Stedentrip tips: dit zijn de 5 leukste steden in Europa

stedentrip europa tips

Hello, Hola, Merhaba et Bonjour. Here’s your captain speaking. Momenteel zit iedereen binnen en lijkt reizen (en dus het maken van een stedentrip) nog lang niet mogelijk. Ik ben gek op het maken van stedentripjes binnen Europa en ik doe dit dan ook met regelmaat. Ik heb binnen Europa al veel mogen zien en al van veel culturen mogen proeven. Van Berlijn tot aan Manchester en van Rome tot aan Boedapest. Afgelopen december heb ik nog een bezoekje gebracht aan de Tsjechische hoofdstad Praag. Graag geef ik je 5 (steden) tips voor een stedentrip in Europa, zodat jij de beste keuze kunt maken. Fasten your seatbelt, here we go!

Londen

Toen ik in de herfst van 2012 voor het eerst in Londen kwam, was ik meteen verliefd op de Engelse stad. Waarom? Hmm, let me think. Laten we beginnen met: de slechte humor – het heerlijke Britse accent – de historische gebouwen – zakenlui in de overvolle metro’s – Prins Harry én Love Actually (oké vooral Hugh Grant als prime minster). Londen maakte al mijn verwachtingen waar. Aangezien ik een kerstlover in hart en nieren ben, wilde ik de stad heel graag zien in de kerstsferen. In 2014 ben ik daarom teruggegaan om de stad in de decembermaand te bewonderen. Er is niks over gelogen. Londen is een waar sprookje rondom de feestdagen. Wel betaal je in deze periode de volle pond (letterlijk haha). Mocht je rond de kerstdagen gaan, bezoek dan zeker Hydepark. Het gehele park is omgetoverd tot Winterwonderland.

In 2017 heb ik de Engelse hoofdstad nog een keer bezocht, maar dit keer in de zomer. Ik was benieuwd of de stad een andere vibe zou krijgen onder ‘zomerse’ temperaturen. Dit was niet helemaal het geval. Dit komt, denk ik, mede door het feit dat Engeland dezelfde ‘zomers’ heeft als Nederland. Toen ik er was heeft het helaas veel geregend. Wel vond ik het leuk om in de parken te chillen. Dit kon in de herfst en de kerstperiode niet. Nog een paar algemene tips: Camden Town is een van mijn favoriete wijken. Hier zijn allemaal leuke, hippe marktjes gevestigd. De multiculturele samenleving komt hier helemaal tot leven. Ook vind ik het altijd leuk om een rondje door de wijk Nothing Hill te lopen.

stedentrip europa tips

Sevilla

Sevilla is een stad in het zuiden van Spanje in de streek Andalusië. Dit is naar mijn mening de mooiste streek van heel Spanje. Ik heb persoonlijk niet zoveel met Barcelona en ik vind de Costa Brava verschrikkelijk toeristisch. Afgelopen november bezocht ik met school de Spaanse stad. Sevilla kent een grote geschiedenis en dit is dan ook terug te zien in de gehele stad. Zo heeft stad nog ouderwetse wijken zoals Triana en Santa Cruz. Ook moet je eigenlijk echt het oude paleis ‘Alcazar‘ bezoeken. Het is leuk om een fiets te huren en op deze manier de stad te verkennen. Zo kun je gemakkelijk naar het iconische plein ‘Plaza de España‘ fietsen. Voor de voetballiefhebbers heeft Sevilla maar liefst twee grote clubs: Sevilla en Real Betis. Wil je uitgaan tijdens je stedentrip? Ga dan zeker naar Koko en Utopia.

Dublin

De Ierse hoofdstad heb ik in december 2017 bezocht. Dublin is een redelijk kleine stad. Binnen twee dagen heb je de gehele stad eigenlijk wel gezien. Wij hadden er daarom ook een tripje bijgeboekt naar de andere kant van Ierland. Met dit tripje ging je met een bus naar The Cliffs of Moher, The Burren en Galway (ja, dit is inderdaad de studentenstad uit het gelijknamige nummer van Ed Sheeran). Dit raad ik iedereen aan. Ierland heeft echt een prachtige natuur. Ik ben zelf niet echt een natuurlover, maar ik zou zeker nog een keer teruggaan naar Ierland voor de natuur. Daarnaast kun je de pubs in Dublin niet vermijden. De unieke gebroederlijke sfeer die er hangt zal ik niet snel vergeten. Oh ja, Dublin is wel een dure stad om te verblijven. Wij verbleven dan ook in een Airbnb.

stedentrip europa

Lissabon

Deze stad heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Ik moet bekennen dat het een tijdje geleden is, dat ik de Portugese hoofdstad bezocht. Dit was namelijk in 2015. Toch heeft deze stad veel indruk gemaakt op mij, aangezien er veel van de stad is blijven hangen. Wij hadden de stedentrip naar Lissabon gecombineerd met een verblijf aan de badplaats Cascais. Dit is aan te raden. Lissabon is geen vlakke stad, maar kent vele stijle straatjes. Gelukkig rijden er veel trammetjes door de stad, dus je hoeft niet met spierpijn in je kuiten terug te komen. Tram 28 is zo’n bekende tramlijn, dat het een toeristische attractie is geworden. Daarnaast is het leuk om een bezoekje aan Belém te brengen. Belém, wat in het Portugees Betlehem betekent, is de plaats waar vroeger veel ontdekkingsreizigers vertrokken. Het is dus een zeer historische plek met verschillende bezienswaardigheden. Zin om te shoppen? Dan is Rua Augusta de straat waar jij moet zijn. Dit is namelijk de bekendste winkelstraat van Lissabon.

Málaga

Voor de laatste tip uit het rijtje met stedentrip tips in Europa gaan we terug naar Andalusië. Afgelopen jaar heb ik naast Sevilla, ook Málaga bezocht. Ik heb de stad in maart bezocht en de vakantie was echt een cadeautje. Málaga ligt aan de kust en je kunt gemakkelijk naar het strand lopen of fietsen. Daarnaast heeft Málaga een heerlijke boulevard, waardoor je je meteen in een vakantiesfeer waant. De prijzen zijn erg laag. Voor een wijntje betaal je ongeveer 2 tot 3 euro. Een klein stukje buitende stad heb je een gigantische botanische tuin. Ik raad je zeker aan hier een kijkje te gaan nemen. Daarnaast kun je Málaga niet verlaten, zonder een bezoek te brengen aan het Picasso museum. Málaga is eigenlijk veel meer dan alleen een stad. Het is misschien dan ook niet echt een typische ‘stedentrip’. Tapas, sangria, lekker weer, strand, veel winkels en vrolijke mensen. Wat wil je nog meer?

stedentrip europa tips

Welke stedentrip in Europa staat er op jouw lijstje? Heb jij nog leuke tips voor een stedentrip in Europa?

Yaika Tak
Volg:
Share:

12 Reacties

 1. 27 maart 2020 / 11:51

  Ik wil heel heel graag een keer naar Lissabon. Het lijkt mij echt zo’n prachtige stad! Oh en ik zou weer terug willen naar Londen, daar ben ik een aantal keer geweest en het blijft zo’n fijne stad!

  • yaikatak
   Auteur
   27 maart 2020 / 18:19

   Lissabon is echt een aanrader. Ik zou er zelfs nog een keer terug naartoe willen, aangezien ik destijds pas 16 was. Londen blijft inderdaad een heel fijne stad om te bezoeken!

  • Hanny De Klein
   5 november 2023 / 12:27

   Ja ik vind Londen ook zo,n leuke stad .ik wil altijd weer terug .ik had in Nederland al zo’n all in bus en metro card besteld ideaal ,kun je meteen in londen reizen met bus en zo , duurde wel n week voor dat je de card thuis gestuurd krijgt .maar dat wist ik al dus op tijd besteld online ging makkelijk .bus is niet duur/in Londen .en je hoeft alleen maar in te Checken niet (uit )checken ,,ik had n geweldig hotel .bij;de Tower Bridge ,was zo mooi t, uitzicht .

 2. 27 maart 2020 / 15:33

  Oef ik ben hier nog allemaal nooit geweest, graag zou ik nog een keer naar Parijs willen en Florence. Maar eerst hoop ik dat onze vakantie in Italië kan doorgaan.. wat heb je toch een prachtige foto’s gedeeld!

  • yaikatak
   Auteur
   27 maart 2020 / 20:08

   Lief, dankjewel! Hopelijk gaat je vakantie naar Italië door, het zou wel heel vervelend zijn als deze gecanceld werd (natuurlijk gaat gezondheid boven alles). In Florence ben ik nog nooit geweest, de stad staat ook nog op mijn lijstje!

 3. Busra
  31 maart 2020 / 16:27

  Istanbul with u and me 🙂

  • yaikatak
   Auteur
   31 maart 2020 / 23:41

   Yas girl, can’t wait for this trip to happen 🙂

  • yaikatak
   Auteur
   6 april 2020 / 16:18

   Bedankt! Europa kent inderdaad vele mooie plekken :).

 4. Lia
  19 mei 2021 / 23:18

  Ook de Scandinavische steden zoals Oslo, Helsinki, Stockholm zijn zeker ook de moeite waard

 5. Iris
  11 augustus 2022 / 16:24

  Voor mij staat Wenen bovenaan. Hele mooie stad!

 6. Arjen Dirkse
  28 december 2023 / 13:14

  Ik mis Rome daar ben ik ook een paar dagen geweest en dat vind ik een prachtige stad met heel veel oude plekken.
  Dus die moet er zeker bij met het Pantheon, Colloseum, Vaticaan, Trevi fonteinen etc etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.