Update over mijn leven #2: terug van weggeweest

yaika tak

Guess who’s back! De afgelopen twee weken was ik volledig offline. Ik had op voorhand verwacht dat ik wel kon blijven bloggen tijdens de laatste fase van mijn afstudeertraject. Het was echter niet haalbaar, vandaar dat ik zonder aankondiging even een pauze inlaste. Afgelopen maandag heb ik dan ein-de-lijk mijn scriptie ingeleverd. Dit betekent VRIJHEID. Ik vind het dan ook héérlijk om weer lekker achter mijn laptopje te kruipen en nieuwe artikelen te schrijven. Omdat ik twee weken offline ben geweest, praat ik jullie graag even bij over de afgelopen twee (stressvolle) weken. Daarnaast kijken we vooruit naar de toekomst. Pak een lekkere kop (ijs)thee, because it’s time to catch up!

Inleveren scriptie

Ik heb het maken van een scriptie zo enorm onderschat. Over deze struggle hebben jullie dan ook al eerder kunnen lezen. Vorige week dacht ik dat ik vrijwel alles gemaakt had en klaar was. Toch komen er dan allerlei kleine dingetjes bij kijken, die stiekem veel tijd kosten. Als ik één ding heb geleerd, is het dat je niks ‘even’ doet. Alles kost tijd, echt alles. Het was uiteindelijk toch nog best een stressvolle week. Zondagavond heb ik het eindelijk ingeleverd én nu is het een kwestie van afwachten.

Leeg gevoel

Maandag had ik samen met mijn vriendinnen, die ook hun scriptie hadden ingeleverd, een celebration day ingepland. Het was oprecht een heerlijke dag, waar ik enorm van genoten heb. We zijn eerst naar strand geweest, daarna zijn we een hapje gaan eten en tot slot hebben we de dag afgesloten met een drankje. Toen ik thuiskwam van deze dag kickte het besef in: ik ben klaar. Het voelde even heel dubbel. Ik had heel lang uitgekeken naar dit moment. Ik had er zelfs vaak naar verlangd. Nu voelde dit moment leeg. Ik heb zo lang naar dit doel toegewerkt én nu is het moment ineens hier. Snel moest ik mijn zinnen op iets anders zetten, want ik wilde niet in dit sombere gevoel blijven hangen. Ik keek De Slimste Mens terug en viel in slaap.

Onzekerheid v.s. vrijheid

Toen ik wakker werd, was het gevoel vrijwel verdwenen. Ik kon uitslapen en daarna heerlijk wat afleveringen kijken van mijn favoriete Netflix series zonder schuldgevoelens. Dit is voor mij echt genieten. Ik krijg over twee weken te horen of ik op zitting mag komen en daarmee of ik geslaagd ben. Heel spannend, maar ik heb er een goed gevoel over. Dit betekent overigens ook dat ik over twee weken geen school meer heb. Daarnaast heb ik ontslag genomen bij mijn bijbaantje (het werd tijd voor wat anders). Ik moet snel op zoek naar een nieuw baantje. Dit alles brengt veel onzekerheid met zich mee, maar ik vind het eigenlijk wel lekker. Je kunt het namelijk zien als onzekerheid, maar ik zie het liever als vrijheid. Ik ben toe aan deze vrijheid. Ik heb het gevoel dat ik nu kan gaan leven zonder verplichtingen. I’m ready.

Hoe waren jouw afgelopen twee weken?

scriptie
Volg:
Share:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.