Boeken tips: deze leuke boeken heb ik het afgelopen jaar gelezen

boeken tips

Confession time: de laatste boeken die ik heb gelezen waren voor mijn leeslijst in havo 5 (ja, ik was zo’n nerd die daadwerkelijke de boeken van de leeslijst las lol). Toch zijn er zó veel interessante boeken geschreven over onderwerpen waar ik meer over wil weten. Een jaar geleden dacht ik: Yaika, begin er gewoon aan. Inmiddels heb ik 5 boeken gelezen. Dit klinkt misschien niet veel, maar voor mij is dit persoonlijk een hele prestatie. Het zijn voornamelijk boeken over mindset, mindfulness, zelfontwikkeling, feminisme en racisme. Onderwerpen die ik super interessant vind en waar ik meer over wil weten. Dus vandaag deel ik mijn leuke boeken tips. Let’s read some books!

1. The Anxiety Journal

We beginnen met de ‘Anxiety Journal‘. Dit boek is een musthave voor mensen met paniekaanvallen, angststoornissen of andere angst gerelateerde klachten. Er wordt namelijk heel concreet uitgelegd wat je precies voelt en wat de verschillen zijn tussen verschillende angstproblematieken. Ook geeft het boek eventuele handvaten, zoals CGT therapie of mindfulness. Zelf vind ik mindfulness heel interessant. Het boek is eigenlijk Engelstalig, maar hij is ook vertaald in het Nederlands. Ik heb het boek zelf in het Nederlands gelezen. Ik begreep mezelf beter door dit boek en ik herkende veel aspecten. Bovendien heeft het boek niet heel veel woorden en bevat het veel plaatjes. Perfect for me haha 🙂.

2. Rupi Kaur: The Sun And Her Flowers

Ik hou van Rupi Kaur. Ik denk dat ik haar niet meer hoef te introduceren, maar voor diegene die haar niet kennen (kan het me niet voorstellen) ga ik het toch doen. Raupi Kaur is een 28-jarige dichtster, kunstenaar, illustrator en performer. Ze is geboren in India, maar emigreerde op jonge leeftijd naar Canada. In het boek ‘The Sun And Her Flowers‘ schrijft ze heel mooie gedichten over het zijn van een immigrant en de reis naar hier. Dit is mijn favoriete boek van haar. Andere mooie boeken zijn: ‘Milk and Honey‘ en ‘Home Body‘. Mocht je krap bij kas zitten en eigenlijk geen geld hebben om een van haar boeken te kopen? Check haar dan op Instagram. Hier post zij ook korte gedichten. Zo kun je toch nog genieten van de kunstwerken van Kaur.

boeken tips

3. Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat

Na de dood van George Floyd ging de hele wereld de straat op om te protesteren tegen racisme. Dit onderwerp gaat me persoonlijk aan het hart en ik wil me hier dan ook echt voor inzetten. Iedere stem stelt, dus het is belangrijk dat je hem laat horen. Maar als je ergens over mee wil praten, moet je wel de kennis hebben. Ik ben zelf wit, dus ik word zelf niet gediscrimineerd. Daarom is het zo belangrijk dat wij ons inlezen. Het boek ‘Waarom ik niet meer met witte mensen over racisme praat‘ is een goed boek om te lezen. Het is geschreven door de Britse Reni Eddy-lodgem, dus het boek is gebaseerd op de situatie en het verleden van Engeland. Echter is deze situatie vergelijkbaar met andere Europese landen, dus ook met Nederland. Het boek laat zien dat racisme diep verworven zit in de samenleving en in de systemen. Een enorm waardevol boek die velen zouden moeten lezen.

4. Master Your Mindset

Over dit boek was ik zo enthousiast dat ik er eerder al een heel artikel aan gewijd heb. Sommigen vinden het boek cliché, maar voor mij stonden er veel boodschappen in die ik nodig had om te lezen. De titel vat de inhoud van het boek goed samen, namelijk: ‘Master Your Mindset‘. Schrijven Micheal Pilarczyk vertelt zijn verhaal en de lessen die hij hieruit heeft gehaald. Je moet wel openstaan voor spiritualiteit, anders is dit boek écht niets voor jou. Het laatste deel van het boek bestaat uit een handleiding hoe jij je eigen mindset kan veranderen. Hij maakt het daardoor heel concreet en praktisch. Wat mij betreft een top boek!

5. Damn, Honey

Damn, Honey is hét Nederlandse feministische boek wat jij moet lezen in de eenentwintigste eeuw. Het is kort, bondig en krachtig. En daarom het ideale boek voor feministes die net zoals ik niet dol zijn op lezen. Er worden heel realistische situaties geschetst die aantonen dat de man-vrouw verhouding in ons landje toch soms heel krom is. Want waarom mag een man wel met veel vrouwen naar bed, maar mag een vrouw dat niet? En waarom kunnen vrouwen zich in de zomer niet kleden zoals ze willen zonder nare opmerkingen naar hun hoofd geslingerd te krijgen? Damn, Honey beschrijft allerlei situaties. Een heerlijk, activistisch boek waar je zo doorheen bent.

Welke boeken heb jij gelezen de afgelopen maanden? En heb jij nog leuke boeken tips?

Yaika Tak

Dit artikel bevat affiliate links. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer!

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 3 augustus 2021 / 21:13

    Ik heb laatst ook Master your mindset gelezen, ik vond vooral het stuk over zijn persoonlijke ervaringen wat lastig te geloven. Verder was het eigenlijk een samenvatting van andere studies en boeken waarvan ik een deel kende en een ander deel niet. Het is nog steeds een goed verhaal en ik geloof zeker dat je dingen kunt bereiken door er positief naar te kijken en/of over te denken. Het is inderdaad een mindset om je doelen na te streven. Moet je wel weten wat je doelen zijn, daar gaat het bij mij meestal fout 😉

  2. 1 december 2021 / 17:02

    Master your mindset staat nog op mijn TBR! Hoor er veel goeds over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.