Deze nieuwe inzichten kreeg ik door het boek Master Your Mindset

Master Your Mindset boek

Ongeveer een half jaar geleden begon ik in het boek ‘Master Your Mindset’ van Micheal Pilarczyk. De titel verraadt al waar het boek over gaat. Namelijk over het veranderen van je mindset. Persoonlijk vond ik het een enorm goed boek. Ik hou totaal niet van lezen, maar ik heb dit boek met enorm veel plezier gelezen. En nog belangrijker: ik ben erdoor geïnspireerd geraakt. Vandaag deel ik daarom welke vijf grote inzichten ik gekregen heb door het boek Master Your Mindset. Het is wel een beetje spiritueel aangelegd, dus je moet er wel in geloven. Anders gaat het boek je ook geen nieuwe inzichten brengen.

1. Alles wat je energie geeft, groeit

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Dit is het eerste inzicht wat het boek ‘Master Your Mindset’ mij gaf. Je kunt dit zowel positief als negatief benaderen. Als je bijvoorbeeld veel angsten hebt en je denkt daar continu aan, wordt de angst steeds groter. De scenario’s worden steeds gedetailleerder uitgedacht. En hierdoor lijkt het steeds realistischer, terwijl het op helemaal op niks gebaseerd is. Daarentegen kun je het ook positief bekijken. Als je veel aandacht besteed aan de positieve dingen in het leven, zullen deze positieve gevoelens ook alleen maar toenemen.

2. Er is veel meer mogelijk dan jij denkt

Groot dromen? We doen het misschien allemaal wel. Maar onze dromen omzetten in realiteit is een heel ander verhaal. We denken vaak aan alles wat er mis kan gaan. Of wat we allemaal moeten opofferen om echt aan onze grote dromen te werken. Voornamelijk het opzeggen van ‘vastigheid’ vinden we eng. Want wat als het niet lukt? Hoe ga ik dan financieel rondkomen? Hoe ga ik mijn rekeningen betalen? Daarom is het van essentieel belang om een goed, duidelijk plan te hebben. Je moet precies weten hoeveel het gaat kosten, wat je nodig hebt, hoeveel uur je erin wil steken, etcetera. Je moet ook echt je passie volgen. Want als je iets doet wat je leuk vindt, is het ook niet erg om er heel veel uren in te stoppen. Dit is dus echt de eerste stap.

Master Your Mindset boek

Daarnaast denken mensen dat ‘manifesteren’ alleen maar bestaat uit geloven en visualiseren. Dit is een belangrijk onderdeel, maar énorm hard werken is het allerbelangrijkste. Hard werken in combinatie met geloven dat het gaat lukken. Dat is de formule. En dan kan het dus echt lukken. Ik had zelf anderhalf jaar geleden nooit gedacht dat ik nu een goed lopende blog zou hebben. Ik heb hier super hard voor gewerkt en heel veel tijd in gestopt. Ook toen ik nog maar net 300 lezers had. Nu heb ik meer dan tien keer zoveel lezers. Ook krijg ik steeds meer opdrachten binnen, waardoor het financieel gezien steeds aangenamer wordt. Alles kan, blijf geloven en heel hard werken.

3. Angst is een groot obstakel

Ik benoemde het hierboven al even: angst. Angst is een hele destructieve, belemmerde gedachte. Het houdt ons tegen om dingen te doen. Angst kan in veel vormen voorkomen. Verlatingsangst, faalangst, angst dat er iets ergs gaat gebeuren, angst wat anderen van je vinden… Voornamelijk dat laatste is een angst die veel mensen tegenhoudt om hun mooiste leven te leven. Veel mensen houden zich bewust of onbewust bezig met de mening van de buitenwereld. Eigenlijk heel gek. Ik merk dit ook bij mezelf. Dit terwijl zelf helemaal niet bezig ben met anderen. Dus waarom ben ik wel bezig met wat zij van mij zouden kunnen vinden? Deze gedachtes loslaten is een proces. Ik denk ook hoe ouder je wordt, hoe minder je rekening houdt met de mening van anderen. Choose you, always.

Boek master your mindset

4. Statisch v.s. groeiende mindset

Ooit gehoord van een statische of een groeiende mindset? Voordat ik het boek Master Your Mindset had gelezen, waren dit voor mij onbekende termen. Ik kwam erachter dat ik een super erge statische mindset had. En dat is niet positief. Doordat ik high sensitive ben, denk ik net iets meer na dan de gemiddelde mens. Daarentegen denk ik vaak negatief over mezelf en over mijn capaciteit. Ik ben dan ook vaak op zoek naar de bevestiging van anderen. Dit is typisch voor een statische mindset. Een groeiende mindset kijkt voornamelijk naar wat hij of zij kan leren. Een fout ervaart hij of zij niet als falen, maar als een les. Het is een heel fijne manier van denken, waar ik persoonlijk naar streef. Mensen met een growth mindset zien overal kansen in en kunnen deze kansen ook pakken met zelfvertrouwen. Het feit dat ik bewust ben van mijn statische mindset is gelukkig al een goede eerste stap. Nu op naar een growth mindset!

5. Tijd is kostbaar

Het leven gaat je niet meer tijd geven. Dus als je zegt dat je ergens te weinig tijd voor hebt, dan heeft het niet genoeg prioriteit. Want er gaat nooit meer tijd komen. Er zitten nu eenmaal 24 uur in een dag en dat gaan er nooit 25 worden. Daarnaast weet je nooit hoelang het leven je gegeven is. Dus zorg ervoor dat je iedere minuut leeft. Of althans, werkt aan hetgeen wat je jouw mooiste leven kunt noemen.

Het boek: Master Your Mindset

Ben je benieuwd naar het hele boek? Het boek is verkrijgbaar op Bol.com voor €21,95. Het zijn de twee beste tientjes die ik in tijden uitgegeven heb. Dus als je mindset boeken interessant vind, raad ik het je zeker aan om het boek te lezen!

Ken je het boek Master Your Mindset van Micheal Pilarczyk?

Yaika Tak
Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 25 april 2021 / 12:01

    Dit boek staat nog op mijn wishlist! Als ik dit zo lees zijn het voornamelijk wel inkoppertjes, maar het helpt altijd wel als iemand anders het zegt (of opschrijft ;-)). Misschien vind je het boek Elementaire Gewoontes van James Clear ook wel leuk, daar ben ik momenteel in bezig!

  2. 1 mei 2021 / 20:27

    Ik heb van het boek gehoord, maar ben ook al zonder flink bezig bovengenoemde lessen te laten bezinken en me meer bewust te worden van mijn mind-set. De kracht van gedachten mag niet onderschat worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.