New Year, New Blog

new year, new blog

Hi lieve lezer aan de andere kant van het scherm,

Om te beginnen wil ik zeggen dat ik enorm leuk vind dat jij nu mijn eerste artikel aan het lezen bent én dus mijn stukje op het internet gevonden hebt. Ik zal mezelf eerst even kort voorstellen. Mijn naam is Yaika en ik ben twintig jaar. Ik studeer Communicatie en ik zit momenteel in mijn laatste jaar. Met een beetje geluk studeer ik in mei af.

Veel bloggers zijn op jonge leeftijd begonnen met bloggen. Ik heb schrijven altijd heel leuk gevonden, maar ik heb er eigenlijk nooit wat mee gedaan. In september 2018 ging ik stage lopen bij een groot retail bedrijf. Voor dit bedrijf hield ik de social media bij en creëerde ik veel content, waaronder blogs. Ik schreef hier voornamelijk fashion, wonen en lifestyle blogs. Ik vond dit enorm leuk om te doen en ik leerde werken met het platform WordPress. Met veel ambitie en motivatie kocht ik meteen de domeinnaam: yaikatak. Ik zag het al helemaal voor me: schrijven over alles wat ik interessant vind. Op stage zaten er allemaal richtlijnen aan de artikelen die ik moest schrijven. Het leek me toen vooral heerlijk om de vrijheid te hebben om artikelen te schrijven over onderwerpen die ik leuk vind. Of dat nu een opvallend nieuwsitem is of een review van een nieuwe lipstick.

Nu is het 1 januari 2020. Meer dan een jaar is verstreken. In het afgelopen jaar heb ik veel artikelen geschreven en online gezet om ze vervolgens de dag erna er weer af te halen. Er zijn veel momenten geweest waarop ik dacht: ‘ja nu ga ik ervoor, nu ga ik het doen’. Vervolgens kreeg ik vaak een stressmoment en haalde ik per direct alle artikelen van mijn blog. Waar die stress vandaan komt? Hmm, ik denk dat ik bang ben voor de meningen van anderen. Maar in 2020 wil ik het anders aanpakken. Ik word dit jaar 21, ik ga afstuderen en ik wil iets doen wat ik echt leuk vind. Iets wat mij energie geeft én dat is dit.

Waar zullen mijn artikelen over gaan? Nou eigenlijk over van alles. Ik wil geen beautyblog beginnen of een fashionblog. Het wordt mijn kleine stukje internet, dus ik schrijf over alles wat ik leuk vind. Ik ben een echt meisje- meisje en ik houd me graag bezig met beauty en fashion. Daarentegen vind ik het super chill om op zondag een wedstrijdje voetbal te kijken op de bank in mijn trainingspak. Maar ik kan ook uren malen over maatschappelijke issues met controversiële onderwerpen (denk hierbij bijvoorbeeld aan de zwarte pieten discussie). Ik kan mezelf daar helemaal in gaan verdiepen en ik wil daarna ook graag een mening hebben over deze onderwerpen. Tot slot luister ik veel muziek, kijk ik veel Netflix & Videoland en soms ook nog gewoon old-skool televisie. Zoals ik je zei, erg divers dus.

Ik hoop je mee te nemen in mijn leven, mijn interesses en mijn gedachtes.

Liefs, Yaika

Volg:

5 Reacties

 1. Lieke
  1 januari 2020 / 17:18

  Meer meer meer!!!!

  • Süm
   2 januari 2020 / 20:23

   Ik ben busra’s vriendin en zelfs ik vind t leuk om te lezen ! Ga zo door meid ❤️ xo Sümeyye

 2. Toine
  7 januari 2020 / 22:26

  Ik vind het een interessante site en ben benieuwd naar het vervolg.

 3. Jessica J. • www.jessicajay.eu
  8 januari 2020 / 10:35

  Heel erg veel succes en vooral plezier, Yaika!

  • yaikatak
   Auteur
   8 januari 2020 / 18:25

   Wat lief, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.