Relax time: 6 activiteiten om te ontspannen

tot rust komen

Na een heerlijke zomervakantie, is het leven weer begonnen. Ondanks dat het coronavirus nog steeds onder ons is, heeft het leven toch weer zijn weg gevonden om door te gaan. De tijd van rust is dan ook voorbij en de meeste dagen zitten tot de nok volgepland. Verplichte etentjes – tentamen weken – vele vergaderingen en afspraken – en oh ja, en vergeet niet twee keer per week de sportschool te bezoeken. Het is belangrijk om soms even een break te nemen van dit drukke leven. Gewoon, één moment voor jezelf. Ontspannen klinkt heel makkelijk, maar het is in de realiteit veel moeilijker. Hier wil ik jou graag een handje bij helpen. Daarom staan hieronder 6 activiteiten om te ontspannen. It’s time to relax!

1. Bad

Ik kan helemaal tot rust komen in een warm bad of van een warme douche. Een koude douche is natuurlijk beter voor je lichaam, maar het werkt niet echt ontspannend. Mocht je een bad hebben, dan kun je ook gebruik maken van een lekkere bruisbal of badoliën. Badzout is goed voor gespannen en overbelaste spieren. De perfecte temperatuur voor een bad is 33-34 graden. Een bad in combinatie met Oosterse muziek helpt mij om echt helemaal te ontspannen.

2. Rustgevende geuren

Al eerder schreef ik over de geur lavendel. Uit onderzoek is gebleken dat men van deze geur rustig wordt. Naast lavendel, zijn rozemarijn en jasmijn ook geuren die rustgevende extracten bevatten. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan kaarsen, maar je kunt ook kiezen voor geurstokjes om de geuren te laten leven in je huis of kamer.

3. Hangmat

Ik was vroeger al een wiebelkont en ik kan dan ook maar moeilijk stil liggen. De hangmat is voor mij persoonlijk de perfecte plek om helemaal tot rust te komen. Als ik in een hangmat lig, luister ik vaak naar muziek, lees ik een boek of lig ik heerlijk te slapen. Ik heb zelf een heel leuke hangmat van Tropilex. Fun fact voor mijn mede Pinkpoppers: het bedrijf zorgt ook voor hangmatten in de luilekkerlaan. Naast Troplix heeft HangmatGigant ook een heel groot aanbod aan hangmatten. De hangmatten zijn fair trade, dus je draagt ook meteen een steentje bij aan een betere wereld. Hoe mooi is dat.

4. Lekker eten

Food is a girls best friend, right? Je zult het misschien niet meteen geloven, maar er zijn bepaalde etenswaren waarvan jij rustig wordt. Ik ga je nu nog gelukkiger maken, aangezien chocolade (ja, je leest het goed) één van die etenswaren is. Het moet echter wel pure chocolade zijn, die voor 70% uit cacao bestaat. Naast chocolade kun je ook kiezen voor noten, zaden, eieren of vis. Klinkt voor mij als een prima manier om tot rust te komen.

5. Luchtige film kijken

Zoals je misschien al eerder hebt kunnen lezen, ben ik fan van series en films. Een goede, luchtige film kan mij echt even uit de ‘rush’ van het leven halen. Ik hoef nergens aan te denken en ik kan helemaal opgaan in het verhaal van de film. De filmcategorie romantische komedies doen het dan ook altijd goed, als jij je wilt ontspannen. Daarnaast laat een romantische komedie je even lachen om luchtige dingen (mits het een goede film is natuurlijk haha). Het kijken van een feel good movie is voor mij een van beste activiteiten om te ontspannen.

6. Mediteren

Waar het een paar jaar geleden nog werd gezien als ‘zweverig‘, is mediteren momenteel helemaal hot. Mediteren is dé manier om te ontspannen. Je pakt letterlijk een moment waar je helemaal niks doet, stil zit en voor je uit staart. Hierdoor maak je je hoofd leeg én ervaar je echt rust. Het is de bedoeling dat je gefocust bent op je ademhaling. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog een broekie ben op het gebied van mediteren. Ik vind het echter wel heel interessant en ik zou mezelf hier ook verder in willen verdiepen.

Welke activiteiten doe jij om te ontspannen?

Yaika Tak

Foto credits: Jen P. on Unsplash

Dit artikel is tot stand gekomen op basis van een samenwerking én bevat producten die ik gekregen heb.

Volg:
Share:

10 Reacties

 1. 23 september 2020 / 11:48

  Fijne tips geef je! Ik ontspan altijd met een goed boek en dan in complete stilte, heerlijk!

 2. 1 oktober 2020 / 09:18

  Hier vooral stilte, en ik probeer mindfulness te leven 🙂 Geef zelf trainingen en behandelingen hierin op het werk, maar probeer dit zelf ook toe te passen!

 3. 1 oktober 2020 / 09:27

  Fijne tips, ik ontspan het liefste onder de douche of een wandeling in de natuur.

 4. 1 oktober 2020 / 09:38

  Fijne tips! Ik geniet vooral van een lekker warm bad, heerlijk 🙂

 5. 1 oktober 2020 / 10:43

  Wat een goede tips! Voor mij werkt een dagje naar de sauna met een ontspannende massage ook erg goed om te ontspannen.

 6. Felice Veenman
  1 oktober 2020 / 19:30

  lekker een stevige wandeling gaan maken!1 knap ik altijd enorm van op

 7. 2 oktober 2020 / 15:04

  Leuke tips, er mag voor mij ook nog een rustig muziekje bij

 8. 3 oktober 2020 / 08:48

  Ik probeer regelmatig te ontspannen. Middels een fijne douche, schubje, maskertje. Maar sporten vind ik ook een goede voor wat me-time

 9. Caroline
  3 oktober 2020 / 15:53

  Zulke tips zijn altijd welkom We leven in een tijd waarin we altijd maar aan staan en het druk-druk-druk hebben.

 10. 3 oktober 2020 / 16:52

  Wat een heerlijke manieren om te ontspannen!! Gek genoeg vind ik sporten altijd ontspannend om mn hoofd leeg te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.