Positief denken: 10 inspirerende quotes die jou een positieve en empowering mindset geven

10 quotes | Yaika Tak

Another confession to make: ik ben een echte ‘quote-lover‘. Je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk. Persoonlijk ben ik vaak op zoek naar inspirerende quotes. De laatste tijd ben ik dan ook veel bezig met het resetten van mijn eigen mindset. Dit begint met het bewust worden van de (negatieve) stem in je hoofd. Momenteel sta ik enorm positief en optimistisch in het leven. Toch deal ik soms helaas ook nog met negatieve gedachtes die dan vervolgens weer invloed hebben op mijn mood. Zo zonde, want hierdoor verspil ik onnodig veel energie. Ik wil deze negatieve energie juist omzetten in positieve energie. Deze verhelderende inspirerende quotes zijn voor mij een soort tegengeluid van mijn eigen negatieve gedachtes. Ze laten me soms ook anders kijken naar het leven of naar een bepaalde situatie.

De afgelopen week heb ik 10 inspirerende quotes verzameld die ik in deze post graag wil delen met jou. Ook licht ik specifiek uit wat het met mij gedaan heeft en op welke manier ik er energie uit gehaald heb. Yes, let’s get personal. Hopelijk haal jij er, in deze nare donkere periode, ook wat positieve energie uit.

1: ‘Wrong Address’

Inspirerende quotes | Yaika Tak

Ik denk dat iedereen wel eens in een situatie heeft gezeten waar hij of zij zich niet goed genoeg voelde en zich niet gewaardeerd voelde. Dit brengt een verschrikkelijk gevoel met zich mee en is enorm slecht voor je zelfbeeld. Soms zijn twee mensen geen goede match. Of dit nu gaat over een relatie, een vriendschap of een werkgerelateerde partnership. Dit is niks ten nadelen van de ander of van jezelf. Als twee mensen niet op hetzelfde level zitten, betekent het niet dat jij niet goed genoeg ben. Er is gewoon iemand anders op de wereld die beter bij jou past en iemand die beter bij de ander past. Keep that in mind.

2: ‘Energie’

Inspirerende quotes | Yaika Tak

Deze quote heeft me erg aan het denken gezet. Toen ik dit las, ben ik gaan nadenken over mijn leven en wat mij nou echt energie geeft. Deze blog geeft mij persoonlijk veel energie. Naast deze blog, ben ik erachter gekomen dat mensen helpen ook iets is wat mij energie geeft. Durf jezelf de vraag te stellen: ‘Waar krijg ik energie van als alles mogelijk was?’.

3: ‘Aspire to be’

Inspirerende quotes | Yaika Tak

Altijd als mensen vragen of je veel geld kan verdienen met hetgeen wat ik doe, reageer ik vaak dat geld voor mij geen rol speelt. Dit is oprecht ook zo. Ik zeg altijd dat ik later een baan wil, waar ik geen vakantie van hoef te nemen. Of beter gezegd, een leven waar ik geen vakantie van hoef te nemen. Soms hoor ik mensen over hun werk en leven praten, waarbij zij toeleven naar die 2 weken vakantie. Ik wil dat leven niet. Natuurlijk kan het niet altijd fun and games zijn, maar ik denk dat je je eigen geluk wel in eigen hand hebt.

4: ‘Relationship status’

Inspirerende quotes | Yaika Tak

De belangrijkste persoon waar je van moet houden, is van jezelf. Dit klinkt echt mega cringe (ik ga hier zelf ook best slecht op), maar het is zo waar. Als je niet van jezelf houdt, kun je niet verwachten dat iemand anders dat wel doet. Het nummer ‘Ik hou van mij‘ beschrijft dit echt perfect. Hieronder staat een stukje uit het nummer, wat ik persoonlijk heel mooi en waardevol vind.

Want houden van een ander, dat heb jij alleen maar nodig omdat je niet genoeg kan houden van jezelf.
Hou van jou joh, maak de ander overbodig, want ware liefde, geloof me, begint áltijd bij jezelf

Want ik hou van jou is niet de sleutel tot de ander, maar ik hou van mij, al klinkt het bot en slecht, want wie van zichzelf houdt, die geeft pas echt iets kostbaars als ie ik hou van jou tegen een ander zegt

5: ‘Waarheid’

Inspirerende quotes | Yaika Tak

Als iedereen de mening van de meerderheid volgt, zou er nooit iets gebeuren in de wereld. Persoonlijk heb ik altijd veel waarde gehecht aan de mening van de meederheid. Bij veel dingen die ik deed vroeg ik me af wat anderen daarvan zouden vinden. Ironisch genoeg waren dit vaak aannames: ik dacht na over wat anderen zouden denken, zonder te weten wat zij echt dachten. Ik heb hierdoor bepaalde keuzes niet gemaakt, omdat ik dacht dat mensen me hierop zouden afrekenen en me zouden judgen. Het was juist dapper geweest als ik had gekozen voor mezelf. Gelukkig ben ik nu op een punt in mijn leven waarop ik wel kan kiezen wat ik wil doen.

6: ‘Dreaming big’

Inspirerende quotes | Yaika Tak

In een van mijn vorige post had ik het over mijn favoriete covers. Een van die nummers was ‘Born To Die’ gecoverd door Dave. In het tweede couplet dropt hij bovenstaande line. Deze tekst is mij altijd bijgebleven. Alle mensen die het verschil gemaakt hebben, zijn uit hun comfort zone gestapt en hebben durven dromen. Grootst durven dromen. Ze hebben schijt gehad aan wat mensen van hun vonden en ze zijn altijd blijven geloven in zichzelf. De afgelopen tijd ben ik dit meer gaan beseffen en heb ik hier veel bewondering voor gekregen. Ook heb ik het besef gekregen dat voor mij veel meer mogelijk is dan wat ik nu voor ogen heb. Het is tijd om uit de comfort zone te stappen.

7: ‘Change’

Inspirerende quotes | Yaika Tak

Goede, positieve energie trekt ook goede en positieve mensen en kansen aan. What you give is what you get. Ik geloof hier heel erg in. Als je zelf in een groeiproces zit en erachter komt wie je bent en wat jij belangrijk vindt in het leven, kom je er wellicht ook wel achter dat bepaalde mensen toch niet zo goed matchen met wie jij bent. Hoe ouder je wordt, hoe meer je je eigen ‘ik’ ontwikkeld. Het is logisch dat sommige mensen of kansen weg zullen vallen. Probeer dit niet persoonlijk te nemen. Als mensen of kansen voor jou voorbestemd waren, hadden zij zeker in jouw leven gebleven.

8: ‘Jezelf zijn’

Inspirerende quotes | Yaika Tak

Als je iemand bent, waarvan je denkt dat anderen je zo zouden willen zien, ben je niet jezelf. Je bent een reflectie van de meningen van je sociale omgeving. Je neemt verwachtingen van anderen als leidraad voor jouw leven. Hierin kun je jezelf verliezen. Als dit je leefpatroon is geweest voor een lange periode, is het moeilijk om dit te veranderen. Dit is de bekende weg geworden en het is eng om een keer een andere route te bewandelen. Maar neem eens een andere route. Nieuwe routes leiden vaak tot de mooiste plekken, waarvan je niet eens wist dat ze bestonden.

9: ‘Eat alone’

Inspirerende quotes | Yaika Tak

Deze quote zou ik ‘work in progress’ willen noemen. Als ik deze quote zou moeten reflecteren op mijn eigen leven zou hij er als volgt uitzien: ‘I know what I bring to the table, but i’m still afraid to eat alone’. Tegenwoordig probeer ik me te focussen op het positieve en probeer ik bewust stil te staan bij de groei die ik doormaak. De eerste stap is gemaakt en daar ben ik ook trots op. Nu de tweede stap nog, wanneer ik die ga zetten weet ik nog niet. Het zal altijd spannend blijven, maar ik denk dat het leven mij een teken zal geven wanneer de tijd daar is. Ik vind dit persoon een van de mooiste quotes van dit rijtje met inspirerende quotes.

10: ‘Jezelf verliezen’

Inspirerende quotes | Yaika Tak

Ik zou willen dat het niet zo was, maar dit is best wel typisch ‘ik’. De laatste tijd merk ik dat ik vroeger vaak met mensen mee gepraat heb, in plaats van mijn eigen mening heb gegeven. Eigenlijk heel raar. Ik bedoel, het is niet dat ik geen eigen mening had. Waarom deed ik dit toch steeds (én nu soms nog)? Jarenlang heb ik mensen altijd willen pleasen. Ik heb altijd aardig gevonden willen worden. Ik had nog liever dat mensen geen mening over mij hadden dan een slecht beeld van mij. Als ik zo graag het verschil wil maken en echt wil doen wat ik wil doen, zal ik toch meer ‘schijt’ moeten krijgen aan wat anderen vinden van mij en van wat ik doe.

Hopelijk zat er een stukje tussen die jij kunt relateren aan je eigen leven of aan een persoonlijke gebeurtenis. Ook in deze tijden van grote onzekerheid is het belangrijk om te blijven dromen en te blijven werken aan je doelen. Hopelijk kunnen deze inspirerende quotes hier een beetje aan bijdragen. Of het nu werk- & schoolgerelateerde of persoonlijke doelen zijn. Blijf geloven, blijf hard werken en geef vooral niet op.

Wat zijn jouw favoriete inspirerende quotes?

Liefs, Yaika

Volg:
Share:

11 Reacties

 1. 26 maart 2020 / 11:08

  Wat een mooie quotes, nummer 7 trekt mij ook enorm aan. Je doet vaak iets voor een ander en te weinig voor jezelf. Je veranderd in de jaren en sommige kunnen dat niet waarderen en daar moet je dan afscheid van nemen. Hoe mooie band je ook met diegene had. Soms klikt en gaat het gewoon niet meer. Ik volg je nu via Bloglvin, dit ging eerst niet! Wat ziet je blog er mooi en strak uit 🙂

  • yaikatak
   Auteur
   26 maart 2020 / 14:30

   Wat lief, dankjewel! Ik heb mijn blog inderdaad een kleine upgrade gegeven :). Quote nummer 7 is ook een van mijn favorieten van dit rijtje. Ik denk ook dat iedereen hier wel een keer mee te maken krijgt in zijn of haar leven. Soms gaat het inderdaad gewoon niet meer.

 2. 26 maart 2020 / 13:42

  Wat een mooie verzameling quotes. Ik heb zelf een Pinterest bord vol, maar een die me echt is bij gebleven en waarvan ik pas na langere tijd van in zag hoe waar ie is; is ‘the way you speak to yourself matters’. Oh en ‘don’t believe everything you think’ vind ik ook een mooie. En als telefoonachtergrond heb ik ‘you important and you matter’.

  • yaikatak
   Auteur
   26 maart 2020 / 14:26

   Dankjewel! Dit zijn heel goede quotes, goede aanvulling van dit rijtje. Vooral ‘The way you speak to yourself matters’, vind ik een heel mooie en toepasselijke quote. Je eigen gedachtes zijn, gek genoeg, vaak je grootste tegenstander.

 3. 26 maart 2020 / 16:08

  Ik ben een echte quote liefhebber. Vaak zie ik er ook één en dat slaat dan vaak ook op mijn leven. Het boek Milk and Honey van Rupi Kaur zou je denk ik ook wel interessant vinden. Het is een gedichtenbundel maar met quotes die in een zeker zin best wel herkenbaar zijn.

  • yaikatak
   Auteur
   26 maart 2020 / 23:12

   Ik heb al veel mensen over het boek horen praten, maar ik heb het zelf nog niet gelezen. Misschien toch maar aan beginnen, aangezien ik nu de tijd ervoor heb. Bedankt voor de tip!

 4. 26 maart 2020 / 16:14

  Die over energie herken ik heel erg! Het is prima als ik veel doe, maar ik moet er wel op letten dat ik er energie uit haal!

  • yaikatak
   Auteur
   6 april 2020 / 16:24

   Precies, het is heel belangrijk om dit altijd in je achterhoofd te houden. Op deze manier ben je altijd met dingen bezig die je een goed gevoel geven en dit is essentieel voor een goede en positieve mindset!

 5. Sanne
  28 maart 2020 / 19:26

  Je blog is zo leuk 😍 toepasselijke quote voor jou nu: ‘You go girl!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.