Wat zijn mijn favoriete matte lipsticks?

matte lipsticks

Om te beginnen wil ik jullie mededelen dat ik een lichtelijke obsessie heb met matte lipsticks. Ik heb er veel verzameld door de jaren heen. Velen zullen zeggen dat het allemaal dezelfde lipsticks zijn. Make-up kenners en beauty fanaten weten echter dat er wel degelijk verschil in zit. Wil jij weten welke matte nude lipsticks ik momenteel vaak gebruik én welke echt mijn all time fave is? Continue reading!

NYX: Lip Lingerie – BUSTIER

Door de jaren heen heb ik al heel wat lipsticks van NYX versleten. Ze zijn goedkoop waardoor je er vaak niet één, maar meteen drie meeneemt. Waar ik heel enthousiast van werd, is de Lingerie lijn van NYX. Dit was een matte liquid lipstick lijn met allemaal nude kleuren. Ik heb toen de kleur BUSTIER gekocht om de lijn uit te proberen. De lipstick is heel vloeibaar en soepel. Hij dekt goed, maar voelt heel licht. Het klinkt misschien een beetje gek, maar de lipstick smeert heel dik. Je kunt geen subtiel laagje aanbrengen. Ik vind het jammer dat hij niet lang blijft zitten. De lipstick is maar 9 euro, dus je mag er ook niet veel van verwachten. Voor de prijs is het een prima matte nude lipstick, maar ik zou niet direct de hele lijn kopen.

matte lipstick

Kyle Cosmetics: Dolce K

Toen Kylie Jenner begon met haar cosmeticalijn, heb ik meteen een bestelling gedaan bij kyliecosmetics. Keeping Up With The Kardashians behoort ook zeker tot mijn guilty pleasures. Na drie weken kwam het pakketje, waarnaar ik zo verlangde, eindelijk binnen. Daarin zat de Kylie Cosmetics Dolce K Lipkit. Deze lipkit bestaat uit een matte nude liquid lipstick en een lipliner. De lipliner was een tegenvaller, aangezien deze mij bij kapot was. De lipliner zat namelijk niet goed in het hulsel, waardoor hij telkens naar beneden viel als ik hem aan wilde brengen. De liquid lipstick was daarentegen echt top. Het is de perfecte kleur, hij blijft heel lang zitten en hij dekt goed. Het is de eerste lipstick die ik ooit op gemaakt heb. Wel een nadeel: aan de deur moest ik invoerrechten betalen. Dit was een bedrag van 30 euro. Uiteindelijk kostte de lipkit 60 euro, erg duur.

Kylie Cosmetics: Dolce K

Kat Von D: BOW N ARROW

Altijd als ik op vakantie ben en een Sephora tegenkom, heb ik altijd een enorme drang om iets te kopen. Het is een soort traditie geworden. Ik was afgelopen zomer in Mallorca en daar vond ik in de Sephora de matte lipstick lijn van Kat Von D. Aangezien mijn lipstick van Kylie Cosmetics op was en ik op dat moment geen geld had om een nieuwe te bestellen, ging ik op zoek naar een soortgelijke lipstick. Ik liep al snel tegen de kleur BOW N ARROW aan van Kat Von D. De kleur is echt bijna hetzelfde als Dolce K. Je brengt hem heel makkelijk aan en hij zit heel zacht op je lippen. De liquid lipstick vervaagd wel sneller in vergelijking tot Kylie’s Dolce K. Een nadeel is dat hij helaas in Nederland niet verkrijgbaar is. De lipstick is 20 euro.

matte lipstick

MAC cosmetics: Stone

Het is de enige ‘echte’ lipstick van dit rijtje. Persoonlijk vind ik lipsticks van MAC altijd moeilijker aan te brengen, omdat ze niet beschikken over een kwastje. Veel MAC lipsticks hebben nog steeds de old skool vorm. Voordat ik de lipstick aanbreng, smeer ik mijn lippen altijd eerst in met vaseline. Ik vind dat matte lipsticks van MAC altijd enorm snel gaan korrelen. Het laagje vaseline houdt dit niet tegen, maar het maakt hem wel wat soepeler op je lippen. De kleur Stone is een beetje grijs achtig op mijn gezicht. Ik had hem meer bruin-achtig verwacht in plaats van grijs. Van de andere kant vind ik dat juist we leuk, een keer wat anders. De lipstick is maar 20 euro en verkrijgbaar in veel winkels in Nederland.

MAC cosmetics | Yaika Tak

MaxFactor: Lipfinity

Dit is de enige lipstick uit het rijtje die verkrijgbaar is bij de Kruidvat. De lipstick bestaat uit twee sticks. Een stick is een matte liquid lipstick met kleur en de andere stick is een soort doorzichtige gloss. Met de doorzichtige stick kun je je lipstick glanzend maken in plaats van matte. Het is dus echt een two-in-one lipstick. Een nadeel is dat hij een beetje sticky op je lippen zit en hij een beetje plakkerig opdroogt, als je de tweede stick niet gebruikt. Ik moet bekennen: ik heb nog nooit in mijn leven een lipstick gehad die zo goed bleef zitten. Dit heeft echter ook een nadeel. Je krijg hem er echt bijna niet af. Zelfs niet met make-up remover. Dit vind ik zelf altijd heel vervelend. De lipfinity lijn is te koop bij de Kruidvat. De lipstick is 18 euro.

Matte lipstick

Favoriete matte lipstick

Ondanks de prijs is de matte liquid lipstick Dolce K van Kylie Costemetics is mijn all time favourite! Hij is makkelijk aan te brengen, blijft goed zitten en je krijg hem er makkelijk af met make-up remover. Daarnaast is het voor mij de perfecte kleur. Hopelijk zijn de producten van Kylie Cosmetics snel verkrijgbaar in Nederland, zodat ik de matte nude lipsticks in elke kleur kan halen.

matte lipsticks

Welke matte nude lipstick is jouw favoriet?

Yaika Tak
Volg:
Share:
Dit artikel bevat geen gesponsorde of gekregen artikelen.

2 Reacties

 1. Manon
  10 maart 2020 / 10:09

  Ik ga voor de Dolce K 😏

  • yaikatak
   Auteur
   10 maart 2020 / 12:43

   Jij hebt de gehele Kylie Cosmetics beautylijn volgens mij al verzameld. I know u love it too!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.