Vijf nummers van vroeger die je totaal vergeten was

nummers van vroeger

Een paar weken geleden ging ik de kast in de serre uitzoeken in het huis van mijn ouders. In deze kast lagen vele Wii-spellen, DVD’s, computerspellen en CD’s. Ineens zag ik de in kast een klein, vierkant, zwart apparaatje liggen. Het was mijn oude mp4-speler. Ik kreeg meteen een flashback naar hoe moeilijk het vroeger was om muziek te luisteren. Je moest altijd nummers downloaden op je computer (haha LimeWire heeft onze computer vaak laten crashen). Vervolgens moest je de nummers op je mp3/4-speler zetten. Wat ben ik blij dat de app Spotify uitgevonden is. Ik ging natuurlijk direct kijken of de mp4-speler het nog deed. En jawel hoor, er stonden allerlei nummers op die ik al jaren niet meer gehoord had. Ik wil vandaag vijf van deze nummers van vroeger met jullie delen. Let’s go back in time!

Amy MacDonald – This is The Life

Ik stuitte al snel op het nummer ‘This is The Life’ van Amy MacDonald. Ken je hem nog? Het nummer wat met een mega Schots accent gezongen wordt én waarvan de tekst veel te snel gaat? Dit nummer kwam in 2007 uit. Dat betekent dat het nummer alweer 13 (!) jaar oud is. Amy MacDonald was helaas een eendagsvlieg voor het grote publiek. Na dit nummer hebben we niet heel veel meer van haar gehoord. Ik denk wel dat ik het nummer nu leuker vind, dan ik het nummer destijds vond.

Jesse McCartney – Beautiful Soul

Maar liefst 16 jaar geleden kwam dit nummer uit. Ik ben ‘Beautiful Soul‘ op latere leeftijd gaan luisteren, aangezien ik in 2004 pas 5 jaar oud was. Ik werd echter wel op jonge leeftijd blootgesteld aan allerlei soorten muziek, aangezien ik thuis de jongste ben. Ik luisterde dan ook altijd mee naar de muziek van mijn broer, zus of ouders. Van dit nummer kan ik me voornamelijk de videoclip nog heel goed herinneren (haha, ja de zwembad scene). Dit nummer stond dan zeker op mijn mp4-speler. Jesse McCartney was eigenlijk de minder succesvolle voorloper van Justin Bieber. Ook McCartney was een eendagsvlieg. Na dit nummer heb ik eigenlijk nooit meer wat van hem gehoord.

Rihanna f.t. Drake – What’s My Name

Dit is een héél bekende. Dit nummer heb ik als 10/11 jarig meisje echt tot in den treuren geluisterd. Heel grappig, aangezien ik toen nog geen Engels sprak én geen idee had waar dit nummer over ging. Ik weet nog wel dat ik echt obsessed was met deze videoclip. Het feit dat Rihanna super confident over straat loopt en danst in opvallende kleding vond ik toen al super inspirerend. Als kind zijnde was ik veel bezig met muziek. Ik was dan ook vaak aan het zingen, dansen en liedjes aan het schrijven. Op dit punt was zij echt mijn voorbeeld. En ik moet bekennen: ik heb dit nummer echt gemist. Ik heb hem opnieuw in mijn playlist gezet.

Enrique Iglesias – Escape

Oké, dit nummer verdient een kleine intro. Vroeger deelde ik samen met mijn zus een slaapkamer. We hadden in onze kamer altijd posters hangen afkomstig uit allerlei tijdschriften, zoals de Hitkrant. Twee mannen waren oververtegenwoordigd op de grote muur. Dit waren Enrique Iglesias én Jan Kooijman. Aan Enrique Iglesias heb ik dan ook veel goede herinneringen. Ik weet dat zijn nummers veelvuldig terug te vinden waren op mijn mp4. Deze nummers luisterde ik keer op keer tijdens de lange autoritten naar Italië of Frankrijk in de zomervakantie. Ook ‘Escape’ heb ik dood geluisterd. Het nummer was officieel al uitgebracht in 2002, maar ik heb deze vanzelfsprekend later gevonden.

JoJo – Too Little Too Late

Last but not least: ‘Too Little Too Late’. Dit nummer was zeker terug te vinden op mijn mp4-speler. Naast dit nummer, stond het nummer ‘Leave (Get Out)’ ook zeker in de afspeellijst. Het High School Musical gehalte van dit nummer is hoog, maar ik vond (én vind) het fantastisch. Dit was zo’n typisch nummer waarbij je tijdens autoritten ging doen alsof je in een videoclip zat. Jojo is lang afwezig geweest, maar sinds vorig jaar is ze weer helemaal terug in de muziekscene. Dit nummer werd uitgebracht in 2007 én is dus 13 jaar oud. Time really flies when you’re having fun.

Welke nummers doen jouw denken aan vroeger?

Yaika Tak

Photo by Oleg Sergeichik on Unsplash

Volg:
Share:

5 Reacties

 1. 30 november 2020 / 10:55

  Zo leuk! De meeste ken ik ook nog. En tja, als ik wist welke ik vergeten was, was ik ze niet vergeten 😉 zag laatst wel call me maybe langs komen, dat was jaren terug ook zo’n hit. Of black & yellow.

  • yaikatak
   Auteur
   7 december 2020 / 23:22

   Haha wow, nu je het zegt. Ik heb Call Me Maybe echt dood geluisterd vroeger. Of ken je Fireflies nog? 🙂

 2. 2 december 2020 / 15:04

  This is the life! Favoriet uit mijn middelbareschooltijd. En nog steeds trouwens, het is wel een liedje waar je vrolijk van wordt. De rest van de nummers was wel weggezakt 🙂

 3. 3 december 2020 / 21:25

  Het nummer van Enrique Iglesias en Jesse Mc Cartney kon ik op basis van titel niet thuiswijzen. Als je dan het liedje gaat beluisteren had ik onmiddellijk zoiets van jaaaaa. Leuk om inderdaad nog eens liedjes van voordien op te rakelen.

  • yaikatak
   Auteur
   7 december 2020 / 23:23

   Dat zijn altijd mijn favorieten, songs die je niet meer kunt herinneren op basis van de titel, maar wel op basis van het nummer. Ik vind het heerlijk om deze weer opnieuw te beluisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.