Wanderlust: deze landen wil ik ooit nog bezoeken

wanderlust

Dit is het eerst jaar ooit, dat ik Nederland niet verlaten heb. Reizen is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid. Ik zou in maart eigenlijk twee weken naar Suriname gaan. Dit ging natuurlijk helaas, net zoals heel veel andere reizen, niet door. Mijn wanderlust gevoelens knagen de laatste paar weken echt enorm aan me. Ik heb zoveel zin om nieuwe landen, nieuwe mensen en nieuwe culturen te ontdekken. Echter blijf het oh-zo-geliefde coronavirus nog wel even onder ons. Daarom deel ik met jullie mijn wanderlust om deze gevoelens toch een plekje te geven. Let’s travel the word from my laptop (wel lekker goedkoop tho).

1. Japan

Japan staat met stipt op de eerste plek. Het land heeft, volgens mij, alles wat je kan maar wensen. Zo heeft het hypermoderne steden, zoals Tokyo en Kioto. Daarnaast kent het land een gehele historie én daarbij behoren allerlei mooie tempels. Bovendien heeft het land ook velen mooie natuurgebieden. Zodra het coronavirus écht weg is, wil ik zeker een bezoek gaan brengen aan dit mooie Aziatische land. Ik zou er voor drie á vier weken willen gaan backpacken. Dat is echt een droom van me.

2. Jordanië

Ik heb binnen Europa al veel gezien, maar ik heb nog nooit écht een andere cultuur ervoeren als de Westerse cultuur. Ik wil daarom heel graag naar Jordanië. Het land is momenteel steeds toeristischer en toegankelijker aan het worden. Er worden dan ook veel georganiseerde reizen aangeboden naar het land. Je landt op het vliegveld van Amman, de hoofdstad van Jordanië. Hier zou mijn reis dan ook beginnen. Daarnaast is er nog een plek in Jordanië die ik ooit in mijn leven gezien moet (!) hebben. Ik heb het over de historische stad Petra. Deze plek ziet er oprecht adembenemend uit. Bovendien heb ik nog nooit een duik genomen in de Dode Zee, dus dat staat ook nog op mijn bucketlist.

wanderlust
Photo by Alex Vasey on Unsplash

3. Amerika

Als klein meisje riep ik altijd héél hard dat ik héél graag naar New York wilde. Ik was vroeger obsessed met films als The Devils Wears Prada, 13 going 30 en Confessions of a Shopaholic. Deze films speelden zich altijd af in The Big Apple én hierdoor werden mijn wanderlust gevoelens aangewakkerd. Ik moet zeggen dat dit de laatste jaren wel echt afgezwakt is. Dit komt mede door alles wat er zich afspeelt in Amerika én dat het land momenteel een grote puinhoop is. Toch zou ik ooit in mijn leven nog wel een bezoekje willen brengen aan The States. Iets in mij roept dat ik de droom moet van de mini-me moet gaan waarmaken. Daarnaast lijkt Hawaii me ook fantastisch.

4. Bosnië en Herzegovina

In de Facebookgroep Fadim’s beautyspace kom ik zoveel mooie foto’s tegen van plaatsen in Bosnië en Herzegovina. Hierdoor ben ik mezelf gaan verdiepen in het land én sindsdien staat het op mijn ’to-visit’ lijstje. Bosnië en Herzegovina is nog niet heel toeristisch, aangezien het land de afgelopen decennia bezig was met haar wederopbouw. Het land bestaat namelijk pas sinds 1992, aangezien het daarvoor behoorde tot het toenmalige Joegoslavië. Daarna woedde er tot 1995 een heftige burgeroorlog. Ik zou de hoofdstad, Sarajevo, graag willen bezoeken. Daarnaast staan het Sutjeska National Park en de steden Mostar en Banja Luka ook op mijn lijstje. Ik ben ook nog nooit in één van de Balkan landen geweest, dus dat lijkt me al een ervaring op zich.

mostar
Photo by Yu Siang Teo on Unsplash

5. Marokko

Mijn wanderlust lijstje wordt afgesloten met het prachtige Marokko. De afgelopen jaren is Marokko erg in trek. Voornamelijk Marrakech was een toeristische trekpleister voor veel Europeanen. Naast het feit dat ik enorm veel zin heb om mezelf vol te stoppen met het heerlijke Marrokkaanse eten, ben ik ook benieuwd naar de rest van de Marokkaanse cultuur. Ik heb het gevoel dat ik de cultuur namelijk maar heel oppervlakkig ken. Daarnaast vind ik de Arabische architectuur echt verschrikkelijk mooi.

Welk land zou jij nog graag willen bezoeken?

Yaika Tak

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 12 oktober 2020 / 11:27

    Wat een mooi lijstje! Een aantal wil ik ook zeker nog bezoeken. Maar eerst Australië, daar zou ik heen gaan maar door corona liep dat allemaal net even anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.