Update over mijn leven #4: alles ging weer even anders dan gepland

anders dan gepland

Hee hallo, it’s me again. Het is weer tijd voor een updateje over mijn leven. Deze artikelen zijn altijd mijn favoriete artikelen om te schrijven. Even alles lekker op een rijtje zetten en mijn hoofd leegmaken. Ik merk dat ik momenteel langzaam coronamoe aan het worden ben. Ik heb heel lang geen last gehad van de grote verandering, maar ik begin het nu wel beu te worden. Soms struggle ik dan ook om positief te blijven denken tijdens de tweede lockdown. Mijn vorige artikel was enorm hoopvol en zo ging ik deze periode ook echt in. Echter liep het leven weer net even anders dat ik gepland had. Big shock haha. Pak een lekkere kop thee, zoek een lekker warm en cosy plekje and let’s catch up.

Callcenter baantje

Ik begon de maand met een callcenter baantje. Het was een tijdelijk baantje tot ongeveer het einde van het jaar. Ik was er helemaal blij mee. Part time werken én de rest van de tijd lekker investeren in m’n eigen ontwikkeling én deze blog. Well, this all changed quickly. Na drie weken te hebben gewerkt bij de callcenter, heb ik besloten om te gaan stoppen. Ik vond het werkelijk verschrikkelijk. Ik denk dat ik gewoon niet gemaakt ben voor het werk. Zo zie je maar weer dat dingen heel anders kunnen uitpakken dan je op voorhand verwacht had. Hierna wist ik niet zo goed wat ik wel wilde doen.

Wat wil ik wél?

Dit was ook mijn grootste struggle van de afgelopen weken. Ik weet gewoon niet zo goed wat ik nu wil. Altijd had ik gedacht dat ik naar buitenland zou gaan, als ik afgestudeerd zou zijn. Ik had eigenlijk geen plan b. Tijdens mijn afstudeertraject was ik zo bezig met het schrijven van mijn scriptie, dat ik niet duidelijk en helder nadacht over wat ik nu precies wilde gaan doen. Ik schoof deze struggle naar achteren, aangezien ik eerst moest dealen met het afstudeeronderzoek. Mijn probleem is ook dat ik altijd in beweging wil zijn. Ik wil altijd het gevoel hebben dat ik aan het groeien ben en dat ik mezelf aan het ontwikkelen ben. Ik heb het gevoel dat ik enorm stilsta en dat vreet enorm aan me.

Coronamoe

Ik begin nu dan ook coronamoe te worden. Normaal gesproken haalde ik mijn energie uit het gaan naar festivals, het bezoeken van concerten en het maken van reisjes en stedentrips. Dit is bijvoorbeeld het eerste jaar ooit dat ik niet naar buitenland geweest ben (hier ben ik by the way super dankbaar voor en ik weet dat dit een enorm privilege is). Ik heb dit zo enorm gemist. Zodra de maatregelen weer versoepeld worden, boek ik het eerste beste vliegticket wat ik tegen kom. Het maakt me niet eens uit waarheen ik ga, als ik maar even weg kan. Reizen is mijn ultieme gevoel van vrijheid én dat mis ik nu wel echt.

Missin’ school

Daarnaast is dit ook voor het eerst in mijn leven dat ik niet meer op school zit. Dit is echt een immens grote verandering die eigenlijk tussen neus en lippen doorgevoerd is. Ik heb ook niet het gevoel dat ik mijn schoolperiode echt al afgesloten heb. Er is namelijk ook nog geen diploma uitreiking geweest, dus het voelt echt alsof ik op een willekeurige dag ben geslaagd. Dat was het dan, mijn hele schoolcarrière. Ik was van te voren al bang dat ik in een gat zou vallen. Ik denk dat dit het gat is haha. Het wordt tijd dat ik nu ga kijken hoe ik dit gat op kan gaan vullen met iets waar ik gelukkig van word. Dat wordt mijn missie voor de aankomende maanden.

Hoe was jouw afgelopen maand? Heb jij veel last van de corona maatregelen?

Yaika Tak

Volg je mij al op Instagram of Facebook?

Volg:
Share:

4 Reacties

 1. 20 november 2020 / 11:11

  Ahhh, dat zwarte gat na het afstuderen herken ik zo erg! Lijkt me vooral extra lastig in deze tijd. Na mijn afstuderen ben ik me volop gaan focussen op mijn blog en daarnaast werkte ik als online stylist voor Zalando. Het gevoel van stilstaan is inderdaad niet leuk! En een callcenter lijkt me ook verschrikkelijk haha, goed dat je daar weg bent :p. Hopelijk voel je je binnenkort wat beter <3

 2. 25 november 2020 / 23:54

  Oh ik heb het ook helemaal gehad met het coronagedoe. Waar ik vroeger nog wel graag eens het nieuws bekeek is die al weken niet meer op geweest. Net het gevoel alsof er op dit moment niets anders speelt. Ik was al helemaal opgelucht toen het even over de Amerikaanse verkiezingen ging :-).
  Ik werk in de eventsector dus daar ligt alles volledig stil waardoor ik heel vaak tijdelijk werkeloos ben. Op zich voor mij wel leuk omdat ik meer tijd kan investeren in mijn blog maar herken het onrustige gevoel wel.
  Laat ons hopen op een positiever 2021 :-).

 3. 26 november 2020 / 12:12

  Ken het gevoel! Voor mij viel de verandering wel mee, ik werkte al thuis en dat is dus hetzelfde gebleven. Maar je sociale leven valt stil en op een gegeven moment wil je dat echt weer terug hebben. Laten we inderdaad hopen dat 2021 een beter jaar wordt. Daar werken we voor! šŸ™‚

  • yaikatak
   Auteur
   30 november 2020 / 17:58

   Ja, ik begin nu de sociale evenementen echt te missen. Daarnaast vind ik het jammer dat we nu niet naar buiten kunnen, tijdens de eerste lockdown vond ik dit heel lekker. Fijn om te lezen dat er voor jou niet zo heel veel veranderd is ;). Maar we blijven inderdaad positief en hopen op een beter 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.