Uit eten in Breda: dit zijn de plekken waar je moet zijn

breda uit eten

Wist je dat Breda meermaals is verkozen tot de gezelligste binnenstad van Nederland? Ik ben het hier ook helemaal mee eens. Weinig steden hebben dezelfde gezelligheid als Breda. Het fijne van deze Brabantse stad is dat alles enorm dicht bij elkaar ligt. Je hebt dus echt een plein vol met restaurantjes, eettentjes en cafeetjes. Daarnaast kun je ook heerlijk een drankje doen aan het water. Genoeg mooie plekjes in Breda dus. Vandaar dat ik vandaag graag mijn vijf favoriete plekken deel om te gaan uit eten in Breda. Let’s have some dinner!

1. Mr. Moos

We starten op de Grote Markt met Mr. Moos. Deze bistro bar zit nog niet heel lang in Breda. Maar ik moet zeggen dat dit momenteel mijn favoriete lunch tentje is. Het menu is namelijk redelijk basic, maar wel enorm lekker. Bovendien is er écht voor iedereen wat. En kun je er ook terecht als vegetariër. Ze hebben het enorm slim aangepakt met het interieur. Ik las net op hun website dat ze het concept hebben geïnspireerd op The Gentlemans Club en op de Engelse hoofdstad Londen. En die vibe heeft het helemaal. Bovendien is Mr.Moos ook nog eens super betaalbaar. Dus zeker een aanrader om heen te gaan.

2. Carpaccio Club

We blijven nog even op de Grote Markt. Hier zat namelijk ook de Carpaccio Club. Ook dit is een echte aanrader. En nee, je hoeft niet per se van carpaccio te houden. Of vlees te eten. De Carpaccio Club heeft namelijk ook vega opties of opties met vis. Alles wordt op een carpaccio-achtige manier geserveerd. Ik heb er een keer geluncht en toen hebben we een groepsmenu genomen. Als je met een grotere groep bent en als je wat dingen wil uitproberen, is dit zeker een aanrader.

3. De Botanist

We lopen door naar de haven. Aan het water zit namelijk De Botanist. Dit vind ik misschien een van de leukste plekjes om te zitten. De Botanist is een heerlijke borrelplek. Je kunt hier lekkere kleine gerechtjes bestellen, terwijl je geniet van een drankje. Helemaal in het weekend is het er gezellig en hangt er een leuke sfeer aan de haven. Naast borrelen kun je er ook dineren. Daar hebben ze binnen mooie plekken voor. Enfin, een heerlijk plekje om te uit eten in Breda.

4. Bobby’s Bar

Van de haven lopen we door het centrum terug naar de rand van het centrum. Bij Vlaszak ligt namelijk het restaurant Bobby’s Bar. Dit restaurant is een enorm gehyped in Breda. Dit komt voornamelijk door de hippe uitstraling en het interieur. Maar bovenal staat Bobby’s Bar bekend om de cocktails en de gin tonics. Een klein nadeel vind ik persoonlijk dat het een keten is en dat ze in meer steden zitten. Dit maakt het iets minder authentiek. Maar natuurlijk blijft het nog steeds een heerlijke plek om een hapje te eten of een lekkere cocktail te drinken.

5. Moksie Djarie

We eindigen met misschien wel mijn favoriete restaurant in heel Breda. Moksie Djarie is een heel schattig, kleinschalig Surinaams restaurant. Je kunt hier zó enorm lekker Surinaams eten. En het is een keer wat anders dan de standaard eetcafé kaart. Het restaurant ligt wel een stukje uit de stad, namelijk in het Ginneken (aan de Ginnekenweg). Dit is ongeveer 15 tot 20 minuten lopen vanuit het centrum. Ik raad het je dan ook aan om écht te reserveren. De kans is groot dat je anders geen plek hebt. Maar het is het zeker waard om één keer heen te gaan.

Wil jij liever een drankje doen in Breda? Check dan snel dé zes allerleukste plekken om een drankje te doen in Breda!

Ken jij Breda goed? Zo ja, wat is jouw favoriete plek in Breda om te uit eten?

Yaika Tak
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.