6 x leuke podcasts om te luisteren in 2022

leuke podcasts 2022

Podcasts zijn de afgelopen twee jaar enorm populair geworden. En ik moet zeggen dat ik ook een groot fan ben. Ik denk dat ik wel dagelijks luister naar een podcast. Je hebt er tegenwoordig zoveel: van slap ouwehoeren tot interessante podcasts over geopolitiek. Er is voor iedereen wel iets. Vorig jaar schreef ik al een artikel over mijn favoriete podcasts. Maar inmiddels heb ik weer heel wat nieuwe, leuke podcasts uitgeprobeerd én een paar nieuwe pareltjes ontdekt. Deze wil ik maar al te graag met jullie delen. Lees daarom hieronder welke 6 leuke podcasts je écht een kans moet geven in 2022!

1. Moordcast

Een van mijn favoriete podcasts is de Moordcast. Dit is de misdaad podcast van Dionne Slagter (ook wel bekend van het Youtube kanaal Onnedi). Samen met haar broer behandelt ze wekelijks de meest bizarre moordzaken. Het zijn vaak grote, Amerikaanse zaken met de meest absurde verhalen. Ze duiken echt in de verhalen en vertellen dit heel spannend en boeiend. Je wordt echt helemaal meegenomen in het misdrijf. En doordat er natuurlijk geen beeld bij is, bedenk je er zelf meteen de beelden bij. Deze podcast kun je momenteel alleen luisteren via de podcast app Podimo. Er staan nog wel enkele afleveringen op Spotify die je gratis kunt beluisteren.

2. Marcie-Marie en Aaf Vinden Iets

We gaan door naar een heel andere podcast. Ik moet het natuurlijk even hebben over ‘Marie-Marie en Aaf vinden iets’. In deze podcast bespreken Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius wekelijks een onderwerp. Dit kan van alles zijn, denk aan: handdoeken, hotels, kinderen en e-mails. Vervolgens geven ze hun mening over de onderwerpen en beoordelen ze het onderwerp met een bepaald aantal sterren. Ook wordt de Privé of een ander magazine besproken en geven ze luisteraars advies op de door hen ingestuurde problemen. De podcast is heerlijk om te luisteren, omdat je er niet over na hoeft te denken. Sinds kort hebben ze ook een ’tweede’ podcast: ‘Marc-Marie en Aaf vinden nog eens iets’. Deze kun je luisteren op de Podimo app.

3. De Ver Van Je Bed Show

De Ver Van Je bed Show is een heel andere podcast, maar zeker niet minder leuk. Of naja, ik weet niet of ‘leuk’ het juiste woord is. Het is een heel interessante podcast als je geïnteresseerd bent in geopolitiek. In ‘De Ver Van Je Bed Show’ worden allerlei onderwerpen/gebeurtenissen besproken die nu in de wereld plaatsvinden. Denk aan de oorlog in Oekraïne, de vele crisissen van Libanon en de invloed van Rusland in Afrika. Veel van deze gebeurtenissen lijken heel ver weg en daardoor niet relevant voor jouw leven hier in Nederland. Toch heeft het meer effect op ons leven en onze samenleving dan we denken. Iedere week wordt er een deskundige uitgenodigd om te praten over een bepaald gebied en een bepaalde ontwikkeling. Ik vind deze podcast echt een aanwinst voor de Podimo app!

4. Geuze & Gorgels

Yes, deze podcast luister ik al vanaf het begin. En hij gaat me eerlijk gezegd nooit vervelen. In de podcast ‘Geuze & Gorgels’ helpen Monica en Kaj luisteraars van hun ingestuurde problemen af. Dit doen ze aan de hand van statements. Ik moet heel eerlijk zeggen dat de problemen (en de oplossingen) vaak niet zo veel voorstellen. Het zijn de persoonlijke verhalen rondom de statements die de podcast erg leuk maken om naar te luisteren. Sinds kort zitten ze ook op de Podimo app, hier behandelen ze nog een extra statement. Wederom een heerlijke podcast!

5. Alle Geschiedenis Ooit

Dit is misschien wel de meest nerdy podcast ooit, maar ik vind hem erg leuk. In deze podcast behandelen drie geschiedenisliefhebbers gebeurtenissen die in die week plaatsvonden in de geschiedenis. Dus in de podcast van 1 augustus worden gebeurtenissen besproken die plaatsvonden op 1 augustus. Alle tijdperken komen aan bod: van de middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog. Wat ik bovendien leuk vind, is dat alle geschiedenis aan bod komt. Dus niet alleen Europese geschiedenis, maar ook over wat er allemaal gebeurde in het Midden-Oosten. En fin, mocht je van geschiedenis houden, dan is dit zeker een aanrader!

6. Leef Je Mooiste Leven Podcast

We sluiten af met een spirituele podcast, namelijk de ‘Leef Je Mooiste Leven’ podcast van Michael Pilarczyk. Hij is de schrijver van het boek ‘Master Your Mindset. Ik moet toegeven dat ik door de jaren heen iets anders ben gaan kijken naar het boek, de methode en Michael Pilarczyk. Eerst vond ik het fantastisch, maar mijn enthousiasme is iets afgenomen. Dat neemt echter niet weg dat ik het wel heel interessant vind. Ik vind de theorieën erachter mooi en bijzonder. Zo gaat hij bijvoorbeeld heel diep in op onderwerpen als mediteren. Ook heeft hij vaak iemand te gast en dat vind ik heel leuk. Ik kan namelijk veel leren van mensen die totaal anders denken dan ik. Dus ook als je totaal niet spiritueel bent, raad ik je toch aan deze podcast een kans te geven.

Wat vind jij nog meer leuke podcasts om naar te luisteren in 2022?

Yaika Tak
Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.