Netflix: Mijn 5 favoriete series van dit moment

Netflix

Als er iets is wat ik heerlijk vind om te doen in mijn vrije tijd, is het wel Netflixen. Ik kijk het liefst tien series tegelijkertijd. Een goede serie haalt me even uit het normale leven en ik hoef even helemaal nergens anders aan te denken: mijn ultieme relax moment. Nu heb ik niet echt een soort genre waar ik graag naar kijk. Als ik een serie leuk vind, kijk ik hem. Vind ik hem niet leuk? Dan niet. Naast het feit dat ik veel series volg, vind ik de Netflix documentaires ook echt een aanrader, maar hier kom ik later nog wel een keer op terug. Wil jij weten welke series je echt niet moet missen op Netflix? Lees dan snel verder.

Elite

Ik ben momenteel bezig met mijn minor Spaans en dan moet je natuurlijk wel een Spaanse serie kijken. Elite is Spanish mix van Gossip Girl en Pretty Little Liars. Het gaat over een particuliere Spaanse middelbare school waar alleen maar rijke jongeren studeren, op drie jongeren na. Zij zijn door middel van een studiebeurs op de school terecht gekomen. Vanaf het moment dat zij de school betreden, gebeuren er heftige dingen met een moord als leidraad van de serie. Ik moet wel toegeven dat de serie niet geheel geloofwaardig is, maar hij kijkt wel lekker weg. In de serie wordt alleen maar Spaans gesproken, dus je kunt niet even op je telefoon zitten, want dan mis je belangrijke dingen.

Girls Incarcerated

Girl Incarcerated is weer een heel andere serie. Dit is een soort documentaire bestaande uit verschillende afleveringen. De serie gaat over minderjarige Amerikaanse meiden die vast zitten voor allerlei misdrijven. Deze gevangenis is geen gevangenis zoals wij die kennen. Ze proberen de meiden weer op het juiste pad te krijgen en recidive te voorkomen. De serie geeft ons een kijkje in het leven van de meiden tijdens het verandertraject en of het ze is gelukt om hun leven te beteren. Nu moet ik wel toegeven dat ik mezelf wel eens afgevraagd heb of het wel allemaal echt is of dat er ook delen gespeeld zijn. Van de andere kant: it’s America. Of het echt is, laat ik voor nu even in het midden. Het maakt het geen minder goede serie, én ik hoop dat er nog een seizoen komt!

Topboy (Summerhouse)

Deze serie is misschien wel mijn favoriete serie van dit moment: Topboy. De serie is vergelijkbaar met de Nederlandse Videolandserie Mocro Maffia. In 2011 heeft de BBC twee seizoenen gemaakt van Topboy Summerhouse. Deze serie kreeg toen niet mega veel aandacht en daardoor werd er geen derde seizoen gemaakt. Afgelopen jaar heeft Drake (ja, de rapper) in samenwerking met Netflix een nieuw seizoen gemaakt van Topboy. Dit is dus eigenlijk het derde seizoen van de serie. Zorg er daarom voor dat je eerst Topboy Summerhouse kijkt. Het gaat over het leven van drugsdealers in South London. De serie wordt gefilmd vanuit het perspectief van de drugsdealers in de wijk in Londen.

Marlon

Houd jij meer van luchtige, humoristische series met korte afleveringen? Dan raad ik je zeker aan om Marlon te gaan kijken. Deze Netflix original gaat over een gezin waarin Marlon en Ashley net gescheiden zijn. Samen hebben zij twee kinderen en proberen zij een ‘cool divorce‘ te hebben. Dit brengt natuurlijk awkward situaties met zich mee, wat uit in hilarische momenten. Wat ik heel erg leuk vind aan deze serie is dat de Afro-Amerikaanse cultuur een grote rol speelt in de serie. De afleveringen duren maar twintig minuten, ideaal als je geen zin hebt in een lange serie.

The 100

Zoals ik al vertelde heb ik niet echt één soort genre waar ik graag naar kijk. Vind ik de serie leuk? Dan kijk ik hem. The 100 is een serie waar normaal gesproken mijn aandacht niet eens naartoe zou gaan. Ik hoorde echter veel goede verhalen over de serie én daarom ben ik er toch maar een keer aan begonnen. Ik heb tot de dag vandaag geen spijt dat ik eraan begonnen ben. In the 100 is de wereld allang vergaan en leven er allemaal mensen in een ruimteschip. Er is te weinig voedsel en zuurstof en daardoor worden er steeds meer mensen ‘gefloat‘. Uiteindelijk worden er 100 jongeren naar de wereld gestuurd om te kijken of deze nog bewoonbaar is. Hiermee begon seizoen 1. Ondertussen zijn er 5 seizoenen. Normaal houd ik helemaal niet van dit soort science fiction-achtige verhalen, maar the 100 is een echte uitzondering!

Liefs, Yaika

Photo by Caspar Camille Rubin on Unsplash

Volg:

2 Reacties

  1. Eva
    4 januari 2020 / 16:59

    Leuk leuk! Zin in het volgende artikel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.