Zo krijg jij veel meer volume in je haar

meer volume in haar

Onlangs ben ik naar de kapper geweest. Ik wilde namelijk curtain bangs laten knippen. Daarnaast wilde ik mijn haar ook wat ‘wilder’ laten knippen. Je kunt denken aan een kapsel á la Brigitte Bardot in haar jongere jaren. Echter is het voor mijn haar moeilijk om dit voor elkaar te krijgen, aangezien het enorm glad en stijl is. Mijn haar is heel makkelijk en vereist bijna geen handelingen om het goed te laten zitten. Ik hoef het enkel en alleen te kammen én dan zit het prima. Dit klinkt misschien als een droom voor sommigen, maar ik vind mijn haar dus enorm saai en nietszeggend. Ook laat het me jonger ogen én ik heb al zo’n babyface. Tijd om het roer om te gooien. Ik wil meer volume in mijn haar creëren én dit heb ik hiervoor gedaan. It’s time for change!

Laagjes laten knippen

Het avontuur begon allemaal bij de kapper. Ik liet mijn gladde en extreem stijle haar voorheen altijd op één lengte knippen. Ik heb, in overleg met de kapper, gekozen om mijn haar in laagjes te laten knippen. De laagjes zitten bij mij voornamelijk onderin mijn haar en niet door heel mijn haar. Ik heb namelijk best wel een rond gezicht. Met veel laagjes zou ik echt een bolle toet krijgen. Laagjes kunnen ervoor zorgen dat je haar voller oogt.

meer volume in haar

Hulplijn

Zoals ik eerder al zei, deed ik voorheen helemaal niks met mijn haar. Ik ben dan ook echt een onhandige Harrie als het aankomt op mijn haar doen. Daarom schakelde ik snel een hulplijn in; TikTok. De filmpjes mogen maar een halve minuut duren, dus heel uitgebreid en moeilijk kan het niet zijn. Als je op TikTok zoekt op de hashtags #hairvolume, #increasehairvolume en #volumehair, krijg je een groot aanbod aan haartutorials. Hier heb ik ook veel inspiratie opgedaan. Ik probeer van tijd tot tijd weer nieuwe technieken uit. Check het zeker even.

Föhnen

De volgende tip kreeg ik door middel van een door-mij-geopende topic in de Facebookgroep Fadim’s Beautyspace. Iemand gaf me de tip dat ik mijn haar ondersteboven moest gaan föhnen. Toen ik dit voor het eerst uitprobeerde, dacht ik echt what the f… ben ik aan het doen. Maar ik heb goed nieuws, want het werkt dus echt. Je krijgt echt meer volume in je haar, als je het ondersteboven föhnt. Ik heb maar één advies betreft deze trick: doe het!

Volume shampoo & conditioner

De kapper gaf mij de tip mee dat ik mijn haar met andere shampoo moest gaan wassen. Voorheen gebruikte ik Andrélon glans shampoo. Zij adviseerde mij om volume shampoo te gaan gebruiken. De structuur van mijn haar moet namelijk veranderen. Sindsdien heb ik meerdere volume shampoos uitgeprobeerd. Ik deel hieronder mijn ervaringen met de drie shampoo’s die ik heb uitgeprobeerd.

1. Petal Fresh Pure Rosemary & Mint Shampoo (8/10)

De Volumizing Rosemary & Mint Shampoo van Petal Fresh staat bekend om zijn versterkende effect. Het extract rozemarijn conditioneert diep en verbetert hiermee het behoud van de sterke haarzakjes. Het extract munt bevat veel vitamine A. Hierdoor wordt het haar veel sterker. Bovendien is de shampoo geheel vegan en zitten er geen ggo’s (genetisch gemanipuleerd organisme), gluten, kleurstoffen en sulfaten in. Ik ben zelf alleen niet zo weg van de mint geur. Voor de rest ben ik heel tevreden over deze shampoo!

meer volume in haar

2. Gühl Stevigheid shampoo (biershampoo) (7/10)

Op een goede tweede plek komt de Stevigheid shampoo van Gühl. Deze shampoo wordt ook wel de ‘bier’ shampoo genoemd. Van bier krijgt je haar namelijk ook altijd enorm veel volume (ik spreek uit ervaring als ervaren Carnavaller ). Van te voren had ik gelezen dat het haar voller en steviger aan zou gaan voelen én dat dit ook zichtbaar zou zijn. De shampoo heeft zijn verwachtingen waargemaakt, aangezien mijn haar echt voller is geworden door de shampoo. Een nadeel is dat al die vervelende producten als kleurstoffen, sulfaten en gluten wel in deze shampoo zitten. En oh ja, wees niet bang, de shampoo ruikt niet naar bier :).

3. Andrélon Kokos Boost-shampoo (4/10)

De Kokos Boost-shampoo van Andrélon is een speciale editie. De shampoo is ontwikkeld om een luchtige volume boost te geven aan fijn haar. Dit was echter niet de uitkomst bij mijn haar. Ik vond deze shampoo, op de geur na, echt verschrikkelijk. Ten eerste werd mijn haar er super snel vettig van. Daarnaast ging het enorm pluizig in plaats van dat het ‘voller’ werd. Mijn haar kreeg inderdaad een geheel andere structuur, maar dit was het tegenovergestelde van wat ik wilde.

meer volume in haar

Touperen

Touperen kan een heel goede manier zijn om meer volume in je haar te creëren. Het is belangrijk dat je het haar bij de haaraanzet toupeert. Dit hoef je niet extreem te doen, aangezien touperen vaak snel veel effect geeft. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van touperen. Bij mij oogt het dan namelijk rommelig en klitterig.

Volumepoeder of droogshampoo

Naast een volume creërende shampoo en/of conditioner, hebben we ook nog volumepoeder of droogshampoo. Om meer volume in je haar te creëren, moet je het product aanbrengen op de haarlijnen die zich het dichts bij je kruin bevinden. Even voor je beeldvorming: je pakt dus eerst je voorste pluk haar en doet op de haarlijn op je hoofdhuid poeder. Vervolgens pak je de volgende pluk en doe je poeder op de volgende haarlijn op je hoofdhuid, enzovoorts. Dit zorgt vaak voor véél volume. Een voordeel van volumepoeder is dat je niet veel nodig hebt voor een overduidelijk effect. Een klein beetje poeder is al genoeg. Bovendien blijft het de gehele dag goed zitten.

Om af te sluiten, wil ik graag nog mededelen dat het niet helpt om enkel één van bovenstaande tips uit te voeren. Het is de kunst om een perfecte combinatie te vinden van bovenstaande tips voor een kapsel vol volume.

Hoe krijg jij meer volume in je haar?

Yaika Tak

Dit artikel bevat GEEN gesponsorde artikelen.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.