Op deze manieren kun je pakjesavond vieren als volwassenen

pakjesavond voor volwassenen

Oh, wie klopt daar kinderen? Oh, wie klopt daar kinderen? Oh, wie klopt daar zachtjes tegen het raam? Vroeger was dit voor mij echt de meest spannende dag van het jaar. Ik heb het natuurlijk over pakjesavond. Bij ons thuis zijn we het eigenlijk altijd blijven vieren. We hebben de traditie in een ander jasje gegoten, waardoor het nu een gezellige familieavond is. Tradities kunnen zich dus gewoon aanpassen aan hun tijd (knipoog). Stiekem vind ik het vieren van pakjesavond als volwassenen steeds leuker worden. Mocht je geen inspiratie hebben betreft de planning van deze avond, help ik je graag een handje. Ik geef je met liefde en plezier tips over de manieren hoe jij pakjesavond kunt vieren als volwassenen. Je bent immers nooit te oud voor Sinterklaas, toch?

Eten

Wat is er nu gezelliger als een heerlijk avondje vol lekkere hapjes en drankjes? Als je er echt een oer-Hollandse avond van wilt maken, is de gourmetpan een echte essential. Met zijn allen eerst gourmetten en vervolgens de cadeautjes uitpakken: dan weet je dat het 5 december is. Wat je ook kunt doen, is een tapas avond organiseren. De sint komt immers uit Spanje :). Je laat dan alle gasten hapjes meenemen én een bijpassend flesje wijn. Op deze manier hoeft niet één iemand alle boodschappen te doen en heb je een divers aanbod aan leuke, kleine hapjes. Klinkt als een win-win situatie voor mij!

Surprises

We doen een kleine throwback naar de basisschooljaren. Jawel, we gaan weer surprises maken. Dit is het perfecte moment om iemand in het zonnetje te zetten, te herinneren aan een tof moment van het afgelopen jaar óf gewoon iemand flink in de maling te nemen. Onderling kun je afspreken hoe serieus je de surprises wilt doen. Dit om te voorkomen dat iemand met een heel nagebootste dierentuin komt en de ander met in elkaar geflanst stokpoppetje.

Je kunt tegenwoordig online loodjes trekken via www.loodjestrekken.nl. Je hoeft dus niet eeuwig briefjes uit een hoed te trekken totdat iedereen dan écht iemand anders heeft. Lang leven technologie. Ik vind het eeuwige gissen naar ‘wie heb jij’ toch altijd wel iets hebben. Dit maakt de avond zo leuk, aangezien er al veel voorpret aan vooraf gegaan is. De aanloop naar de avond is vaak net zo leuk als de avond zelf.

Rijmen

Geen zin of geen tijd om een gehele surprise te maken? Begrijpelijk. Je kunt er daarom ook voor kiezen om alleen een rijm te maken en hierbij een cadeautje te kopen. Op deze manier houd je toch de spanning in tact van het trekken van loodjes. Ook is het vaak hilarisch om elkaars rijmen voor te lezen en te horen. Het kost bijna geen moeite, aangezien je de rijm ten allen tijden kunt verzinnen. Komt er één zin in je op? Typ hem dan meteen in een notitie op je telefoon. Zo hoef je niet een gehele avond achter te laptop te gaan zitten blokken met een rijmwoordenboek.

Spelletjes spelen

It’s game time! Je hebt je de afgelopen maanden waarschijnlijk al gek gespeeld aan spelletjes, dus deze avond kan er ook nog wel bij. Want wat is er nou leuker dan een avond vol met spelletjes? Je kunt ervoor kiezen om algemene spelletjes te spelen als 30 seconds, het weerwolvenspel, Monopoly en Triviant. Wat wij ook altijd doen, is de sjoelbak uit de schuur halen. Deze wordt alleen op 5, 24 en 25 december uit de schuur getoverd.

Daarentegen kun je ook juist kiezen voor een spel wat draait om pakjesavond. In dit geval is het leuk dat iedereen kleine cadeautjes heeft gekocht. Deze cadeautjes zijn niet persoonsgebonden. Je kunt met dit concept meerdere spellen spelen. Eén van die spellen is het dobbelspel. Op de dobbelsteen van het dobbelspel staan geen cijfers, maar taken/activiteiten. De dobbelsteen bepaalt wie er met welk cadeautje naar huis gaat. De dobbelstenen zijn al voor €3,99 vinden bij de Xenos.

pakjesavond voor volwassenen

Maak zelf de perfecte pakjesavond voor volwassenen

Het allerleukste vind ik persoonlijk om de bovenstaande activiteiten met elkaar te combineren. Eerst lekker eten, vervolgens de surprises ‘uitpakken’ en tot slot de avond afsluiten met leuke spelletjes. Wat klinkt dit toch heerlijk degelijk, maar ik houd ervan. Hopelijk heb ik je op wat ideeën kunnen brengen én kun je dit jaar een heerlijke pakjesavond gaan vieren.

Hoe vier jij pakjesavond met een volwassen gezelschap?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Photo by freestocks on Unsplash

Volg:
Share:

1 Reactie

  1. 25 november 2020 / 10:57

    Wat een leuke tips en ideeën zeg! Loodjes trekken en surprises maken vind ik altijd zo leuk, haha. En in het gedicht kan ik me ook helemaal uitleven. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het binnenkort alweer zover is, haha :D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.