Webshop beginnen? Deze 5 dingen vind ik een investering waard!

webshop beginnen

Precies een jaar geleden schreef ik Luzz Candle in bij de Kamer van Koophandel en was mijn eigen kaarsen webshop een feit. Ik kan niet geloven dat dit alweer een jaar geleden is. Time flies when you’re having fun is echt een understatement. In het afgelopen jaar heb ik super veel geleerd over het ontwikkelen van producten, het beheren van een webshop én natuurlijk het ondernemen. Een webshop beginnen is namelijk enorm veel werk. Hieronder vind je daarom 5 handige benodigdheden waarin ik het eerste jaar geïnvesteerd heb. En let op: het zijn niet altijd de dingen die je verwacht 😉. It’s time for business!

1. Gebruiksvriendelijke camera en accessoires

Als je producten wil verkopen, is het tegenwoordig enorm belangrijk om goede foto’s van je producten te hebben. Ik gebruik zelf de Canon EOS M50 Mark II voor al mijn productfoto’s en ik ben hier heel tevreden over. Het is een systeemcamera waarmee je niet alleen mooie foto’s kunt maken, maar ook goede video’s. Het voordeel is dat deze camera redelijk makkelijk is in gebruik. Bovendien is het een populair model, waardoor je online veel tutorials kunt vinden. Naast een goede en gebruiksvriendelijke camera is het ook fijn om een aantal hulpmiddelen aan te schaffen, zoals een tripod. Hierdoor maak je het voor jezelf gemakkelijker om bijvoorbeeld Instagram reels of TikTok videos op te nemen.

2. Aesthetic artikelen

Naast ‘simpele’ productfoto’s wil je natuurlijk ook foto’s die de merkbeleving van je producten laat zien. Als je bijvoorbeeld woonaccessoires verkoopt, is het belangrijk om te laten zien hoe je deze kunt stijlen in je woning. In het afgelopen jaar heb ik daarom heel wat spulletjes aangeschaft om mijn producten beter uit de verf te laten komen. Zelf heb ik het afgelopen jaar een aantal aesthetic boeken en tijdschriften gekocht die mooi matchen met mijn kaarsen. Ook heb ik zelf een aantal woonaccessoires gemaakt, zoals een plankje en een kastje. Ik merk dat deze foto’s veel beter ontvangen worden op Instagram en hierdoor stijgt de verkoop weer.

3. Fysieke promotiemiddelen

Tegenwoordig speelt een groot deel van ons leven zich online af. Toen ik begon met mijn webshop was ik dan ook voornamelijk gefocust op mijn webshop en mijn social media kanalen. Echter kwam ik er al snel achter dat het ook belangrijk is om fysieke, tastbare promotiemiddelen te hebben. Helemaal als je wel eens op een markt staat of een verkooppunt hebt. Na mijn eerste markt ben ik dan ook meteen kaartjes gaan drukken met onze contactgegevens erop. Daarnaast heb ik ook stickers met het Luzz Candle logo en leuke ansichtkaartjes laten drukken.

4. Goed verpakkingsmateriaal

Het is heel belangrijk om te investeren in goed verpakkingsmateriaal. Helemaal als je ‘kwetsbare’ producten verkoopt. In het begin kon het bij mij nog wel eens misgaan met de verzending, maar gelukkig heb ik hier snel van geleerd. Sindsdien pak ik mijn pakketjes super goed in met opvulchips, vloeipapier en flink wat verpakkingstape. Je mag hier dan ook best in investeren, anders gaat het je later alleen maar meer kosten. Het is goed om altijd even research te doen naar een goede groothandel als het gaat om verpakkingsmateriaal, aangezien het aanbod groot is. Je hebt tegenwoordig ook groothandels die écht alles in een keer kunnen leveren, zoals Logistiek Concurrent. En ik moet zeggen dat ik dat persoonlijk heel prettig vind.

5. Voorraadkast

Dit laatste puntje klinkt misschien een beetje gek, maar ik hebt het aanschaffen van een voorraadkast veel te lang uitgesteld. Ik verzamelde mijn kaarsen altijd in dozen en daar legde ik dan handdoekjes tussen zodat ze niet zouden beschadigen. Ik was toch bang om een hele kast aan te schaffen, want wat als het niet zou lopen? Echter heb ik nu een jaar lang in een kamer geleefd die vol dozen stond. Ook had ik totaal geen overzicht van mijn voorraad. Ik heb nu sinds het begin van het jaar een mooie voorraadkast aangeschaft én ik ben hier zo ontzettend blij mee. Echt een tip!

Heb jij nog meer tips voor mensen die een webshop gaan beginnen?

Dit artikel is geschreven op basis van een samenwerking. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.