Stedentrip Praag: De 7 leukste hotspots van Praag

Wat te doen in Praag?

Drie weken geleden ben ik vijf dagen naar de Tsjechische hoofdstad geweest. Er zijn weinig steden zo mooi en sprookjesachtig als Praag. Deze citytrip was net in de week voor Kerstmis. Sommige hotspots hebben daarom een kerst-achtig tintje. In dit artikel neem ik je graag mee naar hotspots van Praag. Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder!

Old Town Square

Old Town Square is het bekendste plein van Praag. Op het plein was toen een kerstmarktje gevestigd met in het midden een grote kerstboom. Ik vind de kerstsfeer echt helemaal top, maar als je daar niet van houdt, raad ik je aan niet rond de feestdagen te gaan. Het plein leek nu namelijk meer op winterwonderland. Op het plein bevindt zich ook de Astronomische Klok. Heel grappig, ieder half uur verzamelt een grote menigte zich voor de klok. Als de klok slaat, gaan de bovenste luikjes open en komen er twaalf poppen voorbij. De poppen stellen de twaalf apostelen voor. Het is lachwekkend om te zien hoeveel mensen hierheen gaan. Het stelt namelijk echt helemaal niks voor.

Karelsbrug

De Karelsbrug is dé bekendste brug van Praag. De brug verbindt de twee delen van de stad met elkaar. De brug staat vol met kunstenaars en muzikanten. Het is een échte toeristische trekpleister. Het was bij ons zo druk dat wij voetje voor voetje moesten lopen. Wel hebben wij de brug op een hele mooie dag gezien. Het was koud en zonnig. Hierdoor was de lucht super helder. Als je aan het begin van de brug stond en vooruit keek naar het andere deel van Praag, leek het net de Efteling. Echt heel mooi!

Praagse Burcht (en omgeving)

Als je over de brug heen gelopen bent, kun je meteen door naar de Praagse Burcht. Deze twee hotspots kun je goed combineren in Praag. De burcht is hoog gelegen, dus je moet er wel een redelijk zware wandeling voor maken. Als je eenmaal boven bent, kun je ook meteen de Vitus Kathedraal, de basiliek en het gouden straatje bezichtigen. Je kunt hiervoor combi-tickets halen. Ik vind de burcht aan de binnenkant tegenvallen. Het oogt allemaal middeleeuws en daar houd ik persoonlijk niet zo van. Ik vond de wandeling van de brug naar de burcht wel impressive. Dit raad ik je ook zeker aan om te doen.

Tijdens de wandeling van de burcht naar de brug kom je langs een klein gingerbread winkeltje, genaamd: Perníkovy Panácek. Dit winkeltje is als het goed is het hele jaar open. Het is een heel schattig winkeltje en zeker de moeite waard om even langs te lopen.

John Lennon Wall

Dit is misschien wel de meest overrated hotspot van Praag. Ik had een grote, lange muur verwacht á la de Berlijnse Muur. Dit was dus niet het geval. Het tegendeel was waar. Het was een klein stukje muur met daarop graffiti én natuurlijk het hoofd van John Lennon himself. Daarnaast stond hier zelfs een rij om met ‘Lennon’ op de foto te kunnen.

Het Dansende Huis

Het dansende huis is misschien niet de bekendste hotspot, maar ik vond het wel een van de leukste hotspots. We zijn vanaf Old Town Square naar het dansende huis gelopen. Dit was een wandeling van ongeveer 30 minuten. Het leuke is dat je gratis naar de rooftop van het dansende huis kunt gaan. Je kunt hier een drankje drinken, maar je kunt er ook gewoon van het uitzicht genieten.

Joodse Wijk

Praag is een stad met een grootste geschiedenis. De Joodse Wijk is deel van deze geschiedenis. Er zijn hier verschillende bezienswaardigheden. Wij hebben twee synagoges en het joodse kerkhof bezocht. De synagoge bij het Joodse kerkhof heeft het meeste indruk gemaakt. In de synagoge zijn de namen van alle 80.000 (!!) joden gegraveerd die zijn omgekomen in de tweede wereld oorlog. Ik moet wel zeggen dat ik het jammer vind dat ze er een toeristische attractie van hebben gemaakt.

Dalí, Mucha & Warhol Exhibition

Op Old Town Square, vlakbij de kerk, is een tentoonstelling gevestigd. De tentoonstelling bestaat uit drie verschillende verdiepingen. Op iedere verdieping staan de kunstwerken van één van de drie kunstenaars. De drie kunstenaars zijn Dalí, Mucha en Warhol. Mocht je binnenkort nog naar Praag gaan, is het zeker de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Wil jij weten wat ik van Praag vond en wil jij nog wat extra reistips? Lees dan dit artikel!

Wat vind jij van de hotspots van Praag?

Liefs, Yaika

Volg:

1 Reactie

  1. Busra
    10 januari 2020 / 17:39

    Wanneer word jij mijn reisleider? Take me somewhere gurl❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *