Deze 5 leuke podcasts moet je geluisterd hebben op Spotify

leuke podcast Spotify

Podcasts, wie luistert ze tegenwoordig niet? Zelf luister ik graag naar leuke podcasts op Spotify. Ik vind het soms zelfs nog leuker dan het kijken van een Netflix serie. Je gaat namelijk zelf beelden bedenken bij de podcasts. Ook kun je gemakkelijk een podcast beluisteren als je een stukje gaat wandelen, in de auto zit of tijdens het koken. Ideaal, toch? Daarom is het de hoogste tijd om de vijf leukste, interessantste podcasts op een rijtje te zetten. Let’s listen to some podcasts!

1. Geuze & Gorgels

Deze podcast moet je wel ergens voorbij hebben zien komen. In de podcast Geuze & Gorgels bespreken Monica Geuze en Kaj Gorgels allerlei onderwerpen. Van liefde tot feesten en van mentale gezondheid tot de dood. Alle onderwerpen worden op z’n Monica’s en Kaj’s besproken. Dat betekent dat het soms wat bot en hard is, maar ik kan er enorm om lachen. En dat is het belangrijkste. De afleveringen duren ongeveer een half uur én dat vind ik persoonlijk heel chill. Een lekkere korte en luchtige podcast.

2. Leef Je Mooiste Leven Podcast

De Leef Je Mooiste Leven Podcast is de podcast van Micheal Pilarczyk. Hij is de schrijver van het boek ‘Master Your Mindset‘. Dit boek heeft me veel nieuwe inzichten gegeven. Pilarczyk heeft dus ook een podcast waarin hij allerlei onderwerpen bespreekt samen met Cindy Koeman. De gesprekken gaan over allerlei onderwerpen: geld, persoonlijke ontwikkeling, mindfulness, meditatie en bewustzijn. Er staan al meer dan 90 podcasts online en ze duren gemiddeld allemaal 1 uur. Dus hier ben je voorlopig nog wel even zoet mee.

leuke podcasts spotify

3. Broers

Ik weet niet of je een podcast kunt binge-luisteren, maar ik heb het bij de podcast ‘Broers’ écht gedaan. In deze podcast vertellen de broers Sam en Rijk Hofman elkaar de meest random verhalen. Het zijn uiteenlopende, hilarische verhalen. Dus je kunt zeker rekenen op een half uur lachen. Er zit geen ‘dieper’ doel aan deze podcast en dat is juist zo heerlijk. Gewoon, een half uur slap ouwehoeren, verhalen vertellen en lachen. Het is geen wonder dat de podcast momenteel op 1 staat in Nederland.

4. Daders

Ik kijk al Law&Order sinds ik een jaar of 10 ben. Crime series zijn er bij mij met de paplepel ingegoten. Toen een vriendin vertelde dat er een podcast online stond waarin real life cases behandeld werden, ben ik uiteraard meteen gaan luisteren. In de podcast ‘Daders’ vertellen ex-gedetineerden over hun misdaden. Ze geven antwoord op vragen als waarom ze de misdaad hebben gepleegd of ze spijt hebben en hoe het nu met ze gaat. Heel interessant als je hierin geïnteresseerd bent.

5. FF relativeren

Deze podcast luisterde ik vorig jaar al-tijd. Ik werkte toen nog in een farmaceutische fabriek en ik vond het werk echt verschrikkelijk. De podcast van Kaj Gorgels maakte het werk een stukje draaglijker. Kaj laat allerlei bekende Nederlanders langskomen en gaat vervolgens het gesprek aan. Het is een soort van interview, maar dan in een losse, vrije vorm. De gesprekken verlopen heel organisch. De twee ‘afleveringen’ met misdaadjournalist Kees van der Spek zijn mijn favoriet. Dus als je je verveelt, raad ik het zeker aan deze te luisteren.

Welke leuke podcasts luister jij op Spotify?

Yaika Tak

Dit artikel bevat een affiliate link. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer.

Volg:
Share:

4 Reacties

  1. 8 juni 2021 / 14:49

    Wat een leuke aanraders! Genoeg luisterplezier weer de komende tijd 🙂 Ik luister veel naar Held in eigen verhaal & Kalyn’s Coffee Talk.

  2. 9 juni 2021 / 20:30

    Wat grappig, een tijdje terug schreef ik hier ook een blog over. Dus mijn lijstje is weer aangevuld met tips, thanks! Ik ben zelf vooral fan van de Wat Ik Wou Dat Ik Wist podcast (ook op Spotify). Zo fijn om even tot rust te komen en je te laten inspireren met een fijne podcast. Een heerlijke ontspanning!

  3. 14 juni 2021 / 13:00

    Ik heb nog nooit echt naar een podcast geluisterd. Nu ja, hier en daar wel natuurlijk, maar ik ben echt een ramp met mijn aandacht daarbij houden. Hier en daar luister ik wel eens een aflevering van de Boost podcast, die moet je ook maar eens opzoeken moest je die nog niet kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.