niet teleur. Het is niet te vergelijken met andere festivals in dit rijtje.

Concert At Sea

Concert At Sea is misschien wel het meest gezellige festival van dit rijtje. Ik ga er al vier jaar heen en was er afgelopen jaar met mijn familie. We sliepen op een camping in Zeeland. We maken hier altijd meteen een weekendje Zeeland van, waardoor je meteen in een soort vakantiestemming komt. De muziek en line-up van CAS zijn niet spectaculair, maar dat is ook niet nodig. De gebroederlijke sfeer onderscheidt CAS van andere festivals in Nederland. Blof is altijd zijn eigen headliner en weet ieder jaar het festival op een magische wijze af te sluiten. Ik ben er dit jaar sowieso weer bij!

leuke festivals Nederland

777fest

Van Concert at Sea naar 777fest: het contrast kan niet groter. Het 777fest is een urban en afro festival georganiseerd door Frenna. Het festival werd gehouden op de Ijzeren Man in Eindhoven. Dit festival was weer compleet anders dan andere festivals. De muziek was top. Ik hou zelf erg van afro en dat werd hier veel gedraaid. Het waren gelukkig niet alleen de Nederlandse urban hitjes, daar ben ik niet zo weg van. Daarnaast had Frenna Burna Boy als headliner gestrikt. Héél erg nice, alleen jammer dat wij iets eerder weg moesten. De sfeer vond ik wat minder leuk. De hele cast Ex On The Beach en Tempation Island liep rond op het festival. Dit was niet helemaal m’n ding.

Latin Village

Hmm, ik weet niet echt wat ik van Latin Village moet vinden. Het was sowieso al super ver reizen voor ons zuiderlingen. Je moet eerst de trein pakken naar Amsterdam Sloterdijk. Vanuit dit station gaat er een shuttlebus naar het festivalterrein. Deze shuttle duurde maar liefst 45 (!) minuten. De locatie in Spaarnwoude is heel tof, maar ontzettend groot. Ik heb ook geen idee hoeveel stages er eigenlijk waren. Wij hebben voornamelijk bij de mainstage gestaan. Ik vond Latin Village weinig sfeer hebben. De muziek was zeer basic. Eigenlijk werden er voornamelijk urban hitjes gedraaid. Daarnaast kwamen er veel Nederlandse urban artiesten optreden die eigenlijk altijd precies dezelfde show weggegeven. Ik moet hier wel bij zeggen dat ik voornamelijk bij de mainstage heb gestaan en ik dus niet kan oordelen over het gehele festival. Ik zou er niet nog een keer heengaan.

Dream Village

Dream Village is een klein festival dat gehouden wordt vlakbij Breda. Van origine is Dream Village een hardstyle festival. Ik haat hardstyle echt uit de grond van mijn hart, maar gelukkig was er ook een urban stage aanwezig. Ik had gratis kaartjes voor het festival, anders was ik er nooit heen gegaan. We zijn pas laat in de middag naar het festival gegaan en we hebben dus alleen de avond van het festival meegemaakt. Aangezien ik zo’n hekel heb aan hardstyle, zijn we meteen bij de urban stage gaan staan. Het was niet bijzonder, maar we hebben wel een leuke avond gehad. Of ik er volgend jaar een kaartje voor zou kopen? Dat niet. Maar mocht ik weer gratis kaartjes hebben, ga er denk ik toch wel heen.

Welke leuke festivals in Nederland staan nog op jouw lijstje?

Yaika Tak
Volg:

2 Reacties

  1. Busra Yilmaz
    7 februari 2020 / 23:58

    ❤️❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.